Voetbalbond UEFA gaf goedkeuring voor naam UCI Track Champions League

woensdag 23 november 2022 om 17:07
Voetbalbond UEFA gaf goedkeuring voor naam UCI Track Champions League

Harrie Lavreysen won de Track Champions League 2021 - foto: Cor Vos

De UCI en Discovery Sports Events hebben goedkeuring moeten vragen aan voetbalbond UEFA om de naam Champions League te gebruiken. Dat vertelt François Ribeiro, mede-organisator van het baantoernooi UCI Track Champions League, in een interview dat donderdag op WielerFlits verschijnt.

Deze maand verschijnt er weer een nieuwe RIDE. Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem eind november thuisbezorgd.

Vorig jaar werd de Track Champions League-reeks in het leven geroepen. Dit jaar is het toernooi toe aan het tweede seizoen. En de naam Champions League, die komt veel sportliefhebbers, en dan vooral voetbalfans, bekend voor. “We wilden een naam die echt totaal verschillend is van de andere namen binnen het baanwielrennen, weg van de klassieke narratief”, zegt Ribeiro, die als Head of Discovery Sports Events betrokken is bij de organisatie.

“Hoe meer we brainstormden, hoe meer we realiseerden dat we iets wilden doen vóór de atleten. We wilden echte kampioenen. De Track Champions League is ook echt een event dat in functie van de atleten is ontstaan”, aldus Ribeiro. “Op dat moment klikte er iets. Ik dacht dat het echt geweldig zou zijn om het de Champions League te noemen.”

Overeenkomst
Daarvoor richtte de organisatie zich tot de Europese voetbalbond UEFA, dat de rechten beheert van de UEFA Champions League. “We hebben onderzocht of het wel degelijk kon. We hebben met de UEFA gesproken en we hebben een overeenkomst kunnen sluiten. We mochten de naam gebruiken, zolang dat we niet overlapten met iets wat zij deden voor het voetbal. Het is gewoon echt een zeer sterke naam om te gebruiken. Iedereen in de sportwereld, zelfs daarbuiten, kent de naam. Bovendien zegt het ook meteen waar het event om draait: de kampioenen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Koers 23 november 2022 om 17:35

“Bovendien zegt het ook meteen waar het event om draait: de kampioenen.” Dat is nou net waar ze in het voetbal van afgestapt zijn.

3

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone