Voorbeschouwing: Giro 2010 etappe 10

dinsdag 18 mei 2010 om 08:47

WielerFlits blikt in de maand mei drie weken lang elke dag vooruit op de Giro-etappe die op het programma staat. Het parcours en deelnemersveld lijken garant te staan voor een aantrekkelijke Giro. Hoe ziet het traject van morgen eruit en wie zijn de favorieten? Vandaag de tiende etappe, tussen Avellino en Bitonto.

Parcours
Na maandag, wordt er ook vandaag een vlakke etappe verreden. De 230 kilometers die tussen Avellino en Bitonto zijn zeer vlak. Vanuit de start gaat het licht omhoog, waarna er nog lichter gedaald wordt.

WielerFlits
Bron: Gazzetta dello Sport

Na iets meer dan 80 kilometer gaat het peloton dan toch de enige helling van de dag tegenkomen. De Valico Dell’Imbandina betekent 10 kilometer stijgen, maar dan wel tegen een stijgingspercentage van 3,8%. Met een maximum stijging van 9% is het geen gemakkelijke klim, maar door zijn ligging zal hij waarschijnlijk niet beslissend zijn. Er zijn namelijk nog bijna 140 vlakke kilometers te rijden.

Tenue
Bron: Gazzetta dello Sport

Favorieten
Eigenlijk zijn er dinsdag weinig andere favorieten dan maandag. André Greipel zag zijn ploeggenoot winnen, maar zelf staat hij nog altijd op nul. Het ziet er echter niet naar uit dat hij goed genoeg is om daarvan af te komen. De vraag is of de sprintersploegen morgen wel genoeg mannen overhouden om de finale ordelijk te houden. Anders gaan Cadel Evans en Alexander Vinokourov misschien wel weer meesprinten.

In ieder geval is Matthew Goss na zijn overwinning in de rangorde gestegen. De finish van deze rit is vlakker dan die van de vorige, dus of hij zijn kunstje kan herhalen is nog de vraag. Voorlopig blijft Tyler Farrar de te kloppen man. En wie weet, blijven de vluchters nu toch vooruit.

Favorieten volgens Wielerflits
**** Tyler Farrar
*** Matthew Goss, Wouter Weylandt
** André Greipel, Graeme Brown, Robert Förster
* Danilo Hondo, Filippo Pozzato, William Bonnet, Greg Henderson

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair