Vlasov begint seizoen op Spaanse bodem, ook Ardennenklassiekers op programma

dinsdag 18 januari 2022 om 09:15
Vlasov begint seizoen op Spaanse bodem, ook Ardennenklassiekers op programma

Vlasov op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Aleksandr Vlasov begint over goed twee weken aan het nieuwe seizoen. De Russische klimmer maakt in de Ronde van Valencia zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever BORA-hansgrohe. Vlasov zal in 2022 zijn vuurdoop beleven in de Ardennenklassiekers en de Tour de France.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

De 25-jarige Vlasov, die na twee seizoenen bij Astana heeft gekozen voor een nieuw avontuur in dienst van BORA-hansgrohe, heeft al zicht op zijn programma voor het nieuwe wielerseizoen. In de Ronde van Valencia zal hij voor het eerst te zien zijn in het tenue van de Duitse WorldTour-formatie. Vlasov zal vervolgens aan de start staan van de UAE Tour, Parijs-Nice, de Gran Premio Miguel Indurain en de Ronde van het Baskenland.

De klimmer uit de Russische havenstad Vyborg krijgt dit jaar ook de kans om zichzelf te ontdekken in de Ardennenklassiekers. Dat Vlasov wel zijn streng kan trekken in het klassieke werk, liet hij in het verleden al zien. Zo werd hij in 2020 derde in de Ronde van Lombardije en won hij de Italiaanse semiklassieker Giro dell’Emilia. Na Luik-Bastenaken-Luik trekt Vlasov zijn voorjaar nog met een weekje door met de Ronde van Romandië.

Na de Ronde van Romandië is het tijd voor een korte rustperiode en een hoogtestage van enkele weken, waarna Vlasov zijn seizoen zal hervatten in het Critérium du Dauphiné. In deze Franse voorbereidingskoers hoopt Vlasov zich klaar te stomen voor zijn eerste Tour de France. Over zijn programma in het najaar valt nog weinig te zeggen: er is momenteel alleen zekerheid over een deelname aan de Ronde van Lombardije.

Programma Aleksandr Vlasov in 2022

flag-es Ronde van Valencia (2-6 februari)
flag-ae UAE Tour (20-26 februari)
flag-fr Parijs-Nice (6-13 maart)
flag-es Gran Premio Miguel Indurain (2 april)
flag-es Ronde van het Baskenland (4-9 april)
flag-be Waalse Pijl (20 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (24 april)
flag-ch Ronde van Romandië (26 april-1 mei)
flag-fr Critérium du Dauphiné (5-12 juni)
flag-fr Tour de France (1-24 juli)
flag-it Ronde van Lombardije (8 oktober)

Dit artikel delen:

10 Reacties

hartstikkebedankt 18 januari 2022 om 09:44

Dik programma voor de Tour. Ben benieuwd of hij in de drieweekse een stap gezet heeft. Korte rondes zijn wel een sterkte al van hem.

KimJungPoels 18 januari 2022 om 09:48

Vorig jaar vond ik hem toch een stukje minder indruk maken dan meteen na de Covid break van 2020. Ik had verwacht dat hij kon gaan doorstoten naar de echte top, maar lag er bergop toch vaak snel af om dan vervolgens de schade redelijk beperkt te houden.

Benieuwd of hij bij Bora wel dat volgende stapje kan maken. Ik geloof er zeker in dat dat erin zit bij hem.

Wheely 18 januari 2022 om 09:51

Een echt grote mannen programma, netjes hoor.

Panache 18 januari 2022 om 10:01

Ik vermoedde het gisteren al en na het zien van dit programma al helemaal. Vlasov is toch al volledig opgebrand als de Tour start? Bora gaat all-in voor een klassement in de Giro, voor groen en ritten in de Tour en kijkt daarna wat Higuita als puncher/klimmer kan bolwerken in de Vuelta.

Wheely 18 januari 2022 om 10:10

Vrij traditioneel programma toch? Hoeft niet perse te veel te zijn, is vergelijkbaar met wat Kelderman vorig jaar reed. Maar goed om de Tour tegenwoordig te winnen zul je inderdaad beter geen Dauphine rijden.

KimJungPoels 18 januari 2022 om 10:15

40 koersdagen voor de Tour is tegenwoordig wel echt heel veel, maar wellicht is dat wel goed voor hem. In Mei heeft hij in ieder geval een periode om te herstellen, dus als hij de Dauphine dan gebruikt als opbouw richting de Tour kan het prima.

Als ie goed is in de Dauphine schrijf ik hem af voor de Tour. ;)

Massimo Bataille 18 januari 2022 om 10:59

P-N vind ik wel beetje rare keuze.
Warmdraaien in spanje en UAE tour doen begrijp ik nog. Net als Baskenland + waalse klassiekers. Romandie vind ik de vorm wat rekken, maar is nog te begrijpen.
Maar Parijs-Nice daartussen is toch wel beetje hoop vullen.

Nu zal hij 5 rittenkoersen van 1 week rijden voor de TdF. Is idd miss 1’tje teveel. Maar we zien wel wat er van komt

LB108 18 januari 2022 om 11:39

hij was er vorig jaar 2e.. Baskenland als laatste voorbereiding op klassiekers lijkt me dan even doortrekken voor misschien wel terug podium in Romandie..

Polleke 18 januari 2022 om 11:44

Hij kan overal een goeie uitslag rijden en een zak punten pakken, waarom zou hij alles op 1 koers zetten met het risico daar door het ijs te zakken of vroeg uit te vallen ? Goeie tendens dat de meeste GC mannen weer een normaal programma koersen, in het niet zo verre verleden gingen ze allemaal in quarantaine en wie weet wat daar allemaal gebeurde ?

Mystieke_Monnik 19 januari 2022 om 18:41

Toch één van de interessantere transfers dit seizoen. Echt benieuwd hoe hij het gaat doen. En dat aantal koersdagen, tja… Dat verschilt enorm per renner. Ook heel belangrijk of hij steeds voluit gaat of niet.

Headlines

Materiaalzone

Populair