Vlasov opgelucht: “Door het stof was het niet makkelijk om te ademen”

woensdag 19 mei 2021 om 20:54
Vlasov opgelucht: “Door het stof was het niet makkelijk om te ademen”

foto: Cor Vos

Aleksandr Vlasov is door het wegvallen van Remco Evenepoel opgeschoven naar de tweede plek in het klassement. In de Strade Bianche-etappe naar Montalcino kende de Rus even een moeilijk moment, maar daarna had hij met zijn ploeg de zaken goeddeels onder controle.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Allereerst wil ik mijn ploeggenoten bedanken. Ze gaven me de best mogelijke support”, vertelde Vlasov naderhand. “De jongens deden het geweldig en daardoor hadden we een goede dag in deze echt zware etappe. Ik deed alles wat ik kon vandaag en de benen werkten de hele dag erg goed mee. Door het stof op de gravelstroken was het niet makkelijk om adem te halen, maar gelukkig kwam ik erdoorheen.”

Op de eerste onverharde strook raakte de Rus even achterop. “Maar de ploeg deed er alles aan om het gat snel dicht te rijden. Daarna zat ik steeds vooraan bij de andere favorieten. Op de laatste klim probeerde ik de aanval van Bernal te volgen, maar dat was niet makkelijk. Al met al ben ik tevreden met mijn optreden, want ik weet dat de ploeg en ik ons best hebben gedaan. Ik ben blij dat ik zonder problemen door deze etappe ben gekomen.

“Nu wil ik me op de volgende zware etappes concentreren, want de grote bergen moeten nog komen”, aldus de kopman van Astana-Premier Tech.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Romāns Vainšteins 19 mei 2021 om 21:27

Kalme, serene topatleet die zich niet gek laat maken en profiteert/benadeeld wordt (al naar gelang een gemis aan aandacht positief of negatief is) van/door de enorme aandacht voor Bernal en Evenepoel. Tijden veranderen, als zaadcel moet je al domineren en na 1 slechte dag ben je op je retour anno 2021 maar dit is natuurlijk ook gewoon nog een snotjong die op plek 2 in de op 1 na zwaarste ronde ter wereld staat. Wellicht dat de Italianen hem nog wat kunnen opzoeken en aandacht gunnen want die taal beheerst hij uitstekend.

Als Rus bij Astana heb je natuurlijk ook een stuk minder ruis, wellicht dat er ergens een Russisch krantje al ‘Berzin, Tonkov, Menchov, VLASOV!’ gekopt heeft maar dat zal het wel zijn ja.

0
S.t.B 19 mei 2021 om 22:01

Heerlijk toch..
Een jongen die zich niet als gewillig middelpunt van de clickbait pers opstelt. Niet elke futiliteit middels social media met de buitenwereld moet delen. Niet zijn frustraties in woord en gebaar met de nodige camerageilheid moet uitten. Niet maandenlang over een trendy overwinningsgebaartje zit te peinzen. (Naar wie ik refereer moge duidelijk zijn)
Gewoon een kalme, intelligente knaap die knoeperd hard kan fietsen, er knoeperd hard voor werkt, maar erkenning slechts bijzaak vindt. Liever betrekt hij zijn ploeggenoten erbij, en samen met Roglic vind ik Vlasov één van die weinige renners bij wie dit welgemeend klinkt.

0
Rufusvb 20 mei 2021 om 01:42

Prettige renner om naar te kijken: wil altijd koersen, werkt er hard voor en inderdaad geen blabla

0
FDJ 20 mei 2021 om 07:03

Was met Menchov precies zo toch? No problem no? Kreeg in Nederland nog aandacht omdat hij een oranje blauw shirt droeg, maar had hij bij pak ‘m beet T-Mobile gereden had je er ook weinig van gezien en gelezen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone