Vuelta 2017: Orica-Scott met Chaves en gebroeders Yates

maandag 14 augustus 2017 om 12:06
Vuelta 2017: Orica-Scott met Chaves en gebroeders Yates

Adam en Simon Yates - Foto: Sirotti

Orica-Scott komt op volle oorlogssterkte naar de Vuelta. Met Esteban Chaves beschikt de Australische formatie over de nummer drie van vorig jaar, maar ook de gebroeders Adam en Simon Yates staan aan de start. Het wordt de eerste grote ronde waar de drie klassementsrenners samen voor geselecteerd zijn.

“Nu alle drie onze klassementsrenners aan de start staan, wordt dat een hele uitdaging”, legt ploegleider Neil Stephens uit. “Vorig jaar reden we de Vuelta met Simon en Esteban. Toen heeft het zichzelf uitgewezen. Hoewel hij zelf in de top tien finishte, reed Simon onbaatzuchtig in dienst voor onze podiumplek”, kijkt Stephens terug. “Het doel is een goed resultaat voor de ploeg in Madrid. Wie dat zal zijn, dat maakt niet uit.”

Jack Haig en Carlos Verona moeten de kopmannen ondersteunen in de bergen. Orica-Scott rekent bovendien op Magnus Cort voor de massasprints. De 24-jarige Deen won vorig jaar twee etappes in de Spaanse rittenkoers.

Selectie Orica-Scott voor Vuelta 2017
flag-nz Sam Bewley
flag-co Esteban Chaves
flag-dk Magnus Cort
flag-au Jack Haig
flag-dk Chris Juul-Jensen
flag-ca Svein Tuft
flag-es Carlos Verona
flag-gb Adam Yates
flag-gb Simon Yates

Dit artikel delen:

32 Reacties

CrazyVonkyStyl3 14 augustus 2017 om 14:45

Thanks Brigadier. Volgende keer kun je beter aangeven dat je een anonieme brief per postduif hebt gekregen met die informatie, dat maakt het blijkbaar geloofwaardiger dan het vermelden van een bron.

Stofzuigert 14 augustus 2017 om 17:23

Maakt ie nou een grapje of niet?

Titaantje 14 augustus 2017 om 18:01

Als deze drie een beetje in vorm zijn, mag sky de borst natmaken. Orica is een van de weinige ploegen en met name met de yatesen die van ver durven te gaan

Munz 14 augustus 2017 om 18:58

En ik dacht nog heel wat in te zetten op een podiumplaats van Chaves. Dus we hoeven er niet veel van te verwachten als Sam Bewley het al zegt. Jammer wel.

DylanNeymarSantos 14 augustus 2017 om 23:32

Ben ik de enige die na de ronde van polen veel van Haig verwacht?? Leek toen ook wel beter dan yates toch? Cort nielsen zie ik overigens ook wel een etappe pakken. Ben wel bang dat de yates broeders niet goed genoeg zijn voor t klassement, maar wel interessant in de etappes. Zeker vanwege hun goede sprint

barcasportz 15 augustus 2017 om 16:54

Chaves zie ik wel top3 rijden. Die is nog fris.

barcasportz 26 augustus 2017 om 17:56

Like i said :)

Headlines

Materiaalzone

Populair