Volledig Nederlands podium in Giro Rosa: Vos blijft Van Vleuten en Brand voor
foto: Cor Vos
zaterdag 6 juli 2019 om 14:37

Volledig Nederlands podium in Giro Rosa: Vos blijft Van Vleuten en Brand voor

Marianne Vos heeft de tweede etappe in de Giro Rosa op haar naam geschreven. In de stijgende slotkilometer hield de Brabantse coureur Annemiek van Vleuten en Lucinda Brand van de ritzege af. Katarzyna Niewiadoma bleef in het bezit van de leiderstrui.

Met Niewiadoma in de leiderstrui vertrok het vrouwenpeloton om 12.15 uur stipt voor de tweede etappe in de Giro Rosa. De Colle del Lys was het hoofdgerecht van de dag, maar deze col bevond zich al in de beginfase van de etappe, waardoor deze zaterdag geen rol van betekenis speelde.

Vluchters redden het niet
Sophie De Vuyst en Antri Christoforou noteerden de eerste aanval van de dag. De rensters van Parkhotel Valkenburg en Cogeas kregen even de ruimte, pakten de bergpunten op de top van de Colle del Lys, maar werden snel weer tot de orde geroepen. Daarna was het de beurt aan Romy Kasper (Alé Cipollini) en Kelly Van Der Steen (Lotto Soudal). Zij reden een voorsprong van drie minuten bij elkaar.

Toch kwamen zij niet in de buurt van de etappezege omdat Bigla en Mitchelton-Scott aan kop van het peloton de voorsprong dichtreed. Met nog zeven kilometer te gaan werden zij weer teruggepakt, waarna nog een aantal onrustige kilometers volgden.

Vos maakt het af in Viu
Julie Van De Velde en Lucy Kennedy deden een verwoede poging om weg te rijden van het peloton, maar ook zij werden weer opgeslokt. De slotkilometer liep lichtelijk omhoog, waardoor de sterke sprintsters in hun voordeel waren: een kolfje naar de hand van Vos, die het in Viu afmaakte voor Van Vleuten en Brand. Niewiadoma eindigde in dezelfde groep als Vos en zal morgen opnieuw in de leiderstrui van start gaan.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2019 14:51
De dames geven vast een flinke voorzet!
    6 juli 2019 14:59
    De buitenlandse vrouwen zullen blij zijn als deze top 4 hun fietsen in de wilgen hangen... de beste 4 Nederlandse vrouwen van de laatste paar jaar.
6 juli 2019 14:57
Vos pakt toch weer haar overwinningen mee... het is niet meer de Marianne van een paar jaar terug maar het blijft toch een klasbak
6 juli 2019 15:09
Heerlijk, Vos wint gewoon weer!
6 juli 2019 16:11
De nederlandse dominantie is wat jammer soms, maar dit was wel een hele mooie van Vos.
Lange sprint, perfect getimede jump en zichzelf gewoon perfect vooraan gehouden in de luwte de laatste kms
7 juli 2019 09:02
Podiumfotootje zou leuk geweest zijn !

Reacties zijn gesloten.