Vingegaard heeft niets van Pogacar te vrezen – WIELERFLITS UPDATE #20

donderdag 21 juli 2022 om 09:00
Vingegaard heeft niets van Pogacar te vrezen – WIELERFLITS UPDATE #20

foto: Cor Vos

Video

Vandaag is het D-Day voor de klassementsrenners in de Tour. Of beter gezegd: voor geletruidrager Jonas Vingegaard en uitdager Tadej Pogačar. Beide kemphanen krijgen in de laatste Pyreneeënrit de laatste kans om elkaar bergop pijn te doen. Maar tot op heden lijkt er voor de Jumbo-Visma-kopman geen vuiltje aan de lucht. Bekijk nu de WielerFlits Update!

In deze aflevering blikken we terug naar de etappe naar Peyragudes met vrijwel alle beeldbepalende renners en ploegleiders. De conclusie van alle ingewijden is eigenlijk hetzelfde: Vingegaard oogt sterk, maar de tegenstand blijft het proberen in misschien wel de zwaarste rit van deze Ronde van Frankrijk. Die gaat over de Aubisque (buitencategorie) en finisht op Hautacam, eveneens van de buitencategorie. Onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen praten je volledig over alles bij in de nieuwe WielerFlits Update!

Beluister de podcast hier:


De WielerFlits Update is ook te beluisteren als podcast
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 21 juli 2022 om 09:46

Vingegaard heeft van Pogacar alles te vrezen. 2% minder aan de ene kant en 2% er bij aan de overkant en die 2:18 is vandaag al dicht. Ik vind de updates deze tour echt slipstreamgeneuzel, een combi van achter de feiten aandrentelen en even een statement willen maken.

Fenno de Groot 21 juli 2022 om 10:32

Behalve op de kasseien heeft vingegaard nergens echt tijd verloren op pogi en volgt hij echt moeiteloos (zo lijkt het althans) sprint bonis is het enige wat pogi echt pakt. Vingegaard is overduidelijk in top vorm en is slim met zijn krachten omgegaan. Ik zie ook niet in hoe pogi hem er nu nog af gaat rijden. Mcnulty krijgt vingegaard er niet af, dus hij moet echt zelf doen. En hoewel hij nog steeds goed is, mist hij net dat kleine beetje om echt weg te poefen bij Jonas. Ik denk dus dat het wel gespeeld is.

DJ63 21 juli 2022 om 11:26

Precies. Een mindere dag van Vingegaard en het tij kan zomaar keren. Vreemd ook dat de gedachte bestaat dat Vingegaard moeiteloos de aanvallen van Pogacar pareert terwijl het een stuk waarschijnlijker is dat hij gewoon op de limiet zit. Je volgt de beste renner ter wereld niet moeiteloos, hij zal er diep voor moeten gaan. Met overschot had hij Pogacar natuurlijk zelf aangevallen.

Harry Hek 21 juli 2022 om 11:50

Kan het hier alleen maar mee eens zijn.

klootje kriekeljon 21 juli 2022 om 14:45

Lekker opportunistisch idd.

Het Jachtluipaard van Numansdorp 21 juli 2022 om 09:56

Toch knap dat jullie het voor elkaar krijgen élke dag weer met zulke slechte takes te komen.

mattje123 21 juli 2022 om 11:00

Hey, leef je toch nog? ik was bijna bang dat je er niet meer was aangezien je opeens angstvallig stil bent sinds Vingegard het zo goed doet en TJV de tour in handen heeft…

Kopinkas 21 juli 2022 om 11:19

Vingegaard has nothing to fear except fear itself

Aart van Woud 21 juli 2022 om 14:41

Ik denk dat we zaterdag in de tijdrit weer verrast gaan worden.

Headlines

Populair

Materiaalzone