‘Vinokourov kocht zege Luik-Bastenken-Luik 2010’

dinsdag 6 december 2011 om 20:44

Alexandre Vinokourov heeft de overwinning in Luik-Bastenaken-Luik 2010 gekocht. Althans, die boude bewering staat te lezen in de editie van het Zwitserse magazine L’Illustré die morgen verschijnt. De Kazak zou 100.000 euro hebben gegeven aan Alexander Kolobnev, met wie hij op weg was naar de streep in Luik, opdat die de benen zou stilhouden.

Het Zwitserse weekblad baseert de beschuldigingen op e-mailverkeer tussen beide renners de dag na de wedstrijd, waarin Kolobnev het nummer van een Zwitserse bankrekening zou hebben meegedeeld aan Vinokourov. Enkele weken later werd er een som van 100.000 euro gestort op die rekening.

Vinokourov heeft inmiddels de aantijgingen al ontkend. “Met zulke praktijken heb ik me nooit beziggehouden in mijn carrière. Ik ga altijd tot het uiterste om te winnen”, zegt hij in een reactie. “Het gaat hier om een privézaak, die niets met mijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik te maken heeft. Ik leen wel vaker geld uit. Het is gewoon een verhaal om mijn reputatie te bezoedelen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone