Vlasov doet vertrouwen op: “Deze vijf dagen waren belangrijk voor de Giro”

vrijdag 23 april 2021 om 18:03
Vlasov doet vertrouwen op: “Deze vijf dagen waren belangrijk voor de Giro”

foto: Cor Vos

Aleksandr Vlasov stelde op de laatste dag van de Tour of the Alps zijn derde plaats veilig na vijf zware dagen in de bergen. De ronde door Oostenrijk en Italië was zijn laatste wedstrijd voor de Giro d’Italia, waar hij de kopman van Astana-Premier Tech is.

“Ik had een erg goede week in de Tour of the Alps en deze vijf dagen waren echt belangrijk voor de Giro d’Italia”, liet Vlasov na de slotetappe via zijn ploeg weten. “De wedstrijd was erg moeilijk. Elke dag moesten we het beste van onszelf geven om vooraan te rijden en mee te strijden voor een goed resultaat.”

“Vanuit de voorbereiding bekeken, had het geen betere wedstrijd kunnen zijn. Het hoofddoel in de Tour of the Alps was om mijn opbouw naar de Giro af te ronden, maar tegelijkertijd ben ik erg blij dat ik de wedstrijd op het podium kon afsluiten”, zei de Rus. In het algemeen klassement werd hij derde achter Simon Yates en Pello Bilbao.

“Dit resultaat geeft me extra motivatie en vertrouwen in mezelf voor de grote start van het seizoen. Het is nog maar twee weken tot de Giro en ik wil proberen deze tijd zo goed mogelijk gebruiken om er klaar voor te zijn. Ik wil de ploeg graag bedanken. De jongens waren geweldig in de koers en ondersteunden me uitstekend”, aldus Vlasov.

Dit artikel delen:

3 Reacties

KimJungPoels 23 april 2021 om 18:41

Verwacht veel van deze jongen in de Giro. Wat mij betreft een absolute podiumkandidaat gezien zijn ontwikkeling de laatste jaren.

Hopelijk krijgen we een vlammend Astana, altijd een hele leuke koersende ploeg!

Romāns Vainšteins 23 april 2021 om 18:55

In Vlasov zie ik een toegewijde, dappere en volledig afgetrainde topatleet maar dat extra wapen waarmee hij de rest verslaat heb ik nog niet ontwaard in hem. Of het moet zijn dat hij eigenlijk nooit helemaal parkeert. Wat zwakte betreft zag hij er wat rillerig uit in die afdaling gisteren (geef hem een goede piloot mee), hoewel dat ook wel een heel speciale was.

Anyway, leuke jonge gemotiveerde gast onder de bezielde hoede van de meester van het willen winnen. Genoeg munitie voor een toffe giro!

KimJungPoels 23 april 2021 om 18:58

In de vorm van vorig jaar rond dat blok met de Mont Ventoux en Emilia heeft hij toch wel de wapens om zijn concurrentie heel veel pijn te doen.

Maar in de Vuelta vorig jaar en ook dit seizoen hebben we die power nog niet gezien bij Vlasov inderdaad.

Headlines

Materiaalzone

Populair