Vluchter Adam De Vos grijpt de macht in Tour de Langkawi

Vluchter Adam De Vos grijpt de macht in Tour de Langkawi

foto: Sirotti (archief)

dinsdag 20 maart 2018 om 09:12

Adam De Vos heeft de macht gegrepen in de Tour de Langkawi. De Canadese renner van de Rally-ploeg kwam na een etappe van 166 kilometer solo over de finish in Kuala Terengganu. Hij maakte onderdeel uit van een vroege vlucht die het haalde tot de finish. Dae-Yeon Kim uit Zuid-Korea en thuisrijder Nik Mohamad Azman Zulkifli werden op dertien seconden achterstand tweede en derde.

De Vos sloop mee in een kopgroep van negen, waarin ook Thomas Lebas zat. De Franse renner is een gevaarlijke kandidaat voor de eindzege, maar hij kreeg de vrijgeleide van het peloton om mee te springen en enkele bonificatieseconden te pakken onderweg. Daarna liet hij zich uitzakken. De rest van de kopgroep kreeg een voorsprong van meer dan zeven minuten. Mede door de harde wind vanaf zee (het traject volgde de noordoostelijke kustlijn van Malakka) brak het peloton in de slotfase nog in delen, maar de vluchters zagen ze niet meer terug.

In het klassement staat De Vos nu bovenaan, met veertien seconden voorsprong op Azman. Een andere medevluchter, Harry Sweeny van de opleidingsploeg van Mitchelton-Scott, is derde. De rest staat op meer dan een minuut.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Christian 20 maart 2018 om 13:18

Benieuwd of zij er in de heuvels nog worden afgereden, anders daalt de status van deze koers nog verder.

0
Shinzawai 20 maart 2018 om 15:01

Normaal gesproken pakt De Vos ook de eindzege nu. Bizar dat het peloton het zo weggeeft.

0
Verweggistan 20 maart 2018 om 19:17

Gisteren al Holowesko met een eerste seizoenszege en nu ook Rally.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone