Voormalig Tour-winnaar Jan Ullrich in therapie
foto: Orange Pictures
maandag 6 augustus 2018 om 13:51

Voormalig Tour-winnaar Jan Ullrich in therapie

Jan Ullrich gaat in therapie vanwege drank- en drugsproblemen, zo heeft hij verklaard tegenover Bild. Ullrich was vrijdag betrokken bij een vechtpartij in woonplaats Mallorca waarop hij een nacht in de gevangenis moest doorbrengen. Hierbij maakte hij volgens omstanders een verwarde indruk, wat zou bevestigen dat hij onder de invloed was van drank en/of drugs.

De voormalig Tour de France-winnaar geeft zelf aan dat de keus vrijwillig is. “Ik doe dit vooral uit liefde voor mijn kinderen. De scheiding met Sara en de afstand tot mijn kinderen, die ik sinds Pasen niet meer heb gezien, hebben me veel pijn gedaan. Daardoor heb ik dingen gedaan en genomen die ik zeer betreur”, licht hij zijn keuze toe.

Bij het incident bij buurman Til Schweiger was Ullrich de tuin van zijn buurman binnen gedrongen omdat hij hem wilde spreken. Hierop raakte hij in gevecht met een beveiliger. “Er ontstond een verbale ruzie, ook met Til (Schweiger, red.). Er werd misschien ook wel wat geduwd. Maar toen, uit het niets, besprong die man me met een karatetrap. Ik kon hem nog net ontwijken, maar viel wel op mijn schouder. Toen kwam de politie ertussen”, doet Ullrich zijn verhaal.

Wat volgde was een nachtje in de gevangenis, iets wat de Duitser als zeer onprettig heeft ervaren. “Het was een klein hok met alleen een bedje en een handdoek. De muren en de grond zaten onder de kots en urine. Ik werd er claustrofobisch van en kon niet slapen. Het was een van de zwaarste momenten van mijn leven.”

De rechter heeft nu uitgesproken dat Ullrich niet binnen vijftig meter van zijn buurman mag komen. Hierop heeft hij direct gepaste maatregelen genomen opdat hij dit niet kan schenden. “Ik heb mijn tuinman al een streep later trekken, zodat ik weet waar de grens ligt”, legt hij uit. Overigens heeft Der Jan wel spijt van het conflict, al verwacht hij bij excuses van zijn kant ook wat terug. “Ik ben bereid om Til mijn excuses aan te bieden, maar verwacht ook dat hij sorry zegt.”

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
6 augustus 2018 14:09
De Maradonna van het wielrennen.
6 augustus 2018 14:10
Wielerflits Boulevard.
6 augustus 2018 14:18
Waarom dit op wf vermelden?
Is er een mogelijkheid deze berichten weg te filteren?
6 augustus 2018 14:18
de scheiding van Sagan, de baby van Froome, en het verval van ex-renner Ullrich. Dit heeft echt niks meer met wielrennen te maken.

Het stuk over Sagan werd door een wf-redacteur actief verdedigt, dat zou van invloed kunnen zijn op het presteren van Sagan. Ik ben benieuwd naar de uitleg van het overpennen van Duitse rioolblaadjes.
6 augustus 2018 14:30
Het effect van langdurig gebruik van doping.
6 augustus 2018 14:35
Boehh SBS-wielerflits, gaarne geen achterklap..
6 augustus 2018 14:40
Prima berichtgeving over de keerzijde van roem en het zwarte gat waar sommige sporters in belanden na hun carrière.

Als het je niet interesseert hoef je het niet te lezen.
6 augustus 2018 14:41
Vooral het zinnetje: "Er werd misschien ook wel wat geduwd " .
En dan, niet binnen 50 meter van buurman komen. Hoe groot zijn die percelen daar ?
6 augustus 2018 14:51
Het is toch wel droevig hoe het met Ullrich gaat.
6 augustus 2018 14:59
Komt de greipel-lotto soap ook hier? Die op cn staat bedoel ik.
6 augustus 2018 15:00
Klein akkefietje met de buurman wat een beetje uit de hand is gelopen. Zwaar overdreven om iemand daarvoor een nacht vast te zetten en publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Jan, ik hoop dat het weer een beetje mee gaat zitten.
6 augustus 2018 15:08
Wat mij betreft moet je links of rechts kiezen

NEE > Het gaat hier om de sport
JA > Elke sappige poep en scheet er op

Dat met die belastingshit van Boonen en Lefvere was ook al zoiets.

Make your pick.
6 augustus 2018 15:33
@RV We usually say: take your pick.
6 augustus 2018 15:35
En vanaf nu is het dus make
6 augustus 2018 15:38
Meeste mensen zouden ergens anders moeten wonen na zo'n uitspraak.
6 augustus 2018 15:40
Dit is gewoon nieuws dat niet alleen in de (Duitse) kranten breed wordt uitgemeten, maar dat omdat ie nu eenmaal een voormalig tourwinnaar is ook op een wielersite thuis hoort.
Of je het wilt lezen en er kennis van wilt nemen bepaal je zelf.

Foto is meen ik in Hengelo gemaakt waar wat oud tour vedettes reden paar jaar geleden, ook nog even gekeken daar, dacht zelfs dat Ullrich toen won.
6 augustus 2018 16:21
en in de tussentijd leeft armstrong nog steeds lekker als miljonair
6 augustus 2018 16:21
Hij kan nog wat leren van Thomas Dekker. Als het gaat om een boek schrijven bijvoorbeeld.
6 augustus 2018 16:22
Op een nieuws-site op Mallorca staat dat hij verklaard heeft cocaïne op recept te hebben gebruikt om af te kicken van de amfetaminen.
6 augustus 2018 16:25
Nu is die Til Schweiger net zoals Jan ook wel een geval apart.. Maker van 13 in een dozijn doktersroman filmpjes en B acteur met vele mislukte Hollywood doorbraak pogingen.. Al sinds jaar en dag niet serieus te nemen
boulevardblad opvulsel.. Tot zover shownieuws..
6 augustus 2018 16:34
Binnenkort vaste sidekick van Lance in diens podcast.

Wens der Jan beterschap.
6 augustus 2018 16:37
Mart Smeets schreef een bieb vol over de achterkant van het wielrennen. HIK trouwens ook elke week. Herinnert eraan dat we niet naar fietsende robots kijken. Stop aub met gezeur dat dit geen WF nieuws is, just skip it.
6 augustus 2018 16:42
Jammer voor Jan, maar desalniettemin is het ergens toch mooi om te zien dat zo'n monstertalent, net als 'Jan modaal', menselijke kanten vertoond en soms worstelt met zichzelf en zijn omgeving. Kan ik eerlijk gezegd ook veel meer respect voor opbrengen, dan voor plat gemarketeerde 'helden' genre Armstrong, Sagan, etc.
6 augustus 2018 17:12
Ik ben er ook absoluut geen fan van dat WF zich steeds vaker als boulevard site opwerpt, stop hier aub mee.
6 augustus 2018 17:26
@Wielerflits redactie
Weinig mensen die dit Boulevard nieuws echt leuk of interessant vinden.
Zwart gat? Der Jan is een gewoon een levensgenieter en een weergaloze wielrenner. Laten we het bij het spektakel op de fiets houden: https://www.youtube.com/watch?v=pn-mtEleLdc kijk en bewonder!

Reacties zijn gesloten.