Vuelta 2018: BMC met Porte en Dennis naar Spanje

maandag 20 augustus 2018 om 12:16
Vuelta 2018: BMC met Porte en Dennis naar Spanje

BMC heeft zijn selectie voor de Vuelta a España bekendgemaakt. Richie Porte maakt na zijn vroegtijdige aftocht in de Tour de France zijn rentree en voert de achtkoppige selectie aan.

“We gaan zien hoe Porte zich voelt”, legt ploegleider Jackson Stewart uit. “Ik denk dat hij sterker wordt naarmate de wedstrijd vordert. Aanvankelijk zullen wij ons richten op enkele etappes en daarna kijken we hoe de strijd voor het algemeen klassement zich ontwikkelt”, legt hij uit.

De ploeg richt zich met name op dagsucces. “Rohan Dennis is erg gemotiveerd voor beide tijdritten. Met Alessandro De Marchi, Nicolas Roche en Francisco Ventoso hebben we renners in de ploeg die allemaal al eens een rit in de Vuelta hebben gewonnen. Zij kunnen zich tonen wanneer een kans zich aan zal dienen. Dylan Teuns, Brent Bookwalter en Joey Rosskopf beginnen in goede conditie aan de Vuelta en ik denk dat ze sterke inspanningen zullen laten zien in de ontsnappingen.”

Selectie flag-us BMC voor de flag-es Vuelta a España
flag-us Brent Bookwalter
flag-it Alessandro De Marchi
flag-au Rohan Dennis
flag-au Richie Porte
flag-ie Nicolas Roche
flag-us Joey Rosskopf
flag-be Dylan Teuns
flag-es Francisco Ventoso

Dit artikel delen:

17 Reacties

hardfietser 20 augustus 2018 om 12:19

edit wf: bedankt, aangepast

tricoloor 20 augustus 2018 om 12:21

Leuke vrijbuiters voor de 2e en 3e week als Porte weer thuis zit. Mocht er een wonder geschieden, dan heeft Porte een degelijke ondersteuning.

Scott Sunderland 20 augustus 2018 om 12:57

Juist ! Rohan Dennis gaat voor de tijdritten. Die gaat nooit op het podium van een eindklassement eindigen. Uit zijn hoofd zetten.

Porte om weer wedstrijdritme op te doen en zich te testen met het oog op volgend jaar al. Die gaat hier geen potten kunnen breken en hopelijk ook geen botten meer.

Dylan Teuns ook wel kanshebber op een etappezege.

Nicolas Roche wil laten zien dat hij nog een duur contract waard is. Er was interesse in hem maar niemand wil op zijn salariseisen ingaan. Kennelijk vindt hij zichzelf nog zo goed als pakweg vijf jaar geleden.

Jungle Man 20 augustus 2018 om 13:05

Een zichzelf in vorm rijdende Porte lijkt me kandidaat top 3. Maar dan moet ie wel eens een keer op zijn fiets blijven zitten

Chaba 20 augustus 2018 om 13:15

Dus geen van Garderen. Niet helemaal onverwacht maar toch.
En voor Porte moet het er toch één keer uitkomen, maar echt geloven doe ik daar niet in.

tendam 20 augustus 2018 om 13:24

@scott sunderland
Rohan Dennis is een soort Geraint Thomas, misschien wel met iets meer (natuurlijk) klimtalent. Zeg dus nooit nooit…

Scott Sunderland 20 augustus 2018 om 16:54

Ik vind juist dat Thomas in het verleden al had laten zien behoorlijk te kunnen klimmen. Dennis vind ik helemaal geen klimmer. Een tijdrijder die probeert te doen wat Dumoulin doet. Nee, als klimmer schat ik Thomas veel hoger in dan Dennis.

Mwielerfan 20 augustus 2018 om 18:47

Michael rogers Heeft ook ooit plek 8 im de tour gehaald toch? Lijkt me de max voor dennis

skylimit 20 augustus 2018 om 13:55

@tendam Dennis iets meer (natuurlijk) klimtalent? Thomas heeft de Tour gewonnen…Dennis heeft volgens mij nog geen top-10 in een grote ronde behaald

Piti18 20 augustus 2018 om 14:01

Thomas tot een maand geleden ook nog niet. Top-10 noteringen zijn als ketchup. Als deze eenmaal komen, dan komen ze met velen.

tendam 20 augustus 2018 om 14:47

Joh, heeft Thomas de Tour gewonnen? Je meent ‘t!

Daarvoor had hij ook nog nooit top-10 gereden in een grote ronde. En hij is 4 jaar ouder dan Dennis, die op deze leeftijd al meer heeft laten zien qua klimmen dan Thomas op die leeftijd. Daarom: zeg nooit nooit.

Kraanwater 20 augustus 2018 om 16:19

@tendam nee dat klopt maar zag een bericht van @dikkechaap voorbij komen waarbij thomas een 6 scoorde op de suspicious list van de UCI http://www.cyclingnews.com/news/ucis-suspicious-list-leaked-from-2010-tour-de-france/

Mwielerfan 20 augustus 2018 om 18:50

Thomas reed ook veel op de baan dus had het nog nooit echt geprobeerd. en liet soms zien wel te kunnen klimmen.
Dennis heeft geen andere bezigheden en probeert het wel. Nogal verschil om de situatie te vergelijken

Chaba 20 augustus 2018 om 14:06

Grote verschil is dat Thomas al eens zijn klasse heeft laten zien in een grote ronde maar hij kon het niet tot het einde volhouden. Een ander groot verschil ten opzichte van Dennis is dat Thomas in ronde van een week al heeft laten zien mee te doen met de absolute top wanneer het omhoog gaat. Dat heeft Dennis echt nog niet gedaan en twijfel daarom echt wel aan Dennis voor een klassement. top 10 zal misschien wel lukken door aan te blijven harken maar meer verwacht ik toch niet.

Sammysosa 20 augustus 2018 om 14:10

En zo werd een 28-jarige die zich sinds een jaar toelegt op het rondewerk vergeleken met een 33-jarige die zich sinds drie jaar op het rondewerk toelegt.

Jan Blokland 20 augustus 2018 om 17:08

Opmerkelijk hoe men hier over Dennis praat ten opzichte van Thomas.
Natuurlijk, Thomas heeft eindelijk een grote ronde te pakken. Maar is zijn verleden niet vergelijkbaar, met wat er nu met Dennis gebeurd. Beiden hebben altijd in dienst gereden van…..
Thomas breekt nu door, maar is al wel 32 jaar.
Dennis heeft zich dit jaar aanmerkelijk verbeterd en is 28 jaar. Vier jaar verschil dus. Viel in de laatste twee etappes in de Giro pas door de mand. Waarom zou Dennis niet verder ontwikkelen. t.o.v. Thomas heeft hij daar nog vier jaar voor. Kijk eens naar Simon Yates. Wie had gedacht dat hij tot aan het eind mee zou doen aan de Giro?
Dennis heeft een geweldige tijdrit in de benen. Hij is wat dat betreft te vergelijken met Dumoulin en Indurain. Die hebben beiden al een grote ronde te pakken. Dus waarom Dennis niet?

Mwielerfan 20 augustus 2018 om 18:54

Omdat Dennis qua tijdrit misschien wel beter te vergelijken is met Tony martin cancellara en Michael rogers. Hoeveel grote rondes hebben die gewonnen?
Dennis vind ik dit jaar trouwens nauwelijks verbeterd. Hij verloor regelmatig tijd in de bergen en was al vrij snel duidelijk dat hij max rond plek 10 kon komen. Niet gelukt.
Hij zal fors moeten afvallen om iets te presteren qua grote ronde klassement

Headlines

Materiaalzone

Populair