Vrouwenkoers Ceratizit Challenge telt dit jaar vier etappes

woensdag 14 juli 2021 om 11:35
Vrouwenkoers Ceratizit Challenge telt dit jaar vier etappes

foto: Cor Vos

De Ceratizit Challenge by La Vuelta telt dit jaar vier etappes, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Alle etappes van de Women’s WorldTour-rittenkoers voor vrouwen vinden plaats in het noordwesten van Spanje, in de regio Galicië.

Eerder werd al bekend dat de wedstrijd dit jaar wordt georganiseerd in de regio Galicië, om precies te zijn in de provincie Ourense. Nu is duidelijk geworden dat de vrouwen dit seizoen een extra etappe mogen afwerken. De openingsrit voert over een afstand van 118,7 kilometer van het skistation van Manzaneda naar A Rua, met onderweg de Alto da Portela van eerste categorie.

Rit twee is een klimtijdrit van 7,3 kilometer naar het skistation van Manzaneda. De rensters moeten iets meer dan 400 hoogtemeters overwinnen, goed voor een gemiddelde stijgingsgraad van 7,3%. De voorlaatste etappe trekt over geaccidenteerd terrein, met onder meer een klim van tweede categorie, richting Pereiro de Aguiar. De slotrit is relatief vlak en finisht in Santiago de Compostela.

De vierdaagse rittenkoers begint op 2 september en eindigt op zondag 5 september, op de dag dat ook de Vuelta a España voor mannen zijn besluit kent. Afgelopen twee seizoenen ging de eindzege naar Lisa Brennauer.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Sagan=hulk 14 juli 2021 om 11:47

Leuke ronde! Op termijn gaan we zowaar de Giro, Tour en Vuelta krijgen voor vrouwen als echte grote ronde (10 dagen)

Milanjacks 14 juli 2021 om 12:15

Als deze hele woke hype over is of er komt een economische recessie dan krijgt het vrouwen wielrennen gewoon weer zware klappen hoor.

Sagan=hulk 14 juli 2021 om 13:16

Er is op dit moment een verbijsterende woke hype, maar vrouwenwielrennen maakt daar nu wel geen onderdeel van uit. Dat is mijns inziens een hele mooie verbetering.

En de aankomende economische recessie zal eerder het procontinentale circuit platleggen en er voor zorgen dat er bijvoorbeeld enkel nog World Tour wedstrijden worden georganiseerd voor zowel mannen als vrouwen.

Brabander 14 juli 2021 om 13:26

Hoe kun je hier nu tegen zijn @Milanjacks? Heeft verder ook helemaal niks met ‘woke’ van doen mijns inziens.
Als het fatsoenlijk uitgezonden wordt zit ik gewoon voor de tv hoor

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair