Vos: “Ik had eerder moeten aanzetten”

zaterdag 24 september 2011 om 18:11

Marianne Vos sprintte deze namiddag in Kopenhagen naar de tweede plaats op het wereldkampioenschap. Ze moest de Italiaanse Giorgio Bronzini voor zich dulden en moest zo al voor het vijfde WK op rij genoegen nemen met zilver. “Ik dacht dat dat niet kon, maar blijkbaar wel”, sprak een ontgoochelde Vos voor de camera’s van de NOS.

“We hadden alles perfect onder controle en ik kreeg een mooie lead-out op de laatste klim”, aldus Vos. “Ik raakte echter even ingesloten en moest daarom opnieuw aangaan, maar het was niet ver genoeg meer en Giorgio viel gewoon niet stil. Vorig jaar zette ik te vroeg aan, maar nu had ik eigenlijk eerder moeten aangaan.”

Over het werk van de ploeg had Vos niets dan lof: “We hebben de perfecte koers gereden. De ploeg heeft er alles aan gedaan om mij in de prefecte positie te krijgen, en dat was ook het geval. Ik had het zelf in de hand, daardoor is het nog extra balen ook. Wanneer ik nog eens wereldkampioen kan worden? Dat moet nu maar volgend jaar in Nederland gebeuren.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone