Voorjaar Leukemans in gevaar door zitvlakblessure

vrijdag 18 februari 2011 om 08:48

Björn Leukemans ziet zijn voorjaar in gevaar komen door een blessure aan zijn zitvlak. De Belgische renner van Vacansoleil heeft last van een onderhuidse zweer. Leukemans rijdt momenteel de Ronde van Algarve, maar dient eigenlijk rust te houden.

Leukemans is inmiddels behandeld aan de kwetsuur. “De ploegdokter stak, zonder verdoving, drie naalden in de zweer,” vertelde hij tegen Het Belang van Limburg. “Het is lang geleden dat ik nog zo geroepen heb. Er kwam nogal wat etter, bloed en vuiligheid uit.”

Ploegdokter Peter Lagrou is sceptisch over het herstel. “Dit is een typische rennersblessure die eigenlijk twee weken rust vereist. En best een chirurgische ingreep. Maar dat past nu niet, dus haalden we de naalden boven,” aldus Langrou. “We prikten in een hotelkamer en niet in een ziekenhuis, dus is er kans op een infectie. Maar als deze noodoplossing werkt, kunnen we het zo wel rekken tot na de klassiekers.”

Leukemans werd vorig jaar vierde in de Ronde van Vlaanderen en zesde in Parijs-Roubaix. In de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen moest hij enkel Matti Breschel voor zich dulden.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair