Voor Wim Stroetinga telt op de scratch maar één plek

Voor Wim Stroetinga telt op de scratch maar één plek

foto: KNWU/Arne Mill - frontalvision.com

Door Tim van Hengel
maandag 26 februari 2018 om 14:56

Wim Stroetinga stond al drie keer op het podium van het WK op de scratch, maar winnen deed hij er nog nooit. In 2007 (Mallorca) en 2008 (Manchester) werd hij tweede, in 2012 (Melbourne) pakte hij brons. Als het aan hem ligt, komt daar tijdens de WK Baanwielrennen in Apeldoorn verandering in. “Eigenlijk telt daar maar één plek voor mij en dat is de eerste”, zei hij in een interview met WielerFlits.

Stroetinga kende naar eigen zeggen een goede voorbereiding op het WK Baanwielrennen. Na de Zesdaagse van Berlijn (die hij samen met Yoeri Havik voor de tweede maal op rij op zijn naam schreef) vertrok hij naar Lanzarote voor een trainingskamp. Zo’n twee weken geleden keerde hij terug naar Nederland om weer op de piste te gaan rijden. “Eigenlijk voelt het heel goed. We gaan zien hoe het komende week gaat.”

Op het WK van vorig jaar liet hij zien dat hij nog altijd een gevaarlijke klant is op de scratch. “Ik was vorig jaar nog vierde, dat weten niet veel mensen meer maar dat is toch echt zo. Normaal gesproken hoor ik daar wel bij de favorieten. Het is een open koers: je kan heel goed rijden en vijftiende worden, maar je kan ook heel slecht rijden en winnen. Dus laten we hopen op het laatste.”

Madison
Daarnaast staat hij op de slotdag aan de start van de madison. Niet met Yoeri Havik, maar met Roy Pieters als koppelgenoot. Volgens bondscoach Peter Schep biedt het koppel Stroetinga-Pieters meer mogelijkheden om een medaille te winnen. “Feitelijk is het niet anders met Roy”, zegt Stroetinga. “We kunnen allebei aflossen, dat werkt ook gewoon perfect. We kennen elkaar goed en we hebben hard getraind: het voelt goed.”

“In de koppelkoers komt het uiteindelijk op de inhoud aan”, aldus de renner van Vlasman. “Het kan zo zijn dat iemand op het podium staat die in het begin heel veel punten heeft gepakt en daarna misschien bijna een paar keer heeft moeten lossen. Maar om te winnen moet je je toch een beetje sparen en opletten om in de finale toch nog je move te kunnen maken.”

Op zowel de scratch als de madison is de top erg breed. “Als ik op één van de twee onderdelen een medaille heb, ben ik al heel blij. Als we top zes rijden in de koppelkoers dan doen we het eigenlijk al heel goed. En op de scratch ben ik met een medaille al heel blij, maar daar telt eigenlijk maar één plek voor mij en dat is winnen”, zegt Stroetinga tot slot.

Het WK Baanwielrennen in Apeldoorn begint aanstaande woensdag. Het onderdeel scratch wordt donderdag verreden. Zondag staat de koppelkoers op het programma.

Dit artikel delen:

4 Reacties

TomDJ 26 februari 2018 om 16:48

Top renner op de baan. Niks mis met Pieters, maar toch jammer dat hij niet met Havik rijdt.

Jalabertje 26 februari 2018 om 17:37

Als deze man gisteren in Kuurne was gestart had ik het nog wel willen zien wie de s purt had gewonnen

josi 26 februari 2018 om 17:57

Er is eigenlijk maar 1 plek die telt, maar met een medaille ben ik al heel blij… huh?

west 27 februari 2018 om 08:24

Als ik moet Scratchen telt er voor mij ook maar 1 plek..

Headlines

Materiaalzone