Geblesseerde Sam Bennett haakt af voor Baloise Belgium Tour, Cavendish vervanger

dinsdag 8 juni 2021 om 18:31
Geblesseerde Sam Bennett haakt af voor Baloise Belgium Tour, Cavendish vervanger

Sam Bennett - foto: Cor Vos

Zoek in de Baloise Belgium Tour dan toch niet naar Sam Bennett. De Ier van Deceuninck-Quick-Step heeft noodgedwongen een streep moeten zetten door de wedstrijd. Na een klein incident op training heeft hij last van zijn knie gekregen, zo stelt de ploeg in een summier statement op haar website.

In overleg met het medisch team van de WorldTour-formatie is derhalve besloten om de Baloise Belgium Tour over te slaan om wat rust te nemen met het oog op de nakende Tour de France. ” Wij nemen geen enkel risico met hem en daarom moet hij rusten”, zegt ploegleider Tom Steels tegen Het Nieuwsblad.

“Zijn forfait is natuurlijk jammer, want Bennett was onze man voor de twee massasprinten die er zitten aan te komen in deze Baloise Belgium Tour. Ik denk dan aan de etappe op vrijdag en de afsluitende rit. Wij willen zijn verdere seizoen niet hypothekeren door hem verder te laten rijden. Er komen nog een pak zeer belangrijke koersen aan waarin we Bennett willen uitspelen.”

Bennett wordt in de Belgische vijfdaagse vervangen door Mark Cavendish. De selectie van Deceuninck-Quick-Step wordt gecompleteerd door Remco Evenepoel, Iljo Keisse, Yves Lampaert, Michael Morkov, Davide Ballerini en Zdenek Stybar.

Lees ook – Voorbeschouwing: Baloise Belgium Tour 2021

Dit artikel delen:

13 Reacties

nasibal 8 juni 2021 om 18:36

Laat me raden, gestoten aan het koffietafeltje?

Verweggistan 8 juni 2021 om 19:37

Of tegen de onderhandelingstafel

Thijs E 8 juni 2021 om 23:49

Verweggistan: douze points

Quintenri 8 juni 2021 om 19:11

Ik zou er niet van verschieten als ze Cavendish meenemen naar de Tour in plaats van Bennett. Op voorwaarde dat hij één of twee sprints wint in de ronde van België uiteraard.

Murcia 8 juni 2021 om 19:19

Ik toch wel, wanneer heeft Cavendish dit jaar laten zien beter te zijn dan Bennett?
Ik mag toch hopen dat men door de zeges in de ronde van Turkije heen kan kijken. Bennett presteert al twee seizoenen uitstekend bij ze en verdient die Tour selectie mits fit natuurlijk.

Quintenri 8 juni 2021 om 21:12

Cav is in the winning mood, is veel interessanter voor de sponsors, heeft veel meer charisma, durft met zijn vuist op tafel slaan, is aantrekkelijker om over te schrijven, klopte ei zo na Merlier (een van de snelste sprinters) zondag enzoverder…

Bennett is einde contract, is heel onzeker, gaat niet met zijn vuist op tafel slaan, is geen bal waard vanaf het een meter bergop gaat, heeft weinig tot geen charisma, is dus ook minder interessant voor de sponsors.

Cochise 8 juni 2021 om 23:20

Ik denk dat Bennett een pak vlotter de bergen over geraakt dan Cav.

Thijs E 8 juni 2021 om 23:48

Bennet wint nog wel eens wat anders dan een vakantiekoers die is opgezet ter meerdere eer en glorie van de president , het land en als etalage voor buitenbladklimmers als de legendarische Mustafa Sayar.

MoveOn 9 juni 2021 om 09:04

Sayar deed overigens gewoon mee (74e)

Quintenri 9 juni 2021 om 12:51

Ik weet niet of je Cavendish kent, maar die wint ook wel eens wat. Naar het schijnt een 150-tal koersjes. Ik weet niet of er wat deftige wedstrijden bij waren hoor.

Thijs E 9 juni 2021 om 22:25

Ik heb er wat ergens over gelezen, maar ik sprak gisteren in de tegenwoordige tijd, waar Bennet meer wint dan Cavendish.

Toegegeven, qua palmares en uitstraling komt Bennet nog niet bij de bovenbuis van Cav’s kleine fietsje

LB108 8 juni 2021 om 20:39

Of Corona testje anders beslist?

luyfred 9 juni 2021 om 11:29

Bennett gaat weg bij QS en leeft in onmin met de baas. Lefevre zei onlangs nog dat hij een renner kansen geeft ook al verlaat die de ploeg. Blijkbaar is dit voor Bennett niet van toepassing. Zo heeft hij al Morkov zijn contract verlengd, enkel om te verhinderen dat deze de leadout blijft voor Bennett. Idd benieuwd of de Ier naar de tour zal gaan..

Headlines

Materiaalzone

Populair