Jay Vine (Alpecin-Fenix): “Op een seconde tweede worden is hartverscheurend”

maandag 19 april 2021 om 12:16
Jay Vine (Alpecin-Fenix): “Op een seconde tweede worden is hartverscheurend”

foto: Cor Vos

José Manuel Díaz is weliswaar de winnaar van de Ronde van Turkije, maar Jay Vine is misschien wel de grote ontdekking. Na acht dagen kwam de Australische renner die via de Zwift Academy een profcontract bij Alpecin-Fenix verdiende, een seconde tekort voor de overwinning.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Voor Vine was de Ronde van Turkije pas zijn eerste profkoers voor Alpecin-Fenix. Positioneren in het peloton en meehelpen bij het opzetten van de massasprint voor Jasper Philipsen was allemaal nieuw voor hem. “Ik wist echt niet hoe deze Ronde van Turkije zou verlopen. We hoopten in de vijfde etappe (met aankomst bergop in Elmalı, red.) op een goed resultaat, maar ik had nog nooit in zo’n groot peloton gereden. Ook had ik mijn ploeggenoten nog nooit ontmoet. Toch legde ik mezelf wat druk op om te presteren.”

“Op een seconde tweede worden is hartverscheurend”, blikte hij na de slotetappe naar Kusadasi terug. “Ik ben erin blijven geloven. Ploegleider Frederik Willems en Jasper bleven de hele etappe vertellen dat we in de finale voor een breuk in het peloton moesten gaan en alles op de laatste drie kilometer zouden gooien. Ik zat in een goede positie, maar kwam vervolgens op de verkeerde plek terecht en toen viel ik.” Uiteindelijk kwam hij op achterstand over de streep, maar omdat hij in de laatste drie kilometer was gevallen kreeg hij geen extra tijd aangerekend.

Vine denkt dat hij wel even tijd nodig heeft om alles te laten bezinken. “Maar ik denk dat de ploeg liet zien hoezeer de ploeg wilde winnen. De grootste ontdekking deze week was dat ik heel veel nog niet wist. Zo zijn er heel veel nuances om door het peloton te bewegen en het koersverloop te doorzien. Of waar en wanneer je jezelf in verschillende situaties moet positioneren. Er is zoveel om op te letten en dat begin ik nu allemaal te leren. Ik kan niet wachten tot de volgende koers”, zei de Australiër tot slot.

Dit artikel delen:

13 Reacties

xistnc 19 april 2021 om 12:31

Een HELE seconde nota bene!

0
Wheely 19 april 2021 om 12:44

Die heeft de AGR nog niet terug gezien zeker.

0
Bassie55k 19 april 2021 om 12:50

Wat is zijn volgende koers? Doen ze Romandie? Anders zal de ronde van Zwitserland misschien een mooie volgende test zijn.

0
GroteSmurf 19 april 2021 om 14:07

Als je dit verhaal in de krant leest, dan geloof je het niet!
Heel interessant om de ontwikkeling van deze jongen te blijven volgen.

0
Peetvader 19 april 2021 om 14:12

Tulett gisteren ook goed in de AGR. Er is meer bij Alpecin dan VDP/Merlier/Philipsen.

0
Wheely 19 april 2021 om 14:44

Klopt nog een 7e plek voor Sbaragli en ook Riesebeek liet zich onderweg heel goed zien.

0
VerstandOpNul 19 april 2021 om 14:37

Hartverscheurend.. met alle respect, maar dit is de Ronde van Turkije

0
blix 19 april 2021 om 14:41

Ook als dit je 1e profkoers is? Een beetje empathie…

0
VerstandOpNul 19 april 2021 om 16:07

Haha, ja dan ook..
Op naar de volgende koers en knallen..

0
WernerFranke 19 april 2021 om 15:29

7 sprintritten en 1 aankomst bergop. Als je dan in die ene etappe 2e wordt dan lijkt me dat gewoon je plaats?

0
Romāns Vainšteins 19 april 2021 om 15:52

Op 1seconde 2e worden is eerder lekker fraai dramatisch dan hartverscheurend en wanner het inderdaad op 7 x spurten en 1 x selectief gebaseerd is, tja, waddan ja?

0
Aart van Woud 19 april 2021 om 16:03

Het is een krap verschil, maar hij heeft gedaan wat hij kon. Voor een debutant geen geringe prestatie wat Vine hier liet zien.

0
Kelder is de Man 19 april 2021 om 16:31

Hartverscheurend klinkt ook net iets dramatischer dan het (naar ik aanneem) originele heartbreaking wat eruit rolt tijdens een interview. Verscheurend was bv een vrij recente TdF.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone