‘Vinokourov hengelt naar diensten Gilbert’

‘Vinokourov hengelt naar diensten Gilbert’

foto: Marcel Koch

woensdag 11 mei 2016 om 12:03

Als het aan Aleksandr Vinokourov ligt, ruilt Philippe Gilbert het rood-zwart van BMC komende winter voor het azuurblauw van Astana. Volgens Het Laatste Nieuws is de regerend Olympisch kampioen niet te spreken over Lars Boom, die mogelijk zijn koffers moet pakken.

Wegvallen Nibali’s salaris maakt overstap mogelijk
De Belgische krant baseert zich op een ‘goeie’ bron rond Vinokourov. Het vertrek van Astana’s huidige kopman Vincenzo Nibali mag dan nog een publiekelijk geheim zijn, het opent voor Astana wel een gat in het rennersbudget. En dat is maar goed ook, omdat de geldkraan vanuit Kazachstan naar verluidt niet langer wagenwijd open staat. Nibali zou rond de vier miljoen euro per jaar opstrijken, terwijl Gilbert daar enkele tonnen onder zou zitten. In 2011 wilde Vino zijn kameraad Phil ook al naar Astana halen. “Hij staat er het hele klassieke voorjaar, van Milaan-San Remo tot Luik-Bastenaken-Luik. In die zin is hij een stichtend voorbeeld voor de Kazachse jeugd. Met hem zit je goed. Ik zou graag hebben dat hij naar ons komt”, zei de Kazach destijds. Vinokourov en Gilbert delen in de persoon van Vincent Whatelet dezelfde manager. Bij Astana zou de Belg ook de leider van het team kunnen zijn in de Vlaamse voorjaarsklassiekers.

Onvrede over prestaties Boom
Bij Astana hoopt men in Gilbert een nieuwe kopman voor de klassiekers te vinden. Vinokourov wil met de 33-jarige Belg scoren in het voorjaar, omdat Lars Boom dat – ondanks enkele ereplaatsen – de voorbije twee seizoen naliet. Hoewel Gilbert bezig is aan een allesbehalve overtuigend seizoen, is de interesse van Astana onverminderd groot. Gilberts contract bij BMC loopt af en gezien de recentelijke verlengingen met Greg Van Avermaet en Tejay van Garderen, is het liedje van de voormalig wereldkampioen bij de Amerikaans-Zwitserse ploeg mogelijk uitgezongen. Vanuit Gilberts entourage zijn de geluiden dat hij eerst revalideert van zijn vingerbreuk, om vervolgens zijn marktwaarde nog eens stevig op te krikken met enkele klinkende resultaten. Volgens Het Laatste Nieuws zouden naast BMC en Astana, nog eens twee teams in de running zijn voor de diensten van de Waal. Eerder voedde Marc Sergeant al de geruchtenmolen over een mogelijke terugkeer bij Lotto Soudal.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Wheely 11 mei 2016 om 12:06

Wat een leuke combinatie! Heerlijk :)

0
AZH 11 mei 2016 om 12:08

Als hij prestaties verwacht, zou ik geen renner aantrekken die al op z’n retour is

0
Wheely 11 mei 2016 om 12:11

Boom exit heb ik overigens alle begrip voor vanuit Vino, denk ook dat Lars beter zal presteren bij een andere ploeg.

0
Sebas 11 mei 2016 om 12:12

Hoezo @ AZH? Bij Astana gaat Phil weer ouderwets brommeren hoor!

0
AZH 11 mei 2016 om 12:19

@sebas: I doubt it

0
Sephiroth 11 mei 2016 om 12:19

TLJ gaat phil contracteren! :P
en boom naar BMC natuurlijk.

Weet niet wat ik ervan moet vinden, misschien wel mooi om GvA en Gilbert tegen elkaar te zien knallen. Ondertussen dicht ik alleen GvA meer winst kansen toe.

0
SoloSlim 11 mei 2016 om 12:23

Hij moet zowiezo een ploeg zoeken waar hij alle klassiekers mag rijden..
En dan mag Phil ons verrassen.

0
zipp404 11 mei 2016 om 12:24

Ik denk wel dat Astana een goeie ploeg zal zijn voor Gilbert. De reden dat hij dit siezoen nog weinig heeft laten zien, heeft te maken met blessures en ziekte op de verkeerde momenten. Hij begon zijn siezoen toch wel redelijk, door een Valverde te kloppen, die toch al wel redelijk in vorm was

0
Sebas 11 mei 2016 om 12:25

Wellicht heb je gelijk ;) Overigens wel een ideale manier voor Gilbert om eens alle ballen op de RVV en P-R te gooien. Zou het geen gekke transfer vinden.

0
Romāns Vainšteins 11 mei 2016 om 12:55

Prima ! Doen. Gilbert en Vino hebben zo ongeveer dezelfde opvattingen wat koers betreft > f*ck ereplaatsen, rijden om te winnen dan wel jammerlijk ten onder gaan. Ik hoop dat het doorgaat en een knallend succes wordt !

0
polke 11 mei 2016 om 13:12

De juiste man op de juiste plaats. Soort zoekt soort

0
NielsCos 11 mei 2016 om 13:28

Kan goede transfer worden, indien Gilbert zijn oude vorm terug vindt.
Astana kan wel wat klassieker renners gebruiken, want het was de laatste seizoenen mager.
Iemand nog iets gelezen / gehoord over Nibali?

0
maklukzat 11 mei 2016 om 13:37

Sta wel te kijken van het salaris van Gilbert. 3, 3 miljoen is een hoop geld voor een wielrenner. Waarschijnlijk verdienen alleen Nibali en Contador meer.

0
Spinergy 11 mei 2016 om 13:47

Zijn natuurlijk al 'buren' in Monaco, dus geen verrassing.. Lars Boom presteert één keer per jaar en is de rest van het jaar ziek, zwak of misselijk, dus daar heeft Vino ook wel een punt.. Denk echter niet dat het Lars Boom iets kan schelen met de schaapjes op het droge..
Misschien komen we er ooit nog eens achter wat de basis van Gilbert's wonderjaar was…

0
KnightBiker 11 mei 2016 om 14:33

Lotto -be en Lotto-nl kunnen Gilbert niet betalen.

Voor Astana is gilbert een goede: kan klassiekers winnen en als dat niet lukt net zo lief in de giro aanwezig. dus niet al te kieskeurig en zit de klassements renners niet in de weg. (zijn nieuwe prijs zal nu geen 3,3 miljoen meer zijn…) Ik dacht eigenlijk nog aan een Franse ploeg of Lampre…
Boom heeft nog immer potentie maar laat het te weinig zien en prijst zichzelf daardoor uit de markt. voor resultaten kan je niet echt op hem rekenen. Bij Lotto-nl of roompot mogen ze echter blij zijn met zo’n renner dus daar kan hij er mee weg komen (en evt cross en weg combineren).

0
polke 11 mei 2016 om 14:49

Boom naar giant voor het voorjaar en in winter mooi crossen . Dan heb van der haar een ploegmaat in de cross

0
havana 11 mei 2016 om 14:58

Ik hoop dat Gilbert z’n dokter van 2011 ook weer terug vindt, dan kan hij vast weer winnen bij Astana. Boom heeft een paar jaar lekker z’n zakken gevuld en kan nu mooi naar een ploeg waar hij minder zal verdienen, maar meer zal presteren.

0
Gebruikersnaam 11 mei 2016 om 15:19

@AZH

Waarom zou Gilbert op zijn retour zijn? Haalt niet meer zijn niveau uit 2011, maar nog wel dat van de voorafgaande/daaropvolgende jaren.

0
Thijs E 11 mei 2016 om 22:39

Ik weet niet of dit een goed team is voor Gilbert, Vino slaat wrs wel terug.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone