Vrouwenploeg Virtu stopt na dit seizoen
Bastianelli wint de Ronde van Vlaanderen - foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2019 om 17:33

Vrouwenploeg Virtu stopt na dit seizoen

De Deense vrouwenploeg Virtu stopt na dit seizoen. Dat heeft eigenaar Bjarne Riis bevestigd tegenover TV2 Sport. “Ik vind het enorm jammer dat we dit moeten melden. Ik hoopte dat het een project was dat we konden blijven voortzetten, maar we missen simpelweg sponsoren. Daarom hebben we besloten om deze beslissing te nemen”, zegt Riis.

“We hebben de afgelopen drie jaar zelf gefinancierd, maar om zakelijke redenen kunnen we dat niet voortzetten”, aldus de Deense ploegbaas.

Mannenploeg gaat wel door
Terwijl een streep moet door de Virtu-ploeg, gaat de mannelijke tak van de formatie wel door in 2020. Het plan is om met het (nu nog) continentale Team Waoo een stap te zetten naar ProContinentaal niveau. Wel presenteerde de overkoepelende organisatie achter de Virtu-teams eerder deze maand een verlies van 2,5 miljoen euro over 2018.

Succesvol voorjaar
Riis baalt dat het boek sluit voor zijn succesvolle vrouwenploeg. Kopvrouw Marta Bastianelli won dit voorjaar de Ronde van Drenthe en de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast reed ze naar ereplaatsen in onder meer de Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race. In de selectie zit ook de Nederlandse Anouska Koster.

 
7 Reacties
Sorteer op:
24 juni 2019
Vreemde beslissing, dit is juist een erg succesvolle ploeg en de vrouwenploeg is juist een stuk bekender dan de mannenploeg. Dan zou je toch verwachten dat ze stoppen met de mannen en doorgaan met de vrouwen. Verder is dat natuurlijk ook erg jammer voor het vrouwenwielrennen.
24 juni 2019
ze willen dus de mannenploeg ontwikkelen maar konden geen extra sponsors vinden en dus het geld wat er naar de vrouwenploeg ging gaat nu naar de mannen (“We hebben de afgelopen drie jaar zelf gefinancierd, maar om zakelijke redenen kunnen we dat niet voortzetten”, aldus de Deense ploegbaas.) tenminste zo komt het op mij over
  24 juni 2019
  Blijkbaar wil sponsor Waoo alleen investeren in de mannenploeg. Virtu is geen sponsor maar de naam die Riis aan z'n eigen geld heeft gegeven. Het lijkt er dus niet op dat er geld van de vrouwen naar de mannen gaat.
24 juni 2019
Mijn volgorde van eruitknetteren was geweest: 1. Riis 2. Continentaal mannenploegje in de marge 3. De overkoepelende organisatie
24 juni 2019
Op basis waarvan trek jij deze conclusies? Lijkt me sterk dat jij meer feiten kent dan die paar die hier vermeld zijn. Kortom: ik zou jou op 1 zetten.
  24 juni 2019
  lol, get his ass
  25 juni 2019
  Als jij zo ingaat op mijn onzinbericht, moppersmurf. Dan zijn feiten misschien jouw sterke punt, maar aan al het intermenselijke zal het dan wel schorten?

Reacties zijn gesloten.