Vuelta 2017: Bystrøm valt uit met breuk in schouderblad

zaterdag 26 augustus 2017 om 08:21
Vuelta 2017: Bystrøm valt uit met breuk in schouderblad

foto: Sirotti

Sven Erik Bystrøm heeft vrijdag bij een valpartij in de zevende etappe van de Ronde van Spanje zijn linker schouderblad gebroken. De 25-jarige Noor van Katusha-Alpecin kan daardoor vandaag niet van start gaan.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Bystrøm haalde gisteren wel de finish. Hij reed negentig kilometer lang door met een breuk in zijn schouderblad. “Dit is al mijn tweede breuk dit jaar”, aldus een balende Bystrøm in een video van zijn ploeg. “Maar ik kan er helaas niks aan doen.”

De Noor is na José Gonçalves de tweede opgever van Katusha-Alpecin in deze wedstrijd. Hij hoopt op tijd hersteld te raken voor het wereldkampioenschap in eigen land.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Lalsacien 26 augustus 2017 om 08:28

Is er bij de Vuelta net zoals bij de Tour ook een lijst met de uitvallers? Het zou volgens mij interessant zijn om die met elkaar te vergelijken!!!

0
Polleke 26 augustus 2017 om 12:14

+1 botbreuk…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone