Voormalige ploeg Villalobos geschokt na positieve dopingtest

donderdag 21 mei 2020 om 16:43
Voormalige ploeg Villalobos geschokt na positieve dopingtest

foto: Cor Vos (archief)

Luis Villalobos (EF Pro Cycling) werd afgelopen maandag door de UCI betrapt op het gebruik van groeihormoon GHRP-6. De positieve test van de 21-jarige Mexicaan dateert van 25 april 2019, toen hij nog voor het continentale Aevolo reed. “Ik ben er echt kapot van”, zo vertelt zijn voormalige teammanager Michael Creed.

Het Mexicaanse anti-dopingagentschap nam ruim een jaar geleden de betreffende test af bij Villalobos. Het ging om een out-of-competition-controle. In eerste instantie werd niets aangetroffen, maar volgens de UCI was een heranalyse van het WADA nodig om de positieve test te ontdekken bij de jonge klimmer.

Zijn voormalige ploeg Aevolo laat in een persbericht weten geschokt te zijn na het dopingnieuws. “Dit is echt enorm droevig”, aldus een aangeslagen Creed. “Ik wil weten wat er precies is gebeurd. Ik hoop dat Luis ons kan helpen door met een open en eerlijk verhaal te komen.” Mede-eigenaar Jono Coulter is eveneens van slag. “Dit voelt als een klap in het gezicht.”

Villalobos, die halverwege het seizoen 2019 de overstap maakte naar de Amerikaanse WorldTour-ploeg, heeft nog het recht om de B-staal aan te vragen. Hij is in ieder geval voorlopig geschorst door zijn werkgever. Mocht ook de B-analyse positief blijken, dan hangt de beloftevolle renner een vierjarige schorsing boven het hoofd.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Leonard Stiksma 21 mei 2020 om 18:34

Tragisch, zeker aangezien Creeds vertrouwen in de mens na zijn carrière bij onder meer US Postal en Rock Racing toch al aardig broos moet zijn geweest.

Polleke 21 mei 2020 om 19:54

Inderdaad…bij mij gingen de wenkbrauwen stevig omhoog toen hij 2 jaar terug in Utah flink tekeer ging…toen zat ik 8000 km verder op een bank voor een tv… hij zou als ploegleider nb. beter moeten weten…nu komt Creed 2 keer als een idioot over, 1 keer omdat hij toen niks abnormaals zag en een tweede keer omdat hij dat ook nog toegeeft…

LB108 21 mei 2020 om 20:16

Zou je ook kunnen zeggen van Sepp Kuss dan

Polleke 21 mei 2020 om 21:09

Die had zich al eerder laten opmerken,en kwam niet uit het niets de buhne bestormen…

Cyclinglife 22 mei 2020 om 10:33

Waarom hangt er een 4 jaar durende schorsing boven het hoofd?
Als hij fout was dient hij gedisciplineerd te worden. Maar ineens 4 jaar? Of is dat enkel de potentiële maximum straf?

Headlines

Materiaalzone

Populair