Volta Limburg Classic 2015 zonder Giant-Alpecin

woensdag 28 januari 2015 om 16:57
Volta Limburg Classic 2015 zonder Giant-Alpecin

Giant-Alpecin laat de Volta Limburg Classic dit seizoen aan zich voorbij gaan. De Duitse WorldTour-ploeg verkiest de wedstrijden in de hoogste divisie van het wielrennen boven de Limburgse eendagskoers. ”Wij worden als team beoordeeld op het aantal punten dat we halen tijdens wedstrijden in de World Tour,” laat Bennie Ceulen weten.

Ceulen, woordvoerder van de ploeg, vertelt dat tegen 1Limburg. ”Daarom kiezen we voor de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van het Baskenland.” De afwezigheid van de ploeg betekent ook dat de Limburgse renners Tom Dumoulin en Roy Curvers niet in hun eigen regio te zien zullen zijn.

De koersdirecteur van de Volta Limburg Classic, Roy Packbier, vindt het jammer dat Giant-Alpecin afgezegd heeft, maar begrijpt de keuze wel: “Het is moeilijk voor Giant om alle wedstrijden te rijden.”

Wel kan de organisatie de enige Nederlandse formatie op WorldTour-niveau, LottoNL-Jumbo, aan de start verwachten. Ook Roompot, CCC Sprandi Polkowice en Cult Energy zijn uitgenodigd. De Volta Limburg Classic (1.1) staat voor 4 april op de agenda.

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair