Vuelta 2017: Lotto Soudal heeft negen namen op papier

Vuelta 2017: Lotto Soudal heeft negen namen op papier
vrijdag 4 augustus 2017 om 14:12

Lotto Soudal is de eerste formatie die zijn definitieve selectie voor de komende Vuelta a España heeft vrijgegeven. De ploeg van manager Marc Sergeant start met een verzameling van voornamelijk vrijbuiters aan de derde grote ronde van het jaar.

Voor het klassement zijn Spanjaard Rafael Valls en Belgen Maxime Monfort en Bart de Clercq mogelijke pionnen. De Clercq wist twee jaar geleden nog naar een knappe veertiende eindnotering te fietsen. Jens Debusschere zal de honneurs moeten waarnemen in de massasprints. De selectie wordt aangevuld met rasaanvaller Thomas de Gendt, Jelle Wallays, Sander Armée en Thomas Marczynski. Het negental herbergt ook een debutant. De 22-jarige Rémy Mertz mag voor het eerst een grote ronde aanvatten.

Sergeant ging ook nog dieper in op de kwestie rondom Adam Hansen. De Australiër uitte zijn frustratie over zijn niet-selectie voor de Vuelta, waarmee zijn record van (achttien) opeenvolgende grote rondes tot stilstand kwam. “In de Tour kampte Adam al met een blessure aan het zitvlak. De medische staf vreest dat de blessure nog altijd niet voldoende genezen is, en opnieuw kan opspelen bij competitie. Adam heeft de training nog niet kunnen hervatten, waardoor de voorbereiding erg kort zou zijn geweest. Het was kortom een sportieve afweging om hem niet te selecteren. We wisten sowieso dat de reeks vroeg of laat zou stranden.”

Selectie Lotto Soudal voor Vuelta a España 2017
flag-be Sander Armée
flag-be Jens Debusschere
flag-be Bart De Clercq
flag-be Thomas de Gendt
flag-pl Thomas Marczynski
flag-be Rémy Mertz
flag-be Maxime Monfort
flag-es Rafael Valls
flag-be Jelle Wallays

Dit artikel delen:

28 Reacties

Velominatus 5 augustus 2017 om 09:31

Kan me met deze namen de teleurstelling van Hansen erg goed voorstellen. Een man met de kwaliteiten van Adam, en dan gepasseerd worden voor namen als Armee, Debusschere, Mertz, Wallays….

jappe666 5 augustus 2017 om 17:38

@Die_Rooie: Armée bergklassement Ronde van Romandië; De Gendt rit in Dauphiné en bergklassement Tour Down Under; Debusschere rit 4-daagse van Duinkerke en Baloise Belgium Tour + Puntenklassement daar.

Ik vraag me af welke renners de mensen die deze selectie als zwak bestempelen hadden geselecteerd/verwacht… Veel beters was er niet op papier te krijgen… Amper vlakke ritten, dus Greipel/Hofland vallen af, Roelandts is gekwetst, Wellens mikt op de najaarsklassiekers en kan niet tegen warm weer, Benoot is nog jong en heeft de Tour al in de benen, net als Gallopin (en die vertrekt naar AG2R)…

Enige die ik echt mis zijn Jelle Vanendert en Tosh Van der Sande die een sterke Ronde van Wallonië achter de rug hebben, maar dat was ook niet in het sterkste deelnemersveld…

Stijntje 6 augustus 2017 om 23:41

Tosh Vandersande blijft thuis wegens een nakend vaderschap

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair