Voorzitter UK Anti-Doping uit kritiek op Sky: “Dit is erg teleurstellend”

zaterdag 7 januari 2017 om 15:53
Voorzitter UK Anti-Doping uit kritiek op Sky: “Dit is erg teleurstellend”

Foto: ASO

Het mysterieuze pakketje van Bradley Wiggins blijft de gemoederen bezighouden in Groot-Brittannië. Vandaag kwam er kritiek van David Kenworthy, de voorzitter van UK Anti-Doping, dat onderzoek doet naar de zaak. Hij zegt het “bijzonder” te vinden dat er heel veel details bekend zijn over het pakketje, terwijl er over de inhoud ervan nog twijfels bestaan.

“We hebben hier te maken met een incident uit 2011 en de hoorzitting vond plaats in december 2016, dat is dus vijf jaar later”, stelt Kenworthy tegenover de BBC. “Toch herinnert men zich dat een pakketje naar Frankrijk is gestuurd, men herinnert zich wie er om vroeg, men herinnert zich welke route het pakketje heeft afgelegd, wie het heeft bezorgd, wanneer het is bezorgd. Dus iedereen weet dit nog van vijf jaar geleden, maar niemand lijkt zich te herinneren wat er in dat pakketje zat. Dat klinkt bijzonder. Dit is erg teleurstellend.”

Uiteindelijk beweerde ploegbaas Dave Brailsford, twee maanden na de start van het onderzoek, dat het pakketje Fluimucil bevatte. “Het is niet dat ik dit niet geloof”, reageert Kenworthy. “Maar hij zei niet: ik wéét wat erin zat, hij zei: mij is verteld wat erin zat. Dat geeft geen uitsluitsel. Maar wij blijven graven en graven. We gaan niet opgeven om uit te vinden wat er in dat pakketje zat.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

achtpuntzes 7 januari 2017 om 15:57

hij heeft helemaal gelijk.

overigens lijkt me het meezeulen van pakketjes zonder dat je de inhoud weet uiterst gevaarlijk in de wielrennerij, zeker met het verleden meegenomen. alsof je na vakantie in Colombia op verzoek van iemand een pakketje mee naar Nederland neemt zonder dat je de inhoud weet. dat doe je toch ook niet, lijkt me.

achterhoeker 7 januari 2017 om 15:59

Wat een soap zeg!
Geloofwaardigheid van Britse wielrennen daalt en daalt….
Als dat zo doorgaat trekt Sky nog een keer de stekker uit de ploeg

zacht 7 januari 2017 om 17:20

Mooie samenvatting van Kenworthy. Wanneer, waar, wie en hoe is bekend, alleen 'wat' is nogal mistig. De omgekeerde wereld. Des te langer je het wielrennen volgt, des te beter weet je dat het niet pluis is met 'wat'. Het is een grove schande, en het zou de betrokken instanties sieren als ze de Sky-ploeg en de voormalige betrokkenen op non-actief zouden zetten tot de waarheid écht boven tafel is.

Jacco van Stierop 7 januari 2017 om 17:58

“Uiteindelijk beweerde ploegbaas Dave Brailsford, (…), dat het pakketje Fluimicil bevatte.”
Nee, hij heeft gezegd dat men hem heeft vertèld dat het fluimucil bevatte.
Net als dat Brailsford op 28 september schriftelijk bekend maakte dat de buschauffeur, -die zelfs tachografisch bewijs zou hebben-, èn twee medewerkers van Sky aan hem verklaard hadden dat de Sky-bus al vertrokken zou zijn toen Wiggins terugkeerde van de podiumceremonie. Later bleek dit niet waar te zijn.
Brailsford probeert zijn huid te redden: nee, híj zegt het niet, het zijn de onderknuppels waar hij zich op moet baseren.
Tuurlijk.

Romāns Vainšteins 7 januari 2017 om 21:46

Het zou me werkelijk waar niets boeien mocht SKY er morgen mee kappen, zal sterker nog genieten van de daaruit voortvloeiende hondsdolle stoelendans onder hun ‘wereldkleppers’, zoiets moeten we toch ook nog eens meemaken in ons geliefde circus toch ? #1,2,3timesacyclist

Wildebert 8 januari 2017 om 00:36

Skyfall.

KnightBiker 8 januari 2017 om 00:53

@RV
Denk eens aan de consequenties: als Sky wegvalt is alle progressie die er er is in het engelse wielrennen voor niets, net als het Duitse Wielrennen dat is gedecimeerd nadat uitkwam dat hun helden aan de dope zaten.
De onderste steen moet boven en Brailsford en Wiggins moeten niet om de hete brij draaien, want hoe langer het duurt hoe viezer het er uit ziet. Maar iedereen lijkt ook wel graag te willen dat er iets aan de hand is.
Het is gewoon het beste als het management vervangen wordt en Brailsford bedankt voor de bewezen diensten…

Romāns Vainšteins 8 januari 2017 om 08:33

Dat zou het slimste zijn maar SKY is Brailsford, die gaat pas weg als ze hem in een dwangbuis afvoeren, daarom is het ook zo leuk om hem zowel als Froome ineens allerlei onnozele statements af te zien leggen die haaks op hun eigen ‘filosofie’ staan.

zacht 8 januari 2017 om 13:09

Pakketjes voor honden, weeshuizen en schoonmoeders lopen als een rode draad door de wielersport. Het blijft een stoffige gesloten wereld waar je nog steeds wegkomt met goedkope smoezen. Want laten we eerlijk zijn meneer Brailsford, u kunt beter de volgende keer net iets langer nadenken (en bijvoorbeeld even uitzoeken waar Fluimucil verkrijgbaar is) voor u wat roept.