Visbeek: “Dumoulin komt normaal goed terug van een slechte dag”
foto: Sunweb
vrijdag 26 mei 2017 om 19:36

Visbeek: “Dumoulin komt normaal goed terug van een slechte dag”

Tom Dumoulin kende vandaag een slechte dag in de Giro d’Italia. Hij verloor de leiderstrui aan Nairo Quintana. Dat hoeft volgens ploegleider Aike Visbeek echter niks te betekenen voor de rest van zijn Giro. “We hebben morgen nog een hele lastige etappe en daarna een tijdrit”, benadrukt hij tegenover de NOS. “Het kan nog alle kanten op.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
“Dit is een teleurstelling, maar morgen is een nieuwe dag”, vervolgt Visbeek. “Normaal komt hij altijd goed terug van een slechte dag. Dat kan misschien wel eens heel goed uitkomen met de zware dag van morgen.”

Dat het niet onmogelijk is om te herstellen van een slechte dag, bewees Bob Jungels vandaag. De Luxemburger verloor gisteren veel tijd, maar vandaag kwam hij als vierde klassementsrenner over de streep.

 
33 Reacties
Sorteer op:
26 mei 2017 21:45
@KRP Morgen zijn de benen vast weer wat beter ;) Ook Froome heeft wel eens een slechte dag.
26 mei 2017 21:45
Denk dat visbeek misschien doelt op zijn terugkomst na een dag met darmklachten? Qua grote rondes lijkt me er geen vergelijkingsmateriaal. Denk trouwens niet dat die blunder vanochtend hem de Giro kost, denk wel dat hij er mentaal gewoon doorheen zit en dat zijn ruzie met nibali niet geholpen heeft. Zou best kunnen dat hij gewoon wakker gelegen heeft, en dan herstel je niet. Allemaal speculeren dit hè.. maar ik denk ook dat het over is voor tommeke deze Giro. Het is helaas zo dat het oneindig veel voordeliger is om je slechte dagen aan het begin van de Giro te hebben, veel minder druk en gezeur. Helaas kan je niet alles trainen natuurlijk..
26 mei 2017 21:47
@ javier: froome was vorig jaar wel goed hersteld van die etappe waar die gevallen was. Maar froome had wel een enorm sterk team natuurlijk.. froome had in 2015 wel enkele mindere dagen op het eind, niet slecht genoeg om het geel te verliezen, maar hij kwam er toen niet echt doorheen. Hopelijk gaat voor dumoulin de vergelijking met de 2016 froome meer op..
26 mei 2017 22:28
En gister was hij heer en meester. Als hij leeg is gaat dat geleidelijk steeds slechter. Dikke benen kan gebeuren. Hij is niet leeg. Vond Quintana er een stuk slechter uitzien dan Dumoulin.
26 mei 2017 22:38
Die laatste klim morgen is echt gemaakt voor Tom. Daarna 15km tempo rijden. Hopelijk kon hij de rest volgen (of een Mollema) zodat hij niet veel verliest. Als hij een minuutje verliest zou het nog steeds kunnen!
26 mei 2017 23:02
@xistnc, ja, neemt zijn woorden een beetje terug, niets meer, niets minder. Word behoorlijke heisa overgemaakt zeg. Zei 1 dingetje tussen neus en lippen door en Nibali noemt het het meest arrogante vertoon wat hij ooit had meegemaakt in het peloton, schei toch uit zeg.
26 mei 2017 23:40
Morgen zakt hij er helemaal doorheen. Giro duurt 3 dagen te lang voor TD. Jammer maar goede leerschool voor de toekomst. Hopelijk wordt het geen 'Nederlandse ziekte' het verspelen van een podiumplaats in de laatste dagen van een grote ronde :(
27 mei 2017 02:08
Tom is te goed voor Sunweb en Sunweb is te slecht voor Tom.

Reacties zijn gesloten.