Vrouwenploegen MPCC vragen om meer dopingcontroles

dinsdag 22 december 2015 om 15:27
Vrouwenploegen MPCC vragen om meer dopingcontroles

De zeven vrouwenploegen die zijn aangesloten bij de MPCC, de vereniging voor een geloofwaardig wielrennen, vinden dat er in het vrouwenwielrennen te weinig dopingcontroles zijn. In een bericht op de website van de MPCC wordt gevraagd hier verandering in te brengen.

“Het vrouwenwielrennen ligt twintig jaren achter in vergelijking met de mannen”, zegt Danny Schoonbaert, de algemeen manager van de vrouwenploeg van Lotto Soudal. “Omdat er minder financiële middelen zijn, vinden er ook minder dopingcontroles plaats. Tijdens de Giro d’Italia, de belangrijkste wedstrijd op de vrouwenkalender, is niet een van mijn rensters gecontroleerd. Hopelijk gaat dit met de invoering van de WorldTour veranderen. Misschien kan de MPCC om meer controles vragen.”

Invoeren van cortisoltests bij vrouwen
Tijdens de laatste bijeenkomst van de MPCC werd alvast afgesproken cortisoltests bij vrouwen in te voeren. Er wordt momenteel bekeken binnen welke fysiologische en hormonale kaders dat moet gebeuren.

Lotto Soudal is een van de zeven vrouwenploegen die zijn aangesloten bij de MPCC. De andere zijn Liv-Plantur, Optum, Poitou-Charentes Futuroscope 86, Tibco, Topsport Vlaanderen en United Healthcare.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Utrecht19 23 december 2015 om 12:35

Wel apart eigenlijk, regelmatig wordt er geklaagd dat er te weinig aandacht is voor vrouwenwielrennen. Nu staat er iets over op WF en na een dag exact 0 reacties.

on: de vrouwen zullen toch niet roomser zijn dan de mannen qua doping gebruik? Dus meer controles is alleen maar om aan te moedigen.

LinusGerdemann 23 december 2015 om 22:59

@Utrecht19 een bericht heeft voor mij geen waarde vanwege het aantal reacties… al staan er 100. Dan kan een bericht nog minder nieuwswaarde hebben dan eentje met een paar.

Op zich mooi dat ze erom vragen. Wel een teken dat er blijkbaar weinig te verbergen is anders vraag je er zelf niet om en hou je de beperkte controles in stand.

Headlines

Materiaalzone

Populair