Vuelta 2015: Colombia presenteert negental

Vuelta 2015: Colombia presenteert negental
maandag 17 augustus 2015 om 12:09

Colombia Coldeportes heeft bekendgemaakt met welke renners het volgende week van start gaat in de Rondje van Spanje. Het is de derde keer dat de ploeg van Claudio Corti dankzij een wildcard aan de start verschijnt. De enige ProContinentale ploeg van Colombia start met drie debutanten: Alex Cano, Brayan Ramirez en Juan Pablo Valencia.

Selectie Colombia voor Vuelta a España
flag-co Alex Cano
flag-co Fabio Duarte
flag-co Leonardo Duque
flag-co Walter Pedraza
flag-co Carlos Julián Quintero
flag-co Brayan Ramírez
flag-co Miguel Ángel Rubiano
flag-co Rodolfo Torres
flag-co Juan Pablo Valencia

Deelnemerslijst

Dit artikel delen:

42 Reacties

LyndaLid 17 augustus 2015 om 12:17

Nou Purito, brand los over Torres en Cano. (In reactie op je post net bij t Movistar topic trouwens: je kan niet als een van de twee nu iets leuks doet alsnog "zie je wel" roepen.. Daarvoor heb je ze te vaak geplugd dit jaar en hebben ze nog niets laten zien ;))

De rest is voor Coldeportes :)

Purito 17 augustus 2015 om 12:19

Heerlijke ploeg. Echt de Colombiaanse versie van Caja-Rural. Ze zijn ook allemaal eindelijk in vorm, vooral omdat Corti ze weer gewoon naar Colombia heeft laten gaan om zich daar voor te bereiden. Nu nog eens vanaf het begin van het seizoen, Claudio!

Cano die voor een verrassende top-10 plek in het Ak gaat. Superklimmer. En Torres pakt zeker een bergrit, en is voor mij de grote favoriet voor de bergtrui. Verder hebben ze met Rubiano en Pedraza mannen die erg goed zijn in de heuvels en bovendien redelijk rap. En als Duarte het op zijn heupen heeft, kan hij ook mooie dingen laten zien. In Burgos was de vorm al stijgende.

Logisch dat de piepjonge Martinez niet meegaat. Je kunt zo’n 19-jarige jongen alleen maar opbranden. Ik had persoonlijk wel gedacht (en gehoopt) dat Castiblanco zou meegaan in plaats van Duque. Die eerste klom bijzonder goed in Utah, terwijl Duque toch wel vergane glorie is. Maar hij zal wel meegaan om zijn ervaring.

Purito 17 augustus 2015 om 12:21

@LyndaLid
Stel je nu echt dat Torres niks heeft laten zien dit jaar?

2e San Luis
7e in Burgos
8e in Langkawi
8e in Castillie y Leon
12e in Trentino (plus bergtrui, en hij hoorde bij de 5 beste klimmers in de ronde, tegen de wereldtop)
7e in Asturië

Die heeft een fantastisch seizoen.

SSJGohan 17 augustus 2015 om 12:29

Deze ploeg maakt altijd koers, ben blij dat ze toch in deze grote ronde mogen meedoen.

LyndaLid 17 augustus 2015 om 12:33

Als dat de basis is om topfavoriet voor de bergtrui te zijn dan ken ik er nog wel 10.

En Cano voor een top 10 plek? Waar haal je het vandaan? Dat is al de zoveelste keer dit jaar dat je dat roept. In Parijs-Nice was ie ook een schaduwfavoriet… Niks van gezien tot nu toe. In principe heeft Duarte volgens mij nog steeds de beste adelbrieven om voor te leggen.

Edit: het doet me denken aan de lofuitingen over Meijntjes en Kudus. Voor de Tour was het ook allemaal grootsspraak van mensen hier, favorieten voor bergtruien etcetera. Het zijn gewoon goede renners en talenten, maar jullie overdrijven zo.

Purito 17 augustus 2015 om 12:46

@LyndaLid
Colombia startte helemaal niet in Parijs-Nice. Wel de koersen uit elkaar houden he ;)

Het was in de Ruta del Sol waar ik dat riep. Maar toen viel hij hard in die massale val in de eerste rit, en liep hij een rugblessure op. Dan wordt het lastig, niet?

Cano is al jaren een van de beste klimmers van Colombia. Was ook een topklimmer bij de beloften. Dit jaar is alles gericht op de Vuelta, maar hij heeft ook bijzonder veel pech gehad met valpartijen en ziektes. Zo was hij al ziek vanaf het begin van de Tour of Utah, wat hem uiteindelijke noopte op te geven. Daar doe je niks tegen, maar dan is het inderdaad makkelijk hem af te serveren.

En wat betreft Torres. Hij was op weg naar ritwinst in de koninginnenrit in Castillie y Leon. Hij liep een halve minuut uit op mannen als Rolland, totdat hij kreeg af te rekenen met pech aan zijn fiets, te voet moest wachten op een nieuwe fiets, en uiteindelijk nog terugkwam naar een vierde plaats op 20 seconden van ritwinnaar Rolland. Dat geeft zijn potentie wel aan. Maar ja, als je dat niet weet, dan weet je het niet.

En heb je misschien gezien hoe goed hij klom op Laguinas de Neila, een week geleden? Hij werd daar 5e, en eindigde voor mannen als Lopez, Fernandez, Anacona, Sepulveda, Silin en Machado. En in de buurt van toptalent Latour en grote namen als Scarponi en Moreno. En dat in opbouw. Maar ja, dat heb je zeker ook niet gezien.

Kijk, ik bewonder altijd je stelligheid en zekerheid. Maar als je duidelijk minder kennis hebt van een bepaald onderwerp, of de uitslagen niet paraat hebt, dan is die stelligheid slechts een masker.

LyndaLid 17 augustus 2015 om 13:00

Akkoord. My bad, het was inderdaad de Ruta de Sol.

Ik zeg nergens dat het slechte renners zijn, ik zeg letterlijk net het tegenovergestelde. Maar jij roept bij élke wedstrijd waar ze starten hoe geweldig ze zijn. Zeer stellig ook. En het is er voorlopig gewoon niet uitgekomen op de manier dat jij roept dat het eruit zou kunnen komen. Als het dan straks één keer wel klopt, dan kan je lekker je gelijk halen, maar dat is dus niet helemaal juist.

Overigens heb ik Castilla y Leon inderdaad niet gezien, ik heb wel wat beters te doen. Laguinas de Nela alleen de "highlights" gespot. Een rondje dat door Taaramae gewonnen werd.. Is dat de graadmeter voor aankomende Vuelta prestaties? Nee toch? Dan mogen we van Daniel Moreno ook wereldprestaties verwachten, en wint Barbero drie ritten.

Nogmaals, ik vind het goede renners en erken hun talent. Maar je overdrijft al het hele jaar zo gigantisch. En je ziet de gelijkenis met de lofuitingen over bijvoorbeeld Kudus en Meijntjes toch ook wel? Het is gewoon hip om tegenwoordig exotische talenten te blijven roemen, totdat ze dan een keertje winnen en we allemaal "zie je wel!" kunnen roepen.

SolerEritrean 17 augustus 2015 om 13:00

Die Cano is gewoon wat te lang blijven hangen in Colombia. Torres is iemand die zelfs in de kleinere rondjes op zoek gaat naar de bergtrui. Echt wel een goede renner en heeft zeker kans op die bergtrui (als je ziet wie ze de voorbije jaren gewonnen heeft… – kan minstens even goed bergop als Moncoutié ;) )
Ik had wel eerder Castiblanco/Sarmiento/Avila meegepakt dan Valencia/Ramirez

WCEendT 17 augustus 2015 om 13:09

Duque voor 5x top 10 misschien wel een top 3 in etappe 5.

Purito 17 augustus 2015 om 13:12

@LyndaLid
Ik roep ten eerste helemaal niet het hele jaar hoe goed ze wel niet zijn. Dat is gewoon een overdrijving om je punt wat meer te maken. Ik snap wel waarom je het doet, ik ben er ook niet vies van. Maar ik heb alleen aan het begin van het jaar (Ruta) gezegd dat je mannen als Cano en Torres in de gaten moet houden. En nu net voor de Vuelta. Maar in alle andere koersen hoop ik gewoon dat ze goed presteren, en dat je ze in de gaten moet houden. Niet veel meer hoor.

