Marianne Vos derde op NK: “Mag hier tevreden mee zijn”

zaterdag 30 juni 2018 om 17:54

Marianne Vos viel aan zaterdag op het NK, werd teruggepakt en sprintte vervolgens alsnog naar een derde plek. Daarmee kan ze tevreden zijn, vindt zij zelf. Tegen WielerFlits vertelt de kopvrouw van WaowDeals: “Ik heb alles gegeven en dan denk ik dat je hiermee tevreden mag zijn”

Over haar aanval op veertig kilometer van de meet vertelt: “Het was geen aanval, maar we hadden een gaatje. Ik kwam weg te zitten met Esther van Veen. Dat was vroeg, te vroeg. Maar dan weet je dat er achter je gereden wordt dus dan rijd je door.”

Ook bij de mannen voorspelt ze een zware koers, zo eindigt ze: “Het is slopend, echt zwaar. Ik verwacht dat het bij de mannen ook een slijtageslag zal zijn. Je hebt geen rust omdat je steeds moet positioneren en van voren moet blijven omdat het constant draaien en keren is.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

KennyKlimmen 1 juli 2018 om 00:38

is de top breder geworden of haalt Marianne haar top niet meer an voor alle malheur? just wandering…..

DarkShadow 1 juli 2018 om 02:16

Kenny, als je de race vandaag zag wist je dat ze één van de sterkste rensters in koers was. 20km in de aanval, in de finale steeds meegaan met de aanvallen, en toch nog bijna de sterkste in de sprint nadat Blaak was weg gereden. Haar team is nu alleen een stuk minder dan dat het in de Rabo jaren was, dat maakt ook een groot verschil.

Mike1973 1 juli 2018 om 08:40

Het Rabobank vrouwenteam was echt bizar sterk: Vos, van der Breggen, Brand, van Vleuten, Nieuwadoma, Prefand Ferrot, Knetemann etc. Dat ze nu tegen elkaar rijden is alleen maar mooi.

Col du Bramont 1 juli 2018 om 10:24

Ze is nu 31 jaar oud, in 2006 was ze al Wereldkampioen in het veld en op de weg.
Een samenvatting van wat ze daarna allemaal won op de weg, veld en de baan is al een A4 lang. Dat het in 2015 fysiek maar ook tussen de oren een beetje misging was niet zo vreemd denk ik.
Ze is nu weer terug op nivo en is weer wereldtop maar dat geld inmiddels ook voor veel andere Nederlandse rensters.
In 2012 werd ze WK in Valkenburg waar een toen nog jonge vd Breggen haar goed heeft geholpen. Die is ook niet stil blijven staan natuurlijk :).

Ik vind het mooi dat ze weer terug is, als altijd bescheiden, nooit een onvertogen woord. We mogen sowieso niet klagen met al die wereldtoppers op de weg die we hebben.
Gisteren was Vos goed, misschien iets overmoedig haar vroege vlucht, maar wie niet waagt wie niet wint. Uiteindelijk wordt ze toch nog knap derdes, had iets meer ingezeten maar dat is nu eenmaal koers.