Vos direct dominant bij rentree: “Het kon meerdere kanten opvallen”

zaterdag 7 december 2019 om 14:53
Vos direct dominant bij rentree: “Het kon meerdere kanten opvallen”

foto: Cor Vos (archief)

Marianne Vos heeft bij haar rentree in het veld direct gewonnen, al had ze dat van tevoren misschien niet verwacht. “Dat is toch de nervositeit die je van tevoren hebt”, laat zij weten. “Ik moest even afwachten hoe het zou gaan, want het kon meerdere kanten opvallen.”

Uiteindelijk viel de cross dus haar kant op. In Essen soleerde de Brabantse naar haar eerste overwinning van het seizoen. “Het ging goed, de eerste cross is me meegevallen. Ik had dat goede gevoel en was meteen goed weg. Ik dook als eerste het veld in, maar daar schrok ik van omdat het toen nog ver was”, gaat zij verder.

“Ik wist namelijk niet zo goed of ik het ritme kon volhouden. Daarom kwam ik daarna even op adem. Ellen van Loy bood me goed partij, maar zij moest afhaken nadat ze in de doeken belandde. Toen zat ik weer alleen.” Van Loy zou uiteindelijk als vierde eindigen.

Vos zou vervolgens op het podium eindigen met Blanka Kata Vas en Anna Kay, twee jonge rensters met wie de Nederlandse nog nooit op het podium heeft gestaan. “Echt wel mooi om zoveel nieuwe talenten te zien, die niet alleen hun neus aan het venster drukken, maar ook echt direct meedoen om de prijzen. En dan waren de Nederlandse meiden er nog niet eens bij.”

Een mooie zege voor Vos. Toch blijft de 32-jarige renster nuchter. “Ik bekijk het cross voor cross”, concludeert ze. “Dit is de eerste en dat is een heel mooie.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

jibi verboort 7 december 2019 om 17:52

Dominantie Vos is zeer betrekkelijk in een zwak deelnemersveld!

De wedstrijd voor de elite dames in Essen was zeer zwak bezet. Alle toppers waren afwezig.
In de eerste wedstrijdhelft was de 39 jarige(!) Ellen van Loy haar tegenstandster,die Vos goed kon bijbenen. Op het moment dat Ellen via een spoor in een plas zich tegen de afrastering klem reed,demarreerde Vos. Ik ben benieuwd hoe Vos gaat presteren tegen Annemarie Worst, Alice Arzuffi, Ceylin del Carmen Alvarado,Yara Kastelijn en hopelijk in de nabije toekomst tegen Denise Betsema: goede rensters met een mooie persoonlijkheid.

De huidige lichting dames bieden niet alleen prestaties, maar ook een pak vol vreugde en spontaniteit. Vroeger nam ik de wedstrijd op van de mannen, tegenwoordig uitsluitend die van de dames. Dat de kijkdichtheid bij het vrouwenwielrennen enorm stijgt,komt dus niet alleen door hun goede uitslagen, maar vooral door hun spontaniteit, onderlinge verbondenheid en vreugde die ze uitstralen.
Ik vind niet dat je van een echte dominantie van Vos kunt spreken als je bedenkt dat haar eerste tegenstander in de koers(Ellen van Loy) reeds 39 jaar is en daarna bleef ze in de uitslag twee jonge meisjes voor van 18(Kata Vas) en 20 jaar! (Anna Kay). Morgen uitkijken naar Zonhoven……Dat wordt weer het echte genieten.

toke 8 december 2019 om 03:15

positef hoor

Emergo 7 december 2019 om 19:46

Opmerkelijk dat je niet vermeldt dat dit haar eerste veldrit van dit seizoen is, toch niet onbelangrijk t.o.v. van een “goed gerodeerde “en niet alleen zij” Ellen van Roy.

Peter Lippens 7 december 2019 om 20:07

Tja, als Matje vorige week een erg matige cross wint in Mol dan is iedereen uitbundig maar als Vos in haar eerste cross van begin tot einde aan de leiding rijd en met grote voorsprong wint beginnen ze ineens te kankeren omdat de bezetting niet zo sterk was. Zoals altijd, afwezeigen hebben ongelijk en het blijft knap van Vos al zal ze morgen zeker meer weerstand krijgen, kijk er al naar uit.

Headlines

Materiaalzone

Populair