Voormalig Sunweb-renster rijdt in achtertuin 11 duizend pond bij elkaar
foto: Cor Vos
zondag 19 april 2020 om 14:13

Voormalig Sunweb-renster rijdt in achtertuin 11 duizend pond bij elkaar

Update Tussen alle benefietacties met betrekking tot de coronapandemie is die van voormalig Sunweb-renster Molly Weaver een wel heel opvallende. De 26-jarige Britse rijdt vandaag 1300 keer haar tuin rond om geld in te zamelen voor Women’s Aid.

Normaal gesproken was Molly Weaver, die meerdere jaren voor Team Sunweb reed, vandaag van start gegaan in de gravelrace The Dirty Reiver, maar door de coronapandemie is het evenement opgeschoven naar september. Omdat de Britse, die zich heeft toegelegd op langeafstandsfietsen, niet wilde stilzitten, besloot ze een benefietactie te houden.

Ze wil vandaag de afstand van het event (130 kilometer) afleggen in haar achtertuin. Elk rondje is ongeveer 100 meter lang, dus ze moet 1300 keer haar tuin rondrijden. “Een combinatie van gras, gravel en asfalt. Ik verwacht dat het me ongeveer twaalf uur gaat kosten. Het wordt een mentale en fysieke uitdaging, onvergelijkbaar met alles wat ik eerder heb gedaan.”

Zwaarder dan verwacht
Via haar social media houdt ze haar volgers op de hoogte van de benefietactie. Nadat ze haar fietscomputer had ingesteld, konden de 1300 rondjes beginnen. “Dit is veel zwaarder dan ik had verwacht”, liet ze weten na tweehonderd rondjes. De omstandigheden maken het extra lastig: Weaver is in een regenjas gestoken vanwege het natte weer.

Het geld dat ze inzamelt, doneert ze aan Women’s Aid, een organisatie die zich inzet in de strijd tegen huiselijk geweld tegen vrouwen en kinderen. Volgens Weaver is het waarschijnlijk dat de thuisquarantaine tijdens de coronapandemie leidt tot meer misbruik en cijfers tonen zelfs al een stijging aan, constateert ze.


Update: Weaver haalt meer dan 11 duizend pond op

Molly Weaver is meer dan in haar doel geslaagd. Haar poging om £2.500 op te halen voor het goede doel staat op het moment van schrijven op ruim £11.750, meer dan vier keer zoveel als gepland. Ze voltooide op een dag 130 kilometer door de blubber van haar eigen achtertuin.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
18 april 2020 21:32
Dus... 11km per uur gemiddeld?

Reacties zijn gesloten.