Castilla y Leon heb ik de hoogtepunten van gezien op Youtube, dat was niet eens live ;)

In feite heb ik wel dan wel gelijk hoor. Ik roep gewoon dat ze zeer veel potentie hebben. Als dat er in slechts één koers uitkomt, heb ik nog altijd gelijk dat ze de potentie dus hebben. En als ze in de Vuelta de stenen uit de straat rijden, dan klopt ik mijzelf op de borst van: zie je wel, ik zei het toch :)

Overigens doe jij precies hetzelfde. Jij roept voor elke koers hoe goed Dan Martin wel niet zal gaan rijden. Om vervolgens weer te moeten constateren dat hij weer belachelijk ver zat, maar zeker ‘de beste benen had, want kijk eens van hoe ver hij komt!’. En je overdrijft ook geregeld over Sagan. Of Ulissi.

We hebben er allemaal een handje van LyndaLid ;)

LinusGerdemann 17 augustus 2015 om 13:16

Het kan allemaal wel geweldig zijn, maar op de cqranking staan ze als team 36e. Dat is gewoon heel mager. Ploegen als Roompot, dat ook echt niet geweldig presteert, Roubaix Lille Metropole en La Pomme Marseille staan erboven.

ProfrondeZevenbergen 17 augustus 2015 om 13:32

Ai, purito geeft LL wielerles. Wat een feitenkennis! Netjes hoor.

Orakel 17 augustus 2015 om 13:34

“Overigens doe jij precies hetzelfde. Jij roept voor elke koers hoe goed Dan Martin wel niet zal gaan rijden”.

En niet te vergeten Izagirre.

Wat Colombia betreft weet ik het niet. De Vuelta is klimmen op het hoogste niveau. Zoals LL al schreef zou je op basis van Burgos een droomVuelta mogen verwachten van Barbero en Moreno. De realiteit van de Vuelta zal anders zijn. Burgos, Trentino, Turkije zijn mooie koersen, maar de namen/ploegen die daar top presteren profiteren vaak van de zwakke bezetting en een eigen piek.

Dombrowski is ook zo’n naam die nu gehyped wordt. Oud toptalent, maar hij moet het ook eerst eens tonen op het allerhoogste niveau…

Rosanero 17 augustus 2015 om 13:36

@Purito: zit je ook op PCM Focus? Zo nee, gauw daar naartoe komen. Daar houdt iedereen van Team Colombia.

Ikzelf ben ook een grote fan en rijd trots rond in het Colombia-tenue. Heerlijke ploeg, alleen jammer van Claudio Corti.

Purito 17 augustus 2015 om 13:40

@Rosanero
Ik zal het eens opzoeken ;)

@Orakel
Absoluut, het is altijd afwachten wat ze kunnen op het hoogste niveau. Maar als ik zie dat Nicolas Edet in het verleden de bergtrui won. Nou, dan kan Torres het ook.

En bij Cano denk ik dat hij in de buurt kan komen van een top-10. Maar goed, het blijft ook maar een hersenspinsel.

LyndaLid 17 augustus 2015 om 13:48

@ orakel

Izagirre won toch net in Polen? ;) Maar ik had inderdaad voor Zwitserland en de Giro meer verwacht.

Jan Blokland 17 augustus 2015 om 13:53

@Orakel.
Ben het met je eens. Maar Barbero is toch wel een toptalent denk ik. Ook wel een type Dani Moreno als ik zijn uitslagen bekijk. Kan bergop goed aankomen. En hij is nog jong met zijn 24 jaar. Heeft toch best wel goede uitslagen staan (zie 3x Campeonatos de España) waar de concurentie zoals Moreno,Valverde, L L Sanchez en Rojas aanwezig waren. 2e, 3e en 2e is niet verkeerd in Spanje.

Noud89 17 augustus 2015 om 13:55

Haha mooie discussie, en ik zie het niet vaak gebeuren dat LL zo erg in de hoek gedreven wordt, en dat alles wat hij zegt ontkracht kan worden. Leuk om een keer te lezen.

Aangaande Cano en Torres ben ik benieuwd, mijn gevoel is ook dat je een beetje overdrijft, maar dat komt inderdaad doordat ik beide renners niet zo heel goed ken, en ook niet extra volg. Wel heb ik Cano door jou toch in een aantal pouletjes geselecteerd Purito, dus ik juich in ieder geval met je mee als je gelijkt hebt.

Het overdrijven rondom bepaalde renners doen we denk ik allemaal wel eens. Ikzelf volg dit jaar bijvoorbeeld Miguel Angel Lopez, Ewan en Alaphilippe met erg veel interesse, doordat ik die in allerlei jaarspellen heb geselecteerd als grote verrassingen. Als ze die verwachtingen dan waar maken ben ik (mede doordat het hele leuke coureurs zijn om te zien) extra blij en roep ik ook al snel dat dit de grootste veelwinnaars van het peloton gaan worden. Maar goed het is dan ook leuk om renners waarmee je net wat meer hebt wat extra aan te moedigen, en soms wat te overdrijven tijdens de reacties.

(Aan de andere kant heb ik ook overigens ook Zepuntke, Olivier en D. Quintana die ik met veel interesse aan het volgen was aan het begin van het seizoen. Vanwege mindere successen is die interesse echter weer verdwenen. Om maar aan te geven dat ik er toch niet echt veel verstand van heb ;) )

Noud89 17 augustus 2015 om 13:59

@Orakel

Dombrowski is natuurlijk wel een verhaal apart. Was wel een heel erg goed talent op jonge leeftijd, en pakte zelfs de Mini-Giro voor Aru op een gegeven moment. Is toen naar Sky gegaan waar het er niet uit kwam doordat hij met een van zijn benen (Dacht links, maar ben niet zeker) een flink minder vermogen kon trappen vanwege problemen met bloedvaten rondom zijn lies. Is vervolgens daaraan geholpen, en lijkt nu inmiddels een stuk van zijn potentie waar te gaan maken. Gezien zijn leeftijd kan het natuurlijk altijd nog een hele goede renner gaan worden, dus echt een hype is het niet.

En Barbero heeft het ook wel in zich om uit te groeien tot een hele goede renner.

Edit:
Artikel over Dombrowski:
http://velonews.competitor.com/2014/08/news/dombrowski-surgery-leg-artery-looks-future_340064

ivo001 17 augustus 2015 om 14:00

*Grabs popcorn*

xistnc 17 augustus 2015 om 14:06

@Purito
Maar zo’n links of rechts verrassend Colombiaantje… Dat hoort er toch gewoon bij? Waarom zit je dat allemaal zo hoog?

Purito 17 augustus 2015 om 14:12

@xistnc
Ik wil mijn mening best nog wel geven aangaande Gilbert-Van Avermaet, als je dat zo graag wil ;)

zoetepap 17 augustus 2015 om 14:16

Een vraagje voor de Colombia kenners onder ons…de sponsors… Colombia is dat een merk of verzamelnaam a la Astana en Coldeportes zijn die echt co sponser bij deze ploeg en ook de ex ploeg van Gaviria en welk merk is dat dan? Waarom zijn er buiten koffieboonen geen grote merkensponsors in Colombia. Vroeger had je Postobon dacht ik tot dat op de fles ging.

Purito 17 augustus 2015 om 14:17

@Noud89

Quote:
Wel heb ik Cano door jou toch in een aantal pouletjes geselecteerd Purito, dus ik juich in ieder geval met je mee als je gelijkt hebt.

Daar ga je in elk geval geen spijt van krijgen ;)

Quote:
Maar goed het is dan ook leuk om renners waarmee je net wat meer hebt wat extra aan te moedigen, en soms wat te overdrijven tijdens de reacties.

Zo is het. Ik heb tijdens het voorjaar wel 100x geroepen hoe goed Pozzato wel niet ging rijden. Dat is er door ziekte niet uitgekomen, en dan ga je dus op je gezicht. En ook daarin dik je bepaalde resultaten eens wat aan, en gebruik je wel eens een uitroepteken meer. Dat maakt het forum ook weer een stukje meer uitgesproken en leuker.

Wie was overigens ook alweer mijn kompaan met betrekking tot Pippo Pozzato. LyndaLid, weet jij het nog? ;)

heuvelcolombia 17 augustus 2015 om 14:29

Ik ben zo blij dat ze mee mogen! In hun laatste Giro waren ze iedere dag in de aanval. Ik geeft Quintero het meeste kans op een ritoverwinning. Torres, Cano en Rubiano voor ereplaatsen.
Had trouwens wel Avila verwacht iip Duque. Die reed goed in de VS en Duque laat steeds minder zien.
@Purito +1

Headlines

Materiaalzone

Populair