Vinokourov en Kolobnev moeten mogelijk gevangenis in

woensdag 30 september 2015 om 13:48
Vinokourov en Kolobnev moeten mogelijk gevangenis in

Alexander Vinokourov en Alexandr Kolobnev zijn aangeklaagd voor corruptie tijdens Luik-Bastenaken-Luik van 2010. De Kazach en de Rus, die de overwinning dat jaar mochten uitvechten maar dat niet erg overtuigend deden, hebben gevangenisstraffen van 6 maanden tot 3 jaar en geldsommen van 300.000 tot 600.000 euro tegen zich horen eisen.

Het is alweer even geleden dat de affaire in het nieuws kwam. In december 2013 verscheen ‘Vino’ ook al voor het gerecht, toen claimde hij dat Astana zijn mail had gehackt. Een half jaar later startte Belgische aanklager zijn onderzoek, dat nu resulteert in forse geëiste straffen. Vinokourov zou Kolobnev €100.000 hebben betaald voor de wedstrijd, waarvan bankafschriften en correspondentie tussen de twee werd gevonden.

De UCI onderzocht de zaak ook, maar besloot al in 2012 niet genoeg bewijs te kunnen vinden. De verdediging van de twee is dat er niet genoeg bewijs is en het dossier incompleet is, aldus Sky Sports. Op 15 oktober volgt de uitspraak. Vinokourov is momenteel algemeen manager van WorldTour-formatie Astana, Kolobnev rijdt al maanden geen koersen meer en twijfelde over het voortzetten van zijn carrière.

Dit artikel delen:

55 Reacties

mattje123 30 september 2015 om 22:30

@Lindalyd vergeet een zekere heer eikelsteen in de F1 niet. Maar ik ben het met je eens. Gewoon veroordelen die hap. Dat veel renners er mee weg komen wil niet zeggen dat je zomaar klakkeloos de wet mag overtreden. Als in het bedrijf de concurent 150.000 word toegeschoven zodat je zelf een opdracht voor een hogere prijs kan binnenhalen vind niemand het kunnen. En dit zou wel gewoon moeten kunnen? Ja het is sport, maar ook gewoon keiharde commercie dat wielrennen.

0
Danny81 30 september 2015 om 23:22

Goed dat die Vinokourov eindelijk wordt aangepakt. Aan de reacties hier te lezen zijn er helaas nog weinig liefhebbers die fair play hoog in het vaandel hebben staan. Omkopen van een tegenstander is gewoon een ernstige zaak.

0
Danny81 30 september 2015 om 23:31

Raar verhaal van die Ducrot trouwens, fratsen als omkoping zou wielrennen juist tot sport verheffen? Dan wordt het juist een toneelstukje, het wordt tijd voor de grote schoonmaak. Bijvoorbeeld om maar te beginnen met het verbieden van financiële transacties tussen renners.

0
hugenholz 30 september 2015 om 23:51

Dat worden geen Belgische koersen meer voor Vino.

0
zoetepap 1 oktober 2015 om 07:50

@Hugenholz; Het zal dan tog ni LBL zijn maar een niveau lager. Ik zou maar opletten dat Vino geen Comeback maakt bij zijn eigen ploeg eenmaal hij moet opkrassen. Die dag komt zeker,het is gewoon een mirakel dat ze een 'dopingvrij' jaar hadden. (Twitter-gate niet meegerekend en andere onfrisse koersmanipulaties) Met een koffertje vol Roebels en een bloedzakje onder de arm komt men gemakkelijk door heel Astanaland. Vino wordt wel nog eens president let op mijn woorden met de titel van de ridderorde. Geef die man toch gewoon zijn standbeeld in Goud,Brons of om het even welk kleurtje met een Astanazonnetje er op. Koers is altijd al drama,romantiek,slecht toneel en maffiagerelateerd geweest. Hehe wat kan het deugd doen op een vroege ochtend wakker worden met Vino,the last patriot of the old cycling. Die krijgt van mij een rol als klootzak naast Darth Vader in de nieuwe Star Wars The Force Awakenes of in Mad Max Fury als bloedzak.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone