Voorbeschouwing: Baloise Belgium Tour 2021

Voorbeschouwing: Baloise Belgium Tour 2021

foto: Cor Vos

woensdag 9 juni 2021 om 08:15

Na een jaartje verplichte rust door de coronapandemie staat dit jaar de Baloise Belgium Tour (UCI Pro Series) opnieuw op de kalender. Remco Evenepoel verdedigt deze week zijn titel. En op iets meer dan een week van de nationale kampioenschappen en twee weken van Le Grand Départ, krijgen ook de sprinters de kans hun snelle benen en lead-outs nog eens te testen. WielerFlits blikt vooruit.

Historie

De Ronde van België heet sinds 2013 officieel Baloise Belgium Tour. Een rittenkoers die weliswaar in de schaduw van grote rondes als de Tour en de Giro staat, maar niettemin een bijzonder lange historie kent. De allereerste editie vond namelijk al plaats in 1908. Lucien Petit-Breton (Tourwinnaar in 1907 en 1908) wist die eerste uitgave van de koers te winnen.

Na twee Franse eindzeges was het jarenlang al België wat de klok sloeg. Alle edities tussen 1910 en 1962 werden gewonnen door Belgen. In totaal telt de erelijst niet minder dan 65 Belgische eindzeges. Nederland volgt met acht stuks op een tweede plaats. En met onder meer Eddy Merckx, Benoni Beheyt, Freddy Maertens, Eddy Planckaert en Tom Boonen siert een pak grote namen de lange lijst eindwinnaars.

In een recenter verleden stapten Philippe Gilbert, Stijn Devolder, Tony Martin en Greg Van Avermaet in hun voetsporen. Martin (2012, 2013 en 2014) had die eer zelfs driemaal, waarmee hij zich recordhouder mag noemen.  Stijn Devolder en Jens Keukeleire wonnen elk twee keer.

Keukeleire won in 2017 zijn eerste Baloise Belgium Tour in nationale outfit – foto: Cor Vos

Laatste tien winnaars Baloise Belgium Tour
2020: niet verreden door coronapandemie
2019: flag-be Remco Evenepoel
2018: flag-be Jens Keukeleire
2017: flag-be Jens Keukeleire
2016: flag-be Dries Devenyns
2015: flag-be Greg Van Avermaet
2014: flag-de Tony Martin
2013: flag-de Tony Martin
2012: flag-de Tony Martin
2011: flag-be Philippe Gilbert
2010: flag-be Stijn Devolder


Laatste editie

Twee jaar geleden ging de eindoverwinning naar Remco Evenepoel. De Vlaams-Brabander legde de basis voor zijn allereerste eindzege in een rittenkoers tijdens de Vlaamse Ardennenetappe met aankomst in Zottegem. Evenepoel pakte die dag zijn allereerste individuele profzege uit zijn carrière na een straffe solo.

Daarbij reed hij onder meer Victor Campenaerts letterlijk uit de wielen, wat bij Vocsnor een pak bewondering teweegbracht. “Hij reed zo verschrikkelijk rap. Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn profcarrière. Ik moest gewoon op iedere vluchtheuvel aanzetten om überhaupt het wiel te houden. Ik ben volledig kapot”, aldus Victor na afloop.

Campenaerts nam deels revanche met een al even knappe ritzege in de koninginnenrit met start en finish in Seraing. Daar toonde de werelduurrecordhouder zicht de snelste in een sprint met drie. Hij haalde het van de verrassende Andreas Kron en… Remco Evenepoel. Tussendoor had Tim Wellens Lotto Soudal de winst bezorgd in de individuele tijdrit in Grimbergen, voor Van Hooydonck en – opnieuw – Campenaerts en Evenepoel.

Campenaerts won twee jaar geleden de koninginnenrit in Seraing – foto: Cor Vos

De twee andere ritwinnaars in deze Baloise Belgium Tour waren Jan-Willem van Schip, die op de Wandelaar in Knokke-Heist het peloton een neus zette, en Bryan Coquard. De Fransman klopte op de slotdag Pierre Barbier en Emils Liepins in een chaotisch verlopen massasprint in de straten van Beringen.

Top-5 Baloise Belgium Tour 2019
1. flag-be Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) in 15u49m17s
2. flag-be Victor Campenaerts (Lotto Soudal) op 52″
3. flag-be  Tim Wellens (Lotto Soudal) op 2’02”
4. flag-be  Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) op 2’28”
5. flag-no  Andreas Kron (Riwal Readynez) op 2’29”


Parcours

De 89e Baloise Belgium Tour begint dit jaar in Beveren. Vanuit het Waasland wordt koers gezet naar de Vlaamse Ardennen voor een eerste aankomst ooit in Maarkedal. Vervolgens trekken we naar de kust, voor een tijdrit in Koksijde. Na een ommetje in Vlaams-Brabant, waar we wellicht een massasprint mogen verwachten, verhuizen we naar de Ardennen voor de koninginnenrit met start en aankomst in Hamoir. Op de slotdag, met aankomst in Beringen, zullen de meeste teams opnieuw op een massasprint mikken.

Woensdag 9 juni, etappe 1: Beveren-Maarkedal (175,3 km)

Het peloton vertrekt woensdag in Beveren, en na een vlakke aanloop zet het snel koers naar de Vlaamse Ardennen. Na 128 kilometer passeren we een eerste maal de finish in Maarkedal,  het dorp waar ex-mountainbiker Filip Meirhaeghe schepen is en dat voor het eerst een aankomst in de Baloise Belgium Tour krijgt.

In en om Maarkedal worden drie lokale rondes van 15,5 kilometer afgelegd. Berg Ten Houte (1,1 km aan 5,8 %) wordt er de scherprechter, maar ook de minder bekende Ellestraat, waarvan de voet aan de overkant van de Eikenberg ligt, kan een rol van betekenis spelen in volle finale. Met de Fortstraat (de zijkant van de Taaienberg) telt de lokale omloop nog een derde kuitenbijter.

Op veertien kilometer van de aankomst ligt de Gouden Kilometer. Hier zijn in één kilometer drie keer drie, twee en één seconden bonificatie te winnen, die hun invloed kunnen hebben op het klassement.

Start: 12.40 uur
Finish: 16.49 – 17.12 uur

Donderdag 10 juni, etappe 2: Knokke-Heist – Knokke-Heist (11,2 km, ITT)

Knokke-Heist is vaste prik in de Baloise Belgium Tour. Dit keer wordt het echter geen gewone rit in lijn met aankomst op de intussen bekende Wandelaar, maar krijgen de renners er een korte tijdrit voor de wielen geschoven. Deze vindt plaats exact 100 dagen voor het WK tegen de klok in de regio. Bij wijze van voorproefje zal de tijdrit van de Baloise Belgium Tour een klein stukje van het parcours van die WK-tijdrit volgen, maar dan wel in omgekeerde richting.

Het profiel van deze korte tijdrit spreekt voor zich. De wegen rond de kustgemeente zijn biljartvlak. Er wordt gestart op de Heistlaan in Knokke en via de Leopoldsvaart-Noord en de Oostkerkestraat gaat het naar de Dorpsstraat in Westkapelle. De finishlijn is er getrokken aan de Sint-Niklaaskerk. Het is niet alleen een vlakke tijdrit, het parcours is ook weinig technisch. Ideaal voor grote motoren dus.

Start eerste renner: 14.11 uur
Start laatste renner: 16.55 uur
Aankomst laatste renner: 17.08 uur

Vrijdag 11 juni, etappe 3: Gingelom – Scherpenheuvel-Zichem (174,4 km)

De derde rit speelt zich af op de grens van Vlaams-Brabant en Limburg. Het wordt een etappe voorbestemd om in een massasprint te eindigen. In de plaatselijke rondes (drie stuks van elk 16 kilometer) moeten de renners telkens wel de Côte Dongelstraat over, maar dat is amper een bultje van 700 meter lang met een stijging van 5,2 procent.

Het laatste hellinkje ligt op drie kilometer van de aankomst en zal ongetwijfeld aanvallers inspireren, maar op de lange Diestsestraat uit het zicht van het peloton blijven, lijkt een onmogelijke opdracht.

Start: 12.30 uur
Finish: tussen 16.25 en 16.47 uur

Zaterdag 12 juni, etappe 4: Hamoir – Hamoir (152,7 km)

Het afsluitende weekend wordt verreden in Oost-België, met traditioneel op zaterdag de Ardennenrit, deze keer in en om Hamoir. De regio geniet onder wielerliefhebbers bekendheid vanwege de Ardennenklassiekers. Vandaag komen de renners zeven gecategoriseerde hellingen tegen, al zijn dat op de Muur van Hoei na niet de meest bekende.

De Place Del Court in Hamoir vormt het decor voor de start. In de eerste helft van de etappe staan de Côte Ereffe, de Mur de Huy, de Côte Tier de Vine, de Côte Champ des Hêtres en de Côte Warre op het menu. Maar het zijn vooral de Côte d’Odeigne en Le Kimones, allebei in de plaatselijke ronde die twee keer wordt afgelegd, die als scherprechters zullen fungeren.

De Côte d’Odeigne is 4 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,8 procent, de Côte Hermanne-Kimones is iets steiler (gemiddeld 5,8 procent), maar is dan weer maar 2,1 kilometer lang. Het is niet de meest zware etappe uit de geschiedenis van de Baloise Belgium Tour, maar zal wel volstaan om het kaf van het koren te scheiden. En wie de slag in de Vlaamse Ardennen heeft gemist, kan hier nog iets proberen rechtzetten.

Start: 11.00 uur
Finish: tussen 14.35  – 14.55 uur

Zondag 13 juni, etappe 5: Turnhout – Beringen (178,7 km)

De slotrit gaat dit jaar van Turnhout naar Beringen. Het is, na het spektakel van zaterdag, een etappe met weinig moeilijkheden. Vanuit Turnhout gaat het dwars door de Kempen via Kasterlee, Retie, Dessel, Mol, Geel, Meerhout en Balen richting Limburg. Na een passage door Ham komt het peloton het plaatselijke parcours in Beringen op.

Na de eerste doortocht aan de finish in de Koolmijnlaan, volgen nog drie lokale rondes van 22 kilometer. Voldoende tijd om eventuele vroege vluchters tot de orde te roepen, waarna de sprinters nog een laatste keer hun treintjes op de rails moeten krijgen.

Start: 10.30 uur
Finish: 14.31 – 14.53 uur


Favorieten

In de periode tussen de Giro en de Tour neemt de Baloise Belgium Tour een aparte plek in op de wielerkalender. Vlak na de Dauphiné en overlappend met de Ronde van Zwitserland, maar deze vijfdaagse rittenkoers biedt anderzijds voor aardig wat renners wel een alternatieve route richting de nationale kampioenschappen en/of de Tour. De mix van vlakke ritten, etappes met korte hellingen en een korte tijdrit spreken veel renners aan en de variatie zorgt er bovendien voor dat verschillende renners durven dromen van eindwinst.

De absolute topfavoriet is uiteraard Remco Evenepoel, die de Baloise Belgium Tour in extremis aan zijn programma heeft toegevoegd. Evenepoel is ook de titelverdediger, die goede herinneringen koestert aan zijn allereerste zege als profrenner. Evenepoel zou zich in deze periode via een hoogtestage voorbereiden op de Olympische Spelen, maar miste in de Giro d’Italia naar eigen zeggen explosiviteit en die kan hij naar eigen zeggen beter opdoen in competitie.

Evenepoel pakte twee jaar geleden in Zottegem zijn eerste profzege – foto: Cor Vos

Twee jaar geleden maakte Evenepoel zowaar het verschil in de Vlaamse Ardennenrit, terwijl hij zijn voorsprong verder uitdiepte in de Ardennenrit met start en aankomst in Seraing. Evenepoel maakt zelf enig voorbehoud, omdat de editie van 2021 iets minder zwaar is dan die van 2019. Maar met zijn capaciteiten moet hij toch in staat zijn het verschil te maken.

Concurrentie zou opnieuw wel eens kunnen komen van Victor Campenaerts, die twee jaar geleden de Ardennenrit won en als tweede finishte in het eindklassement. De werelduurrecordhouder heeft zich het voorbije half jaar met succes omgeschoold van tijdritspecialist naar aanvaller. Daar plukte hij in de Ronde van Italië al de vruchten van en misschien kan hem dat in de Ronde van België ook van pas komen. Campenaerts is thuis in de Vlaamse Ardennen, zal in de tijdrit op zijn minst de schade beperken en kan ook in de Ardennen zijn mannetje staan.

En die dingen kunnen we eigenlijk ook zeggen over Philippe Gilbert. De Baloise Belgium Tour is een belangrijke afspraak voor Lotto Soudal. Het team is gebouwd rond Caleb Ewan, maar Gilbert krijgt uiteraard de vrijheid om zelf voor een goed klassement te gaan. Gilbert is in volle opbouw naar de Tour en bewees in zijn laatste wedstrijden dat de vorm crescendo gaat. Voor Lotto Soudal zou een eventuele eindzege – drie jaar na Jens Keukeleire – ongetwijfeld een opsteker zijn.

Ide Schelling is aan een prima wielerjaar bezig – foto: Cor Vos

Ide Schelling (BORA-hansgrohe) won vorige week zijn eerste profzege in de GP des Kantons Aargau. De 23-jarige Nederlander lijkt dit jaar helemaal door te breken en met de conditie waarmee hij in Gippingen rondfietste, kan hij ook in deze rittenkoers ver komen. Veldrijder Toon Aerts (Baloise-Trek) en Aimé De Gendt eindigden in 2019 al in de top tien van de Baloise Belgium Tour.

Mocht topfavoriet Remco Evenepoel falen, dan hebben ze bij Deceuninck-Quick-Step nog een aantal ijzers in het vuur. Yves Lampaert en Davide Ballerini bijvoorbeeld. In de Vlaamse Ardennen kunnen zij allebei meedoen voor ritwinst, terwijl ze in de tijdrit de schade kunnen beperken. En wie in goede uitgangspositie van start kan in de etappe in Hamoir, kan daar boven zichzelf uitstijgen.

Tot slot zetten we ook Nils Eekhoff en Bryan Coquard in ons favorietenlijstje voor eindwinst. De reden waarom we ze samen oplijsten is omdat ze allebei een prima eindklassement lieten noteren in de Boucles de la Mayenne, wat aangeeft dat hun conditie in orde is. Coquard heeft trouwens iets met de Ronde van België: de voorbije drie edities won hij er telkens een etappe en zowel in 2018 als in 2019 finishte hij zevende in de eindafrekening.

Nils Eekhoff in actie in Dwars door het Hageland – foto: Cor Vos

Vallen net buiten de sterren, maar houden we de komende dagen wel in het oog: Niki Terpstra (10de in 2016), Jasper Philipsen (6de in 2019), Koen Bouwman, Dries Van Gestel (sterk in Dwars door het Hageland) en Loïc Vliegen (9de in 2019).

De deelnemerslijst is nog niet definitief – er kunnen dus nog wijzigingen aangebracht worden in deze lijst.

Favorieten volgens WielerFlits
**** Remco Evenepoel
*** Victor Campenaerts, Philippe Gilbert
** Ide Schelling, Aimé De Gendt, Nils Eekhoff
* Yves Lampaert, Davide Ballerini, Bryan Coquard, Toon Aerts


Sprinters

De afgelasting van de ZLM Tour, een Ronde van Zwitserland zonder sprintkansen én een etappeschema met twee biljartvlakke ritten. Dat zorgt ervoor dat de nodige rappe mannen richting Beveren zijn afgereisd om in de Baloise Belgium Tour hun treintjes op scherp te zetten, iets meer dan twee weken voor de start van de Tour de France. En dat zijn er dit jaar bijzonder veel. We lijsten de belangrijkste even voor u op.

Caleb Ewan moest de Giro een paar dagen eerder verlaten dan gepland, maar is voldoende hersteld om te hervatten in de Ronde van België. Hij krijgt met Jasper De Buyst en Roger Kluge zijn vaste lead-out mee. Alpecin-Fenix doet hetzelfde met Tim Merlier, Jasper Philipsen en Jonas Rickaert. Merlier en Philipsen zullen elkaar wellicht afwisselen als het op sprinten aankomt.

Deceuninck-Quick-Step rekent, na de late forfait van Sam Bennett op Mark Cavendish, en die krijgt Michael Mørkøv en Davide Ballerini in steun. Pascal Ackermann is niet aan zijn beste seizoen bezig, maar de snelle man van BORA-hansgrohe hoopt snel de draad opnieuw op te pakken wat winnen betreft. Jumbo-Visma komt met Dylan Groenewegen en de jongeren David Dekker en Olav Kooij naar België afgezakt. Voor Groenewegen een nieuwe kans om zich na zijn schorsing opnieuw te meten met zijn collega-sprinters.

Vindt Dylan Groenewegen deze week opnieuw aansluiting met de sprinttop? – foto: Cor Vos

Verder noteren we nog de namen van Cees Bol (Team DSM), Giacomo Nizzolo (Qhubeka ASSOS), Danny van Poppel (Intermarché-Wanty Gobert), Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauces WB), Jordi Warlop en Robbe Ghys (Sport Vlaanderen-Baloise), Niccolò Bonifazio (Total Direct Energie), de heroptredende Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic), Jules Hesters (BEAT Cycling) en uiteraard Bryan Coquard. Al bij al toch een indrukwekkend lijstje sprinters.

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)


Weer en tv

25, 24, 24, 25, 24. Dat zijn de verwachte maximumtemperaturen vanaf woensdag tot en met zondag. Het ziet er dus naar uit dat het een zonnige koersweek wordt. De kans op regen is zo goed als onbestaande en ook veel wind wordt de komende dagen niet verwacht.

De Baloise Belgium Tour is elke dag live te volgen op Sporza, RTBF (Tipik) en Eurosport.


Dit artikel delen:

29 Reacties

Rawolf 8 juni 2021 om 08:26

Vooral weer benieuwd naar Schelling, toffe renner.

0
Marik 8 juni 2021 om 08:45

Toch best een aardig deelnemersveld. Ben ook benieuwd naar Vocsnor, die zou dit rondje nog best eens kunnen gaan winnen.

0
CechRepublic 9 juni 2021 om 12:02

Wel als je van sprinters houdt. Verder is het helaas erg mager. Ik laat dit grotendeels langs mee heen gaan. Jammer, een wielerland als België verdient een mooier nationaal rondje.

0
Sagan=hulk 8 juni 2021 om 09:22

Ik verwacht dat Evenepoel de tijdrit wint, en verder door te volgen de eindwinst zal pakken. Schelling maakt het hem knap lastig in de Ardennen en wint die etappe.

0
Chasse_patate 8 juni 2021 om 09:43

Even kijken dat zijn weer 6 overwinningen voor DQS erbij. Dat moet ook wel als je zo’n team hier op stelt.

Lefevre voelt de druk van Ineos op het aantal overwinningen.

0
lo squalo dello Stretto 8 juni 2021 om 09:59

Dan zou dat toch ook verdiend zijn? Zeker het sprintersveld is hier heel sterk.

0
Melkzuur 8 juni 2021 om 10:12

Bij DQS is het alleen verdiend als ze het complete veld op een hoopje rijden. Al is dat dan wel weer verdacht.

0
harryjohan71 8 juni 2021 om 10:27

Zo sterk is DQS dit jaar niet. Veel kleinere wedstrijden die ze afgelopen jaren wonnen, winnen ze dit jaar niet. De tegenstand in deze wedstrijden is gewoon groter geworden. De uci ranking gaan ze voor de 2e jaar op rij ook niet winnen.

0
Massimo Bataille 8 juni 2021 om 10:59

Ik vind ze nog altijd de sterkste (of dichtbij) ploeg hoor.
Het verschil is inderdaad dat er vele kleine wedstrijden afgelast zijn vanwege corona, waardoor de concurrentie idd stuk groter is geworden.
Tevens zijn er in de grote wedstrijden gewoon zeer goeie concurrenten bij gekomen, zoals Van Aert, VdPoel en Pidcock (en ook Roglic en Poga in klimkoersen).

De UCI ranking wordt idd moeilijk. Ook niet zo raar als je ziet hoe INEOS 1-2-3 in Catalonie, 1-2 in Romandie en 1-3 In Dauphine doet ( en dan nog de 1-5 in Giro).

Om maar voorbeeld te stellen, er is geen enkele ploeg (uitgezonder INEOS zelf) die in 3 weken Giro, meer punten heeft gehaald dan INEOS in Catalunya.

0
Massimo Bataille 8 juni 2021 om 11:07

Is natuurlijk de sterkte van INEOS ( en budget toch ook wel), maar als je ziet hoe ze die kleine ( en grote ronden) domineren.
Meer in detail:
INEOS heeft 2102 punten verdient in de Giro, 1070 in Catalunya, 955 in Romandie en 920 in Dauphine.
Bahrein (met 2de in AK en 2 etappes) had 1020 in de Giro.
BikeExchange (met 3de in AK en 1 etappe) had 695 punten in Giro.

0
harryjohan71 8 juni 2021 om 11:31

Zoals Ineos scoort in de rondes, scoorde DQS in het verleden in de (semi-)klassiekers en in wedstrijden onder WT niveau. Ook met meerdere renners in de top-5.

0
Fanny 8 juni 2021 om 13:12

@ Massimo Bataille
TJV met een B- ploeg op 9e 11e en 12e plek in Giro toch nog 400 UCI punten en dus 60 punten meer dan DQS.

0
FasTom 9 juni 2021 om 10:01

Ineos is Quick-Step intussen al voorbij wat betreft het aantal UCI-overwinningen: 25 vs. 24

0
D.Koch 8 juni 2021 om 10:09

Dit rondje kan een belg wel eens gaan winnen.

0
MartinMartin 9 juni 2021 om 18:21

Vast niet.

0
orlando dani 8 juni 2021 om 11:19

Nog meer Koers, het houd nooit meer op, niet vanzelf….

0
williams 8 juni 2021 om 11:57

“Campenaerts nam revanche door vorig jaar de koninginnerit te winnen” Nadat hij 25km in het wiel van Evenepoel had gezeten die reeds voor het klassement.

0
Tonydepony 8 juni 2021 om 12:33

Nadat Campenaerts een hele dag in de aanval reed en Remco nog kon volgen op het stuk vals plat op de Roche au falcon waarna hij een 10-tal km in de wielen reed om Wellens te laten terugkeren

0
bakkieolie 8 juni 2021 om 12:19

Vooral benieuwd naar de sprint etappes in deze ronde, zal veel zeggen of de tour.

0
platteprijs 8 juni 2021 om 12:47

Wat een sprinters hier aan de start! Benieuwd wie eerste sprinter van Jumbo wordt. Waarschijnlijk kiezen ze als een stel lemmingen opnieuw voor Groenewegen. Maar net als Van Poppel en Bol wordt het voor die Jumbo-jongens sprinten voor plek 4 of 5.

0
Crollet 8 juni 2021 om 14:59

Ik zou B.Coquard vervangen in de sterren door J.Philipsen. En misschien nog eens naar een uitspatting kijken van Quinn Simmons. Ide Schelling zie ik ook mee doen voor een etappe zegge, leuke renner! Voor de rest uitkijken naar een DQS-show!

0
Deel Koeper 8 juni 2021 om 15:41

Apart dat uitgerekend deze koers één van de sterkste sprintersvelden van het gehele seizoen heeft, van de echte toppers ontbreekt alleen Démare (andere toppers hebben hier een ploegmaat die meedoet, die sprinten sowieso nooit allemaal tegen elkaar).

0
S. Morgenstern 8 juni 2021 om 15:46

Wat dat betreft een beetje de plek van ZLM ingenomen als de sprintkoers richting de Tour de France

0
Murcia 8 juni 2021 om 19:25

Heerlijke ronde altijd met een mooi deelnemersveld, al schuift het meer op naar een sprinters koers waar niks mis mee is overigens. Ben vooral benieuwd wat de schifting zal zijn op zaterdag in de Vlaamse Ardennen.

0
Merlinappa 9 juni 2021 om 07:12

Zaterdag zijn de echte Ardennen, oftewel de Waalse. ;) Vandaag zijn de Vlaamse Ardennen al, belooft ook een mooie rit te worden.

0
notriple 8 juni 2021 om 20:00

Ik ga voor de Jumbo sprinters. Wie maakt mij niet uit.

0
Tonydepony 8 juni 2021 om 22:34

Ik verwacht ook Thibeau Nys in de massasprints, won vorige maand nog redelijk makkelijk een sprint van Cavendish en was ook sterk in Dwars door het Hagenland. Hij is wel natuurlijk nog maar 18 dus geen te hoge druk, ik hoop hem gewoon eens te zien meedoen

0
MartinMartin 9 juni 2021 om 22:35

Gut. Nys zijn zoontje. De volgende next Eddy. Mag de schoenen van die ouwe niet eens poetsen, let alone een massasprint winnen. Remco Geel, Nys junior Groen, Van Sevenant

0
MartinMartin 9 juni 2021 om 22:36

Bollen en Eddy Wally de kindertrui? Sterkte de komende 7 magere jaren.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone