VOW verbaasd en teleurgesteld over besluit politie
vrijdag 29 september 2023 om 15:13

VOW verbaasd en teleurgesteld over besluit politie

De Vereniging Organisatoren van Wielerwedstrijden heeft verbaasd en teleurgesteld gereageerd op het voornemen van de Politie Noord-Nederland om vanaf 2024 volledig te stoppen met motorbegeleiding bij wielerwedstrijden. Zonder begeleiding van motoragenten is het niet mogelijk om wedstrijd op de weg te organiseren.

In de Noordelijke provincies heeft de politie recent bekend gemaakt dat wielerwedstrijden niet langer ondersteund worden door de politie”, schrijft de VOW in een persreactie. “Als VOW, Vereniging Organisatoren van Wielerwedstrijden, zijn we verbaasd en teleurgesteld over dit bericht.”

“Verbaasd omdat we al jaren in goede samenwerking met de politie zoeken naar goede alternatieven. Eerder dit jaar heeft de minister van Sport ook laten weten mee te willen werken aan deze zoektocht. Een van de oplossingen is het (deels) vervangen van de motoragenten door goed opgeleide vrijwillige MotorVerkeersregelaars. Om dit goed te regelen is een wetswijziging noodzakelijk. Zolang die er niet is blijft politie-inzet noodzakelijk.”

“Als die inzet wegvalt is dat het einde van de wegwielersport in Nederland. Dan komen prachtige wedstrijden met tradities van soms wel meer dan 50 jaar te vervallen. Dat kan toch niet waar zijn.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
29 september 2023 16:32
Dan kun je ook bijna niet meer heen om het verbieden van uitpubliek van voetbalwedstrijden. Die aanwezigheid zorgt ook voor een groot beroep op de agenten. Het zou in het noorden om slechts 3 wedstrijden gaan die de politie nodig hebben.
29 september 2023 16:52
Rijden er geen motoren die de koers kunnen beïnvloeden is het ook weer niet goed ;-)
29 september 2023 17:31
Leo van Vliet heeft volgend jaar niks meer te doen, die kan wel voor de koers rijden.
30 september 2023 00:05
Ik kan dit niet los zien van de roep van de politie om 400 miljoen extra voor genoeg blauw op straat.
Ff lekker een punt maken van die paar wielerkoersen per jaar. Over de rug van het wielrennen. Nou, fuk joe.
29 september 2023 15:58
Last geen enkele politicus nog zeggen in Nederland, ook België, "we zijn een rijk land" wanneer ze weer eens uit ideologische motieven met geld willen smijten. De afbraak in het westen wordt alsmaar zichtbaarder.
29 september 2023 19:02
als Wouter Bos 1 taak zou hebben dan is het deze …
Dit is de doodsteek en enorm selectief.
29 september 2023 15:34
Raar. Politie valt niets te verwijten. Zij gaan niet over wetswijzigingen.
  29 september 2023 16:01
  Wel Extincion Rebellion, die willens en wetens al wekenlang voor enorm veel extra uren zorgen waardoor veel agenten de komende tijd en volgend jaar extra vakantiedagen moeten opnemen omdat voor uitbetalen er geen geld is.
  29 september 2023 16:03
  XR zijn maffia achtige chanteurs die liegen en en bedriegen in hun dna hebben zitten. Ze zijn nu bezig Rabobank te chanteren.

  Politiek moet eens een keer doorpakken ipv .... niks doen.
  29 september 2023 16:30
  @Roel Eens! Ze liegen over alles, van fossiele subsidies tot klimaat verandering zelf! Wat mij betreft moeten we zo door gaan met uitstoten, dan is heel Den Haag onderwater en hebben we geen last meer van XR op de Utrechtse baan!
  29 september 2023 16:32
  Wanneer precies, Eva?
  29 september 2023 16:42
  T zijn idd veelal kortingen op de energieprijs van grootverbruikers, Eva. Zonder die kortingen, want Nederland heeft de hoogste energiebelasting in Europa, zijn ze te duur voor de afnemers. Stop je hier direct mee dan staan er sws tienduizenden op straat. Ze lullen naar hun verstand zou mn moeder zeggen
  29 september 2023 17:59
  Ik ben het helemaal met je eens Roel, ik heb ook liever dat we met z’n alle rijk en onder water zijn!
  29 september 2023 18:58
  Los van de inhoud doet het echt pijn aan de ogen dat de voornaam van Alcala verbasterd wordt tot 'Roel'. Nul historisch besef, Eva...
  29 september 2023 22:16
  Nogal wat kortzichtige lieden die er niet tegen kunnen dat je ER graag ziet verzuipen.
  De energie subsidies zorgen namelijk dat veel mensen nu nog producten kunnen betalen omdat ze juist door die subsidies, kortingen, nog betaalbaar zijn. Dom ook die linkse types omdat afschaffen niet kan, niet zonder dat het overal internationaal gebeurt. Immers doen wij dat alleen zijn ten eerste veel producten onbetaalbaar voor Jan Modaal. Verdwijnen die bedrijven hier omdat ze geen afzet meer hebben want te duur. Verliezen 10duizenden hun baan en floreren buitenlandse bedrijven die deze omzet in de schoot geworpen krijgen en zet dergelijke productie zich voort in het buitenland.

  Kortom dom volk.
  30 september 2023 08:09
  @Eva: +1! Op WielerFlits lees je soms schokkende reacties maar hieronder zijn er een paar die hun (klein)kinderen later écht wat uit te leggen hebben..! Beste mensen het gaat om het principe dat we fossiele energie kunstmatig goedkoop houden met subsidies, terwijl inmiddels overduidelijk is dat het beter voor onze samenleving is om zsm om te schakelen naar renewables. Die subsidies creëren een oneerlijk speelveld en remmen die transitie af. Het is lekker makkelijk haten op een groep ‘harige linkse rakkers’ die de snelweg staan blokkeren, maar een ruime meerderheid van de Nederlanders (en 2e kamer) is het gewoon met die stelling eens.
  30 september 2023 12:10
  Jelle roept maar wat

Reacties zijn gesloten.