Vinokourov: “Zonder wedstrijden dit jaar is er volgend seizoen geen Astana meer”

maandag 11 mei 2020 om 20:05
Vinokourov: “Zonder wedstrijden dit jaar is er volgend seizoen geen Astana meer”

Alexandre Vinokourov - foto: Cor Vos

Alexandre Vinokourov denkt dat wanneer er dit seizoen niet meer gekoerst gaat worden, zijn ploeg op zal houden te bestaan. Dat vertelt de teambaas van Astana in een interview met Cyclism Actu.

De ploeg maakte begin vorige maand al bekend dat het moest snijden in de salarissen. Vinokourov hoopt op betere tijden. “In Kazachstan heeft men het, net van de rest van de wereld, erg moeilijk. De olie en de valuta’s maken het gecompliceerd. We moeten dit jaar door zien te komen. Wanneer er geen wedstrijden zijn, zal het lastig worden om opnieuw te gaan fietsen. Of mijn team in gevaar komt wanneer er geen wedstrijden zijn dit jaar? Dat denk ik wel, net als alle andere teams. De sponsoren verlangen zichtbaarheid. Ik denk dat wanneer er dit seizoen geen wedstrijden zijn, ons team zal verdwijnen,” voorspelt Vinokourov.

Hij is dan ook blij dat de UCI een nieuwe kalender heeft gepresenteerd. “Het is beter dan niets. Ik denk dat de UCI een wonder heeft gerealiseerd”, aldus Vinokourov. “Alle grote evenementen zoals de Olympische Spelen en het EK Voetbal zijn geannuleerd. Voor de wielersport is het echter belangrijk dat we dit jaar nog kunnen koersen, zodat we kunnen overleven. Ik denk dat de UCI goed werk heeft geleverd met deze kalender. Het is natuurlijk erg druk, maar ik heb begrip voor de situatie.”

Lopez naar de Tour, Fuglsang naar de Giro
Sportief gezien heeft hij al een idee over welke wedstrijden zijn renners zullen rijden. Begin dit jaar was het plan om Miguel Angel Lopez naar de Tour te sturen, terwijl Jakob Fuglsang het kopmanschap zou krijgen voor de Giro. “Ik denk dat dit hetzelfde zal blijven”, aldus Vinokourov. “De jongens die de Tour zullen doen, kunnen vervolgens de klassiekers rijden. Daarnaast hoop ik dat de wereldkampioenschappen gehouden kunnen worden. Die zijn erg belangrijk voor de renners en de landen”, legt hij uit.

Naast zijn zorgen voor de profsport, bekommert Vinokourov zich ook om de opleiding van de jeugd. “Ik heb bij UCI-voorzitter Lappartient voorgesteld dat de junioren één jaar langer in dezelfde categorie kunnen blijven. Op deze manier krijgen zij extra tijd om zich te laten zien”, legt hij uit.

Dit artikel delen:

16 Reacties

horsm 11 mei 2020 om 20:11

Hoera!

sverige1977 12 mei 2020 om 02:59

Nu jumbo nog. Hoera!

Mechanieker 12 mei 2020 om 19:13

Wat doe jij op deze site?

Verweggistan 11 mei 2020 om 20:17

AZ heeft het shirt al overgenomen: https://www.az.nl/nl/nieuws/nike-nieuwe-kledingsponsor-az
(Onderste foto)

Chasse_patate 11 mei 2020 om 21:00

Toch nog goed nieuws vandaag.

sverige1977 12 mei 2020 om 03:00

Volgende week sunweb. Nog beter!

Fieldbird 11 mei 2020 om 22:34

Fuglsang naar de Giro? En alle Ardennenklassiekers laten schieten, als titelverdediger in Luik? Lijkt me logischer dat hij de Tour rijdt als ondersteuning of voor ritzeges, misschien eerder afstapt, dan het WK, de Ardennenklassiekers, en daarna evt. de Vuelta voor een klassement.

Romāns Vainšteins 11 mei 2020 om 23:07

Lijkt mij ook maar ja, straks gewoon de eerste Deen die de giro wint.

Het blijft wielrennen en ik heb maar gezegd dan.

Meer algeheel OT > Ik kan me geen wielerwereld zonder Vino en Astana voorstellen, een goede reden meer dat het virus kapot gaat.

guyremgabdel 11 mei 2020 om 22:40

Dat van die junioren zou ik een heel goede maatregel vinden als er geen of nauwelijks koersen zouden komen dit jaar. Vraag het aan veel oud renners en die zullen je bevestigen dat dit wellicht de mooiste jeugdcategorie is, ook al omdat quasi iedereen met gelijke wapens vecht. Door bvb de schoolplicht kunnen weinig junioren extra stages in het buitenland volgen. Vanaf de U23 worden de verschillen veel groter omdat een deel dan al als prof gaat leven tov studenten en werkenden.

sverige1977 12 mei 2020 om 02:59

Wat een bizarre reacties. Hoera er verdwijnen wielerploegen. Echt sneu het niveau hier soms

Marszzz 12 mei 2020 om 12:59

Ik kijk hierboven. En wat moet ik zeggen?

Mechanieker 12 mei 2020 om 19:15

Idd…….
Zullen hoogstwaarschijnlijk geen wielersupporters zijn…!

Klaas Foppen 12 mei 2020 om 19:36

Volgens mij span jezelf de kroon :-)

Cyclinglife 12 mei 2020 om 07:51

Duimen dan maar dat er wedstrijden gereden worden

Dr op en dr over 12 mei 2020 om 11:03

Ik zou het erg jammer vinden in ieder geval mochten ze ermee moeten stoppen. Ik hou wel van ploegen die altijd bereid zijn strijd te voeren.

Romāns Vainšteins 12 mei 2020 om 12:15

Waarbij Astana nog nooit de tactiek gehanteerd heeft waarbij alles bij elkaar moet blijven om een snelle man te lanceren. Je weet nooit wanneer, hoe en met wie ze gaan maar dat ze gaan is nagenoeg zeker. Van alle ploegen degene die de innerlijke ziel van de sport wielrennen het beste weergeeft. De onderscheidende tenues is nog eens het kersje op de taart.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair