Marianne Vos wint Ladies Tour of Norway na derde zege op rij

Marianne Vos wint Ladies Tour of Norway na derde zege op rij

foto: Orange Pictures / Ruud Keijmis

zondag 19 augustus 2018 om 15:14

Marianne Vos is de grote slokop van deze Ladies Tour of Norway. De in een bloedvorm verkerende renster van WaowDeals wist ook de afsluitende etappe naar Halden op haar naam te schrijven. Ze bleek in de eindsprint sneller dan Coryn Rivera en Emilia Fahlin. Door haar derde ritzege op rij wint ze ook het eindklassement.

De Ladies Tour of Norway. Of is het de Marianne Vos Tour? De Nederlandse was namelijk de grote veelvraat tijdens de eerste twee dagen, door beide etappes op haar naam te schrijven. Met een voorsprong van achttien seconden op de Zweedse Emilia Fahlin begon ze aan de derde én laatste etappe naar Halden, in de hoop om een heuse hattrick te scoren.

Vroege kopgroep al voor de finale ingerekend 
De 154 kilometer lange etappe kende onderweg twee beklimmingen die meetelden voor het bergklassement. De rit werd afgesloten met drie lokale rondes. Al snel wist een kopgroep van zeven rensters weg te rijden van het peloton. Silvia Valsecchi, Sara Olsson, Sara Penton, Anna Christian, Ane Santesteban, Maria Giulia Confalonieri en Lourdes Oyarbide reden een maximale voorsprong bijeen van ruim drie minuten.

Het was een voorgift die echter al sneeuw voor de zon verdween, want met nog zestig kilometer te gaan was het verschil tussen beide groepen nog maar vijftien seconden. Enkele kilometers later werd de kopgroep ingerekend, en was het de beurt aan Soraya Paladin om ten aanval te trekken. De Italiaanse werd echter al vrij snel weer bijgehaald door het peloton, waar Boels-Dolmans op kop beukte voor kopvrouw Christine Majerus.

Peloton breekt in stukken op lokale circuit
Met nog vijftien kilometer te gaan reden de rensters het lokale circuit rond Halden op. De gemiddelde snelheid lag hier zo hoog, dat het peloton in verschillende stukken brak. Een eerste groep van 38 rensters keek vervolgens niet meer achterom. Zowel Vos als Fahlin waren bij de pinken: de Zweedse wist bij de tweede tussensprint zelfs drie bonificatieseconden te pakken, voor Majerus en Coryn Rivera.

In de laatste kilometers probeerde Mitchelton-Scott een sprint te ontlopen, maar de Australische formatie slaagde niet in zijn opzet. De vele aanvallen zorgden wel voor een chaotische sprint, maar dit deerde Vos allerminst. De Nederlandse kwam er met machtige lendenrukken uit, en wist Rivera overtuigend achter zich te houden.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Anketieletje 19 augustus 2018 om 15:16

Wat is ze goed….!

rahimns 19 augustus 2018 om 15:21

Die gaat lekker zo… benieuwd wat ze dit jaar nog meer kan laten zien

GekkeHenkie 19 augustus 2018 om 15:21

Wauw, sterk!

Wildebert 19 augustus 2018 om 15:39

‘Met machtige lendenrukken’ zal wel pedaalslagen zijn, hihi.

Emergo 19 augustus 2018 om 20:16

@Wildebert Je reactie heeft een wat puberale finish.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair