Volta-winnaar López: “We wisten als ploeg de rust te bewaren”

zondag 31 maart 2019 om 19:58
Volta-winnaar López: “We wisten als ploeg de rust te bewaren”

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step wint de ene na de andere topklassieker, maar Astana doet hetzelfde in het rondewerk. De Kazachse formatie won vandaag met Miguel Ángel López de Ronde van Catalonië. “Dit is echt geweldig”, reageert de Colombiaanse klimmer. “Dit was een van mijn eerste hoofddoelen.”

López greep de macht in de vierde etappe naar wintersportdorp La Molina. De Colombiaan wist zijn leiderstrui in de daaropvolgende etappes te behouden, waardoor hij zich eindwinnaar mag noemen van de 99e ‘Volta a Catalunya’. “Ik voelde me de hele week goed”, aldus de 25-jarige renner.

“Sterker nog: ik werd met de dag beter. Ik geloofde na La Molina echt in de eindzege. Met dank aan de ploeg is het ook gelukt!” López moest in de slotetappe naar Barcelona nog wel flink aan de bak, aangezien directe concurrenten als Adam Yates en Egan Bernal nog in de aanval gingen.

Nieuw rondesucces voor Astana 
“We waren er echter op voorbereid”, aldus López. “Ik had de beschikking over hele sterke ploeggenoten. We wisten constant de rust te bewaren. Het verliep allemaal perfect”, zo besluit hij. Voor zijn ploeg Astana is het dit seizoen alweer de achtste eindzege in een meerdaagse wielerwedstrijd.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jean Dumas 31 maart 2019 om 20:02

Indrukwekkende strijd in deze rit, een beetje ondergesneeuwd in het geweld van GW.

Headlines

Materiaalzone

Populair