Vuelta 2013: Belkin-reacties na tijdverlies kopmannen

Door , zaterdag 31 augustus 2013 om 21:41
Belkin

foto: Sirotti

Belkin Pro Cycling Team kende in de eerste echte aankomst bergop na een klim van eerste categorie een mindere dag. Laurens Ten Dam kwam één minuut na ritwinnaar Leopold Konig van NetApp-Endura over de streep, terwijl Mollema 2m33s verloor. Bauke Mollema verloor twaalf plaatsen in het algemeen klassement en staat nu 25ste op meer dan drie minuten van leider Nicolas Roche, terwijl ten Dam zeventiende staat.


Ploegleider Michiel Elijzen:
“Onze twee kopmannen hebben aardig wat tijd verloren en een goed klassement is een stuk lastiger geworden. We moeten nog even kijken hoe we het vanaf hier gaan oppakken. De tactiek was simpel en werd goed uitgevoerd. De knechten moesten Bauke en Laurens goed afzetten aan de voet van de slotklim en dat hebben ze gedaan.”

Laurens ten Dam:
“Op zo’n elf kilometer van de meet pakte ik een gelletje uit mijn achterzak en knalde ik met mijn elleboog tegen een bord dat boven de weg hing. Het deed aardig pijn en het was lastig om daarna weer in het ritme te komen. Ondanks het feit dat het staand klimmen lastig was, kon ik nog wel naar voren rijden. Op dat moment werd er echter gedemarreerd en blies ik enigszins op. Dit is wel een domper, want de benen waren best goed.”

Bauke Mollema:
“De benen voelden aan het begin van de etappe en onderaan de slotklim al niet heel goed. Toen ik werd gelost, ben ik eerst even een rustig tempo gaan rijden. In de laatste kilometers heb ik nog even aangezet en de schade proberen te beperken. Ik voelde me de hele week eigenlijk best goed, dus ik baal dat ik zoveel tijd verlies. Morgen is er weer een nieuwe dag.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.