Voorbeschouwing: Vuelta 2010: Etappe 7

vrijdag 3 september 2010 om 07:34

WielerFlits blikt in de maanden augustus en september drie weken lang elke dag vooruit op de Vuelta-etappe die op het programma staat. Het parcours en het deelnemersveld lijken garant te staan voor een aantrekkelijke Vuelta. Hoe ziet het traject van morgen eruit en wie zijn de favorieten? Vandaag: de zevende etappe, van Murcia naar Orihuela.

Murcia is al een veelbesproken boek in de Ronde van Spanje, Orihuela is dat niet. Het is namelijk pas de eerste keer dat de ronde deze plaats aandoet. De bijna negentigduizend inwoners tellende stad ligt ook helemaal niet ver van de startplaats vandaan. Dit resulteert ook dat de er in deze rit kriskras door de regio Murcia wordt gereden. Er wordt zelfs enkele keren hetzelfde punt gepasseerd.

Plaatje

Bron: lavuelta.com

Parcours
Het lijkt erop dat dit een echte sprintetappe gaat worden. Er ligt onderweg namelijk maar één obstakel voor de streep, maar tegelijkertijd ligt deze een stuk verder van de eindstreep als in de zesde etappe van Murcia. Ook is deze berg maar van derde categorie. Na de Puerto de Hondón de los Frailes moeten er nog zestig kilometer afgelegd worden. Hij is 8,8 kilometer lang met een gemiddelde stijging van 4,8 procent.

Er wordt vandaag ook flink wat heen en weer gereden door de regio oostelijk van Murcia. Zo wordt finishplaats Orihuela drie keer aangedaan, terwijl er geen sprake is van een plaatselijke ronde. Daarvoor liggen de passages gewoonweg te ver uit elkaar. De eerste keer na achttien kilometer, de tweede keer na bijna honderd kilometer, terwijl de eindstreep ligt na 187 kilometer.

Plaatje

Bron: lavuelta.com

Onderweg liggen er twee tussensprintjes. Het bijzondere hieraan dat deze ‘meta’s volantes’ slechts 2900 meter van elkaar verwijderd liggen in Rojales en Formentera del Segura. Deze liggen beide na een kleine zestig kilometer fietsen.

Favorieten
Alle sprinters komen hiervoor in aanmerking. Deze kans zullen ze waarschijnlijk niet verloren laten gaan met de bergen voor de boeg komend weekend. En zo heel veel kansen hebben de snelheidsduivels nog niet gehad. De man in vorm hier in de Vuelta a España lijkt op het moment Tyler Farrar te zijn, terwijl de sprintbom der sprinters Mark Cavendish nog niet in zijn allerbeste doen lijkt te zijn. Misschien wacht de Brit hiermee tot in Australië?

Andere mannen die zeker een gooi willen doen naar de dagzege zijn Alessandro Petacchi, Daniele Bennati en Allan Davis. Er zijn ook al een aantal keer verrassende namen verschenen op de voorgrond, zoals Yauheni Hutarovich met zijn zege of Koldo Fernandez met zijn tweede plaats in Lorca. Zou Theo Bos ons kunnen verrassen?

Favorieten volgens WielerFlits
**** Tyler Farrar
*** Mark Cavendish, Alessandro Petacchi
** Daniele Bennati, Allan Davis, Thor Hushovd
* Yauheni Hutarovich, Theo Bos, Koldo Fernandez, Oscar Freire

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone