Vrouwenwedstrijd Vuelta op de UCI-kalender

Vrouwenwedstrijd Vuelta op de UCI-kalender

foto: Sirotti

woensdag 29 april 2015 om 10:10

De vrouwenkoers van de Vuelta staat op de UCI-kalender, dat is CyclingOnline opgevallen. La Course by La Vuelta is een eendagskoers voor vrouwen door de organisatie van de Vuelta a España. Op 13 september wordt de wedstrijd verreden.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

De ASO introduceerde vorig jaar La Course. Voorafgaand aan de finish van de Tour de France werd er in de straten van Parijs een wedstrijd voor vrouwen verreden. Deze werd gewonnen door Marianne Vos. De Vuelta wilde net als de Tour op de slotdag een eendagskoers voor vrouwen organiseren, maar de UCI hield dit lang tegen.

Nu de UCI toch akkoord is gegaan, zullen de vrouwen op 13 september over het plaatselijke parcours in Madrid rijden. Op diezelfde dag sluiten de renners van de Vuelta hun ronde af in de Spaanse hoofdstad. De vrouwenkoers heeft de status 1.1 kregen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

billi 29 april 2015 om 10:15

leuk, geeft wel wat meer status aan het vrouwen wielrennen, komt zo meer in de the picture

0
Kristoffan 29 april 2015 om 10:30

De Giro, Tour en Vuelta voor vrouwen. Dat is goed voor de status. Alleen moet het ook nog uitgezonden worden, dan doel ik voornamelijk op de klassiekers en de Giro bij de vrouwen.

0
Poeksel 29 april 2015 om 11:30

Hopelijk is het plan ook om deze koers live te laten uitzenden, net als bij de tour.

0
Sephiroth 29 april 2015 om 11:52

Mooi dat het langzaam dan toch ook wat meer voor de vrouwen komt. En hopelijk is het op TV, regelmatig zijn de ritten bij de vrouwen voorzien van meer spectakel dan bij de mannen (tenminste met wat ik gezien heb, kan het uiteraard mishebben :D)

0
NumberSeventeen 29 april 2015 om 11:55

Toch vind ik de Giro de enige die echt de moeite is.
1 lokaal rondje voordat de mannen er langs komen proeft toch al een voorprogramma.
Een beetje zoals dat bikini voetbal voor WK wedstrijden.

0
petoi 29 april 2015 om 12:35

Jammer dat het tijdstip van deze koers zo kansloos is. Te dicht op het WK en clasht met veel andere voorbereidingskoersen. Was ook de reden waarom de UCI dit niet zag zitten.?4 races in Europa op 1 dag komt nooit voor bij de vrouwen. Dubbelen is al zeldzaam.
Italianen zitten in Toscane, tijdrijders in Frankrijk en de Nederlandse en Belgische teams in België. ASO mag dus weer met geld en media aandacht strooien om rensters te laten starten. Ik weet alleen niet of die media aandacht het opweegt tegen een goede prestatie op het WK.

0
Nick Doup 29 april 2015 om 12:44

@petoi
Er was inderdaad een overlapping van te veel wedstrijden op die dag. Een Belgische rittenkoers is verplaatst (weg van 13 sep), zodat er plaats vrij zou komen voor de Vuelta.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone