Viviani neemt zaterdag in Tacx Pro Classic afscheid van Deceuninck-Quick-Step

woensdag 9 oktober 2019 om 12:59
Viviani neemt zaterdag in Tacx Pro Classic afscheid van Deceuninck-Quick-Step

Elia Viviani - foto: Cor Vos

Elia Viviani neemt aanstaande zaterdag afscheid van Deceuninck-Quick-Step in de Tacx Pro Classic. Aanvankelijk zou de Belgische formatie met Fabio Jakobsen naar Zeeland afreizen, maar de eerstejaars prof heeft inmiddels al een punt achter zijn seizoen gezet. In plaats daarvan maakt de Europees kampioen zijn opwachting.

De 30-jarige Viviani (die vertrekt naar Cofidis) kwam twee seizoenen uit voor de ploeg van Patrick Lefevere. Daarin bezorgde hij het team 29 overwinningen. Mocht het zaterdag tot een massasprint komen, dan is op papier Dylan Groenewegen zijn voornaamste concurrent.

“We verwachten zaterdag een nerveuze wedstrijd”, legt ploegleider Tom Steels uit. “Er zijn een hoop smalle wegen die het alleen maar lastiger maken. De wind kan het verschil maken, wat betekent dat we de hele tijd attent moeten zijn. We hebben een hele sterke ploeg, met Elia als belangrijkste troef wanneer het op een sprint uitdraait. Maar we hebben ook andere gemotiveerde renners die een vrije rol krijgen in het spel met de wind.”

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor Tacx Pro Classic (1.1)
flag-be Tim Declercq
flag-nz Samuel Gaze
flag-dk Mikkel Honoré
flag-be Iljo Keisse
flag-fr Florian Sénéchal
flag-de Jannik Steimle
flag-it Elia Viviani

Dit artikel delen:

11 Reacties

hartstikkebedankt 9 oktober 2019 om 13:05

Niet de allersnelste sprinter, maar als je in 2 seizoenen 29 overwinningen haalt dan doe je het toch erg goed, waaronder:

– 4 etappes in de Giro
– 3 etappes in de Vuelta
– 1 etappe in de Tour
– 2 keer Cyclassics Hamburg (1.UWT)
– Londen Prudential (1.UWT)
– Cadel Evans race (1.UWT)
– Brugge – De Panne
– Europees Kampioenschap

0
Rawolf 9 oktober 2019 om 13:46

Als hij niet bij quickstep had gereden met Richeze en Morkov kan je dat rijtje wel door drie delen

0
west 9 oktober 2019 om 13:56

Als hij met zijn handen op zijn rug had gefietst had hij er nul gewonnen. Het is altijd volledig Viviani’s verdienste dat hij de beste omkadering voor zichzelf geregeld heeft door een contract bij DQS bij elkaar te fietsen.

0
Peter Lippens 9 oktober 2019 om 16:56

onzin, misschien niet de snelste de laatste 50 meter maar duidelijk de sterkste van de snelle sprinters en kan ook behoorlijk over hellingen

0
Romāns Vainšteins 9 oktober 2019 om 13:24

edit wf: doe normaal

0
Dumoulinke 9 oktober 2019 om 13:33

Dat Viviani zo veel heeft gewonnen heeft met maar nagenoeg 1 ding te maken: hij rijdt bij Quickstep. We weten allemaal hoe het Gaviria is vergaan toen hij deze ploeg verliet. Of wat te denken van onze Terpstra. Of mijnheer Kittel of… je kunt een waslijst van renners noemen – en dan vooral sprinters – die in hun Quickstep tijd buitenaardse prestaties neerzetten en sinds hun vertrek voor twintig porties spek en bonen rondrijden.

Ik wens Viviani veel succes bij zijn nieuwe ploeg. Maar dat hij vooral niet verbaasd is als hij komend seizoen het winnen is verleerd.

0
EddyB1958 10 oktober 2019 om 11:01

Aan de Spaanse azijn? Het verschil is dat hij bij Deceuninck Quick Step meer kansen kreeg dan bij Sky en ook een betere trein.

0
Hollow Knight 9 oktober 2019 om 14:39

Wat een jaloerse reacties hier.

Die platte pannekoek van een Groenewegen komt nog niet tot de enkels van Viviani. Keihard afgereden tijdens het EK in zijn eigen thuisland.

Velen lijken hier ook te vergeten dat Viviani een Olympische Kampioen is. Weinig spurters die zijn palmares kunnen voorlegen.

Bij Sky won hij weinig omdat hij bijna geen ondersteuning had en in 2016 focuste hij op de baan ipv. de weg.

Maar kijk even vlug zijn resultaten van 2017 na… Toen begon hij al vrij veel te winnen opnieuw (en toen reed hij nog voor Sky).

0
Thoin 9 oktober 2019 om 15:28

Je kan Groenwegen ook niet vergelijken met Viviani qua genre renner
Viviani is meer coureur dan Groenewegen.
Groenwegen is zoals Ewan, Kittel, Cavendish een echte spurter, terwijl Viviani meer in het rijtje Zabel, Greipel, Degenkolb hoort, mensen met iets meer inhoud.

Op het eind zal Groenwegen meer winnen, maar altijd vanuit een massasprint die goed aangetrokken wordt, als hij moet knokken komt hij ook te kort zoals in Binckbank.
Ik zie Groenewegen ook nooit mee koers maken, zoals Viviani in Gent-Wevelgem of Greipel in Roubaix

0
Romāns Vainšteins 9 oktober 2019 om 19:38

Ewan veel meer een Vivianitype hoor, die doet alles met positionering.

0
EddyB1958 10 oktober 2019 om 10:53

Jakobsen is geen eerstejaars prof. Dit is zijn tweede jaar.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone