Voor Team Sky begint de Tour Colombia 2.1 nu pas echt

zaterdag 16 februari 2019 om 09:33
Voor Team Sky begint de Tour Colombia 2.1 nu pas echt

foto: Cor Vos

Team Sky begint vol vertrouwen aan het slotweekend van de Tour Colombia 2.1, waarin het kaf van het koren wordt gescheiden. Met titelverdediger Egan Bernal, momenteel zesde in het klassement, hoopt de ploeg te kunnen toeslaan in de laatste twee etappes.


“Ik ben tevreden met onze posities in het klassement”, zegt Bernal. Met Jhonatan Narváez (7e), Iván Ramiro Sosa (8e) en Sebastián Henao (9e) staan er immers nog drie renners van Team Sky in de top-10. “We hebben een goede ploeg voor de komende twee dagen. Het lijkt alsof de wedstrijd in tweeën is gedeeld, want nu pas bereiken we ons parcours! We gaan alles geven.”

“Ik voel me goed, maar de beklimmingen waren nog niet erg lang. Vanaf nu wordt alles anders en ik hoop op hetzelfde gevoel als de afgelopen dagen”, aldus Bernal, die met viervoudig Tourwinnaar Chris Froome een luxeknecht van formaat heeft in Colombia. De Brit staat na vier dagen op de 23e plaats op 55 seconden van leider Bob Jungels.

‘Egan heeft een erg goed niveau’
“Het was een lastige etappe in Medellín”, reageerde Froome, die er gisteren 43 seconden verloor. “Ik voel dat ik nog niet beschik over de juiste race pace. En koersen tegen een peloton vol ijzersterke Colombianen…dat voel ik wel! Egan heeft een erg goed niveau, dus de hele ploeg staat achter hem. Ik doe wat ik kan om hem te helpen, met name op de zware beklimmingen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Baukema Tomoulin 16 februari 2019 om 10:43

Ik bedrijf geen topsport Treeg. Dus het is irrelevant wat ik slik, spuit & inhaleer.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.