AG2R Citroën met Cosnefroy in Waalse Pijl

maandag 19 april 2021 om 14:32
AG2R Citroën met Cosnefroy in Waalse Pijl

Cosnefroy werd vorig jaar tweede - foto: Cor Vos

AG2R Citroën heeft de selectie voor de Waalse Pijl naar buiten gebracht. De Franse formatie rekent in de Ardennenklassieker op Benoît Cosnefroy, Aurélien Paret-Peintre en Bob Jungels.

Met Cosnefroy heeft AG2R Citroën de nummer twee van vorig seizoen in de gelederen. Het voorjaar van de heuvelspecialist werd gekenmerkt door knieproblemen, maar vorige week in de Brabantse Pijl (achtste) toonde hij herstel. Jungels kwam in de Amstel Gold Race dan weer ten val. Hij sprak over wat lichte hoofdpijn na zijn opgave, maar is toch op tijd hersteld voor de Waalse Pijl.

Paret-Peintre was de beste man van de ploeg in de Amstel Gold Race op de achttiende plaats. “Ik had een goed gevoel en miste mijn sprint net. In de Waalse Pijl hebben we serieuze ambities, omdat Benoît op deze aankomst goed kan meedoen”, zegt hij. “Ik wil mijzelf in de rol van sterkste ploegmaat schikken, om hem goed geplaatst aan de voet van de Muur van Huy af te zetten.”

Zoek woensdag niet naar Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. De ploeg heeft bekendgemaakt dat de Belgische kopmannen van 14-22 mei, samen met Cosnefroy, Michael Schär, Clément Venturini en Dorian Godon, op trainingskamp in de Alpen gaan.

Update: Bob Jungels kan door een lichte hersenschudding niet starten in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Lawrence Naesen is zijn vervanger.

Selectie AG2R Citroën voor de Waalse Pijl 2021 (21 april)
flag-fr Clément Champoussin
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-be Stan Dewulf
flag-fr Dorian Godon
flag-be Lawrence Naesen
flag-fr Aurélien Paret-Peintre
flag-ch Michael Schär

Dit artikel delen:

3 Reacties

Derierre de la course 19 april 2021 om 14:51

Jungels leek er slecht bij te liggen in de Amstel. Ondersteunde volgens mij zijn arm. Valt gelukkig allezins mee lijkt het nu.

Posterix 19 april 2021 om 15:44

Ik vroeg het mij ook al af! Die zag er niet best uit na die val van zondag. Gelukkig kan hij weer meedoen.

Jan Blokland 19 april 2021 om 18:29

Jungels dus toch niet

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone