Vrouwenploeg Jumbo-Visma contracteert talenten Linda Riedmann en Noemi Rüegg

vrijdag 17 september 2021 om 10:26
Vrouwenploeg Jumbo-Visma contracteert talenten Linda Riedmann en Noemi Rüegg

Jumbo-Visma Women heeft de komst van twee jonge talenten aangekondigd. In 2022 maken de Duitse Linda Riedmann en de Zwitserse Noemi Rüegg onderdeel uit van het Nederlandse Women WorldTour-team. De jonge talenten tekenen beiden een contract voor twee seizoenen.

De 18-jarige Riedmann, kersvers Europees kampioene bij de junioren, kijkt uit naar de overstap. ”Het voelt als een geweldige kans om mezelf te ontwikkelen en te leren van ervaren rensters. De stap naar de eliteklasse is een grote stap, maar ik heb er vertrouwen in dat dit team mij daar op de juiste manier in kan begeleiden. Het is een zeer professionele omgeving met een familiale sfeer. Bij de eerste proeftraining voelde ik me direct thuis en op mijn gemak. Mijn recente overwinning op het EK heeft mij extra vertrouwen gegeven voor volgend seizoen. Ik kijk ernaar uit om onderdeel te zijn van het team en samen te strijden voor overwinningen.”

De 20-jarige Rüegg is afkomstig uit het veldrijden. Dit seizoen reed ze op de weg tussen de elite vrouwen naar het podium tijdens het Zwitsers nationaal kampioenschap en won ze het jongerenklassement in Setmana Ciclista Valenciana. “Het is een droom die uitkomt om bij deze ploeg te gaan rijden. Ik kan er nog zoveel leren op het gebied van wedstrijdvoorbereiding, tactiek, voeding en materiaal. Ik ga er alles aan doen om te blijven groeien en bij te dragen aan de teamdoelstellingen. Mijn kracht is mijn punch. Ik hou ervan als het de hele dag op en af gaat. Ik wil het beste uit mezelf halen, me blijven ontwikkelen en het zou mooi zijn om op een dag mee te kunnen doen voor zeges in het WorldTour-peloton.”

“Linda en Noemi zijn nog jong, maar hebben een enorme potentie. De komende twee jaar zullen ze vooral heel veel gaan leren”, zegt teammanager Esra Tromp in het persbericht van de ploeg. “Linda maakt volgend jaar de overstap van de junioren naar het elitepeloton. Dat zal ongetwijfeld een grote stap zijn waar we haar als team zorgvuldig in zullen begeleiden.”

“Noemi viel ons op door haar aanvallende manier van koersen. Haar technische skills vanuit de cross en haar lef gaan haar ver brengen binnen een professionele omgeving. Er is bij beide rensters nog veel ruimte voor ontwikkeling. Dit seizoen hebben we al een aantal van onze huidige rensters grote stappen zien maken. Daar zijn we heel erg trots op. Voor Linda en Noemi zien we die mogelijkheid ook.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Yeez 17 september 2021 om 10:28

De ploeg is geen worldtour toch?

chasse patat 17 september 2021 om 10:42

Klopt! Scherp opgemerkt.

kelderfan 17 september 2021 om 12:38

Misschien zit dat in de pijplijn.

Martijn Arensman 17 september 2021 om 10:49

Altijd die zinloze toevoeging “talent” in de wervingsberichten op WF….

Nemen ploegen soms ook renners in dienst die niet kunnen fietsen??

snoep de hond 17 september 2021 om 11:13

De toevoeging talent is eigenlijk een andere manier om te zeggen dat ze nog jong zijn of iig dat de verwachting is dat ze nog beter kunnen worden.

Als Jumbo bij de mannen Valverde zou aantrekken dan denk ik niet dat er zal staan dat ze talent Valverde hebben gecontracteerd.

Murcia 17 september 2021 om 11:13

Niet kunnen fietsen is wel een uiterste maar de manier waarop Total Energie verzweeg dat broertje Sagan meekwam geeft wel aan dat er soms meer speelt dan het aantrekken puur op kwaliteit en talent. Brandon Rivera als boezemvriend van Bernal bij INEOS is ook een voorbeeld van het aantrekken op basis van iets anders dan talent.

vroege vlucht 17 september 2021 om 20:31

Israel startup nation. Een hele ploeg die kon fietsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair