Vlasov doet nog goede zaken in laatste tijdrit: “We hebben ons doel bereikt”

zondag 24 juli 2022 om 09:08
Vlasov doet nog goede zaken in laatste tijdrit: “We hebben ons doel bereikt”

Vlasov op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Aleksandr Vlasov kende een Tour de France met ups en downs, maar de klassementskopman van BORA-hansgrohe zal vandaag wel als vijfde eindigen in het eindklassement. In de laatste tijdrit naar Rocamadour deed de klimmer nog goede zaken door Louis Meintjes en Nairo Quintana te passeren.

De 26-jarige Vlasov begon na een sterk voorseizoen als een van de schaduwfavorieten aan de Ronde van Frankrijk. De renner was eerder dit jaar de beste in de rondes van Valencia en Romandië, maar in de Tour wilde het aanvankelijk niet vlotten. Vlasov kwam in de eerste week ten val en haalde nadien niet zijn gebruikelijke niveau, al bleef hij wel vechten en wist zich zo alsnog op te werken in het klassement.

Opluchting 
Vlasov begon als de nummer zeven in de stand aan de laatste tijdrit, maar deed op de voorlaatste dag nog goede zaken door Meintjes en Quintana te passeren. “Ik heb veel geleden in deze Tour, maar ik voelde me vandaag (zaterdag, red.) beter dan de voorbije etappes. Mijn tijdrit was OK, niet meer dan dat. We hebben echter ons doel bereikt met een top 5-klassering. Daar ben ik blij mee.”

“Na een coronabesmetting voor de Tour, mijn crash in de eerste week én een verkoudheid in de Alpen, is dit wel een opluchting”, laat Vlasov weten via een perscommuniqué van zijn Duitse werkgever. Zijn achterstand op geletruidrager en (aanstaande) Tourwinnaar Jonas Vingegaard bedraagt na twintig etappes wel bijna zeventien minuten.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Steve De Wolf 24 juli 2022 om 10:13

Proficiat! Zonder corona even voor, en de valpartij tijdens, de Tour had hij nog een plaatsje hoger kunnen rijden. Mentaal is Vlasov sterk -al Rus nu rondrijden in het peloton moet ook geen lolletje zijn.

0
Johnnie Doe 24 juli 2022 om 10:18

Een tour rijden is nooit een lolletje. Waarom het speciaal voor een Rus geen lolletje is begrijp ik niet. De collega’s weten wel beter met de propaganda vd overheid dan het brede publiek (politiek), daar ben ik van overtuigd.

0
Poeksel 24 juli 2022 om 11:30

Wat bedoel je met die laatste zin? Heb je een specifiek voorbeeld van die propaganda?

0
ssj 24 juli 2022 om 11:42

Ik neem aan dat jij alleen de Russische propaganda tot je neemt? Heeft Vlasov zich trouwens niet ook tegen de oorlog uitgesproken?

0
xistnc 24 juli 2022 om 12:24

Nee, althans niet expliciet. Wel ‘voor vrede’, zoals veel sportende Russen veiligheidshalve om de kool en de geit te sparen.

0
Baukema Tomoulin 24 juli 2022 om 14:26

Ik denk dat Russen in het peloton door de collega’s behandeld worden zoals hun persoonlijkheid is. Ik kan me niet voorstellen dat geopolitiek speelt in je verhouding als je elkaar kent. Bij mij en mijn collega’s + klanten is dat niet zo in ieder geval. Net als Simmons door zijn collega’s gewoon als Quinn wordt gezien en niet als redneck hilbilly Trump supporter.

0
Wheely 24 juli 2022 om 10:58

Zeer anonieme Tour gereden, wat mij betreft wel een kandidaatje voor de Zubeldia award, ware het niet dat ik hem vooraf wel mee zag dingen voor het podium.

0
ssj 24 juli 2022 om 11:42

Ja voor mij ook de voornaamste kanshebber. Top 4, maar Bv ook Quintana, Bardet en Meintjes hebben meer laten zien

0
Gladiool 24 juli 2022 om 11:54

Met 13 top 20 resultaten, waarvan meerdere keren vanuit een aanval, vind ik dit wel een belediging naar de Zubeldia award.

Komt niemand dit jaar voor in aanmerking, omdat iedereen in beeld heeft gereden. Meintjes, Vlasov en Lutsenko hebben gewoon hele dagen aangevallen, zelfs Madouas heeft dat gedaan. Er was niemand die heel de Tour maar wat aangeklampt heeft en daarmee 9e werd.

0
S. Morgenstern 24 juli 2022 om 11:58

Ook in een kopgroep in een bergrit kun je onzichtbaar zijn

0
KJP 24 juli 2022 om 12:01

Helemaal eens met Gladiool. Die zubeldia award is teveel een eigen leven gaan leiden en heeft inmiddels een andere lading gekregen dan waar hij ooit voor bedoeld was.

Een zubeldia award is voor iemand die top-10 heeft gereden terwijl je als veelvuldig kijker eigenlijk niet of nauwelijks het idee hebt gekregen dat de renner in kwestie überhaupt mee deed aan de ronde. Dat is voor deze Vlasov natuurlijk pertinent onwaar. Als je hem gemist hebt dan heb je de Tour nauwelijks gevolgd.

Deze hele top-10 staat inderdaad vol met namen die júíst niet in aanmerking komen voor de Zubeldia award. De enige uitzondering daarop zou Yates kunnen zijn. Weinig meegemaakt deze tour, weinig aangevallen en weinig in de media geweest. Maar zelfs bij hem zou ik zeggen dat hij die award eigenlijk niet kan verdienen omdat er lange tijd een gevaar leek te schuilen in het goed staande Ineos trio qua klassement.

Volgens mij zijn er dit jaar pas twee kandidaten mogelijk. In mindere mate Pozzivivo in de Giro, maar daar zit dan weer zo’n verhaal achter dat ie toch op viel. En met name Buchmann, die leek echt niet mee te doen in de Giro en reed toch top-10.

0
Wheely 24 juli 2022 om 14:43

@KJP
Yates natuurlijk al helemaal niet, als je jou criterium aanhoudt zou er helemaal geen Zubeldia award zijn (wat in de realiteit ook zo is) zo onzichtbaar was hij namelijk ook weer niet, heeft gewoon heel vaak top 10 gepakt in zijn tijdperk.

0
bilthoven 24 juli 2022 om 12:44

Vlasov reed een tegenvallende Tour. De verwachtingen vooraf bleken toch te hooggespannen. Dat geldt trouwens ook voor zijn ploeg, geen ritwinst is toch wel erg teleurstellend.

0
Shinzawai 24 juli 2022 om 14:04

Met een gemankeerde voorbereiding door corona, een valpartij en een verkoudheid tijdens de Tour heeft Vlasov er uiteindelijk nog het beste van gemaakt.

0
ThijmenHB 24 juli 2022 om 14:18

Vlasov heeft na die harde klap en die slecht voorbereiding toch nog een goede Tour gereden heeft. De ploeg is opzich wel te verklaren als het team rond hem gebouwd is. Kämna toch paar keer dichtbij geweest en Van Poppel kan geen sprint meer winnen.

0
Ditwashet 24 juli 2022 om 15:55

Goeie tour. Het is een net niet renner maar uitstekende 5e plek uiteindelijk

0

Headlines

Populair

Materiaalzone