Voss: “Voelde me nochtans niet zo goed”

maandag 22 maart 2010 om 21:17

Paul Voss zorgde vandaag voor een verrassing van formaat in de proloog van de Ronde van Catalonië. De Duitser wist in de 3,6 kilometer lange proloog in de straten van Lloret de Mar gepatenteerde hardrijders Levi Leipheimer en Andreas Klöden respectievelijk één en twee seconden achter zich te houden. Een mooi vervroegd verjaardagsgeschenk voor de Voss, die zijn 24e verjaardag van komende vrijdag niet licht vergeten.

“Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, was ik totaal verrast en overweldigd”, verklaarde Voss na afloop van de etappe. “Zo gaat dat, als je je eerste ProTour-zege van je carrière pakt. Ik voelde me nochtans helemaal niet goed tijdens de wedstrijd, wat de verrassing alleen maar groter maakt. Ik denk dat ik pas zal beseffen wat ik gedaan heb wanneer ik morgen in de leiderstrui aan de start kom.”

Milram-ploegleider Vittorio Algeri was in de wolken met de prestatie van zijn pupil. “Een fantastisch resultaat voor ons vandaag, want ook Dominik Nerz heeft ons [met een vierde plaats] aangenaam verrast. Ondanks het regenweer zijn ze boven zichzelf uitgestegen.” Manager Gerry van Gerwen had daar niet veel aan toe te voegen. “Een superprestatie, zeer goed voor het moreel van de hele ploeg hier.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone