Vincenzo Nibali: “Tour of the Alps altijd goed meetmoment”

zondag 11 april 2021 om 18:06
Vincenzo Nibali: “Tour of the Alps altijd goed meetmoment”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali rijdt in aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik en de Giro d’Italia alleen nog de Tour of the Alps. Die bergachtige koers door Oostenrijk en Italië begint op maandag 19 april en is voor de klimmer van Trek-Segafredo een belangrijke wedstrijd. “Die ronde, en daarvoor de Giro del Trentino, is altijd al een sleutelwedstrijd in mijn voorjaar”, zegt hij.

“Het is een van die korte rittenkoersen die ontworpen is om het beste in de klassementsrenners naar boven te halen”, aldus Nibali tegen La Gazzetta dello Sport. Naast de Italiaan staan onder meer Daniel Felipe Martínez, Pavel Sivakov, Hugh Carthy, Romain Bardet, Jai Hindley, Aleksandr Vlasov, Nairo Quintana en Simon Yates aan de start. “Elk jaar is er een ijzersterk deelnemersveld. Het is een goed meetmoment in de bergen, een paar weken voor de Giro d’Italia.”

“De Tour of the Alps is een belangrijke wedstrijd om te bekijken hoe je vorm is. Een goed resultaat kan ook een aardige boost aan het moraal geven richting Luik en de Giro”, weet hij. In de rittenkoers van 19-23 april start Trek-Segafredo ook met Gianluca Brambilla en Giulio Ciccone.

Over zijn huidige vorm is Nibali nog niet heel zeker. “Ik was negende in Tirreno-Adriatico. Dat was niet slecht, maar ook niet bevredigend. Ik reed consistent, terwijl sommige renners echt vlogen. Het niveau was heel hoog. Maar voor mij voelde het pas als het begin van het seizoen”, legt de 36-jarige klimmer uit.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Rufusvb 11 april 2021 om 18:28

Oude krijger, heeft net als een Valverde gewoon koersen nodig om op niveau te komen.
Ik hoop nog wel op wat mooie kunsten van hem op z’n ‘oude’ dag.

0
Gilberto 11 april 2021 om 19:15

Het zou mooi zijn, maar ik geloof er helaas nie meer in

0
Al Phila 11 april 2021 om 19:47

#Gilberto ik ook niet, ook al kan hij met dit parcours nog wel uit de voeten aangezien er flink wat (laatste) afdalingen in zijn verwerkt.

0
Turtlehead 11 april 2021 om 22:40

Die 9e plek in de TA is toch ongeveer zijn plek? Benieuwd of ie nog eens ergens kan winnen.

0
Scott Sunderland 12 april 2021 om 00:08

Ik verwacht niet dat Nibali nog echt hoge ogen gaat gooien in de belangrijke koersen. Hij lijkt een beetje uitgefietst toch. Het is een kampioen met een fenomenale erelijst. Maar eens houdt het op. Hoewel men nog steeds beweert dat ze bij INEOS wel degelijk interesse hebben om hem in te lijven.

0
Groetjesaandevoetjes 12 april 2021 om 08:06

Voor Pinarello een geweldige mascotte, maar qua prestaties zal het niet veel meer worden.

0
Jean Dumas 12 april 2021 om 14:05

Tour of the Alps weer een heerlijk deelnemersveld, en dito parcours.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone