Voorjaar klaar voor Bob Jungels vanwege lichte hersenschudding

maandag 19 april 2021 om 17:43
Voorjaar klaar voor Bob Jungels vanwege lichte hersenschudding

foto: Cor Vos

Bob Jungels moet de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik missen. De Luxemburgse coureur van AG2R Citroën werd wel gepresenteerd in de selectie voor woensdag, maar Jungels blijkt niet volledig hersteld te zijn van de lichte hersenschudding die hij opliep bij een val in de Amstel Gold Race.

De ochtend na zijn crash in de Nederlandse klassieker werd tijdens een trainingsrit duidelijk dat Jungels niet in staat is om te koersen deze week. In overleg met Jungels en de medische staf van de Franse ploeg is besloten om hem een week rust te geven. Daardoor mist hij wel de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, die hij in 2018 won.

“Ik ben heel teleurgesteld, omdat het twee wedstrijden zijn die voor mij tot de belangrijkste koersen van het seizoen behoren”, reageert Jungels. “Maar op dit moment is het verstandiger om geen veeleisende wedstrijden te rijden.”

Lawrence Naesen is door AG2R Citroën opgeroepen als zijn vervanger.

Dit artikel delen:

4 Reacties

bartp25 19 april 2021 om 18:03

Leek een fantastische stap te zetten naar een renner die in het voorjaar mee te ging doen om de prijzen in zijn laatste jaar bij dqs, toch een beetje blijven hangen of is het vooral pech wat hem is overkomen.

Murcia 19 april 2021 om 18:36

Zeer zeker ook een portie pech maar ik had zelf ook het idee dat Jungels lang twijfelde of hij nu een klassieker renner was of dat hij toch meer moest doen richting AK in het rondewerk. Verder is ook hij een renner die zijn overwinningen vaak dankzij de overtal van DQS in finales kon bijschrijven. Net als bij Terpstra is dan een stap omhoog qua salaris en status maar een stap naar beneden in zake de kwaliteit van het team een wat wankele basis voor meer successen.

harryjohan71 19 april 2021 om 18:40

@Murcia Vorig jaar heeft hij om wat voor reden dan ook zijn niveau bij DQS ook niet gehaald.

Romāns Vainšteins 19 april 2021 om 19:20

Iedere renner heeft zijn beste periode en dat is niet ‘blijven hangen’ maar simpelweg je beste periode. Bij veel wielerfans is alles los van groei onbegrijpelijk en net iets te veel groei onverklaarbaar. Indien je fysiek of mentaal maar miniem stukkie achteruit kachelt in je arbeid is dat exact het verschil tussen. ‘Dit gaat een hele grote worden’ en ‘Die heeft nooit helemaal zijn belofte ingelost’. En dat terwijl een geen beloftes zijn en de hele groten alleen hele groten zijn omdat anderen hun ‘beloftes’ niet inlossen.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone