Vincenzo Nibali tekent bij Trek-Segafredo: “Ik volg mijn hart”

donderdag 8 augustus 2019 om 16:09
Vincenzo Nibali tekent bij Trek-Segafredo: “Ik volg mijn hart”

foto: Cor Vos

De kogel is door de kerk: Vincenzo Nibali heeft een tweejarig contract getekend bij Trek-Segafredo. De 34-jarige Italiaan komt over van Bahrain Merida, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen. “Ik heb mijn hart gevolgd”, aldus Nibali. De meervoudig winnaar van een grote ronde neemt zijn broer Antonio mee naar de Amerikaanse ploeg.

Het was al langere tijd bekend dat Nibali een contract zou tekenen bij Trek-Segafredo, maar nu zijn de handtekeningen ook daadwerkelijk gezet. “Het project van Trek is erg serieus. Het is enorm motiverend dat Trek, Segafredo en alle andere sponsoren zoveel vertrouwen in me hebben. Ik ben heel erg blij dat ik mijn carrière kan verlengen bij deze ploeg. Ik kijk heel erg uit naar 2020”, zo vertelt de nummer twee van de voorbije Giro d’Italia.

Teammanager Luca Guercilena is uiteraard in zijn nopjes, nu het nieuws wereldkundig is gemaakt. “Vincenzo is een geweldige kampioen”, aldus de Italiaan. “Het geeft andere renners de kans om te leren, maar ook om zelf uit te blinken. We zijn ervan overtuigd dat we met Vincenzo kunnen strijden om de eindzege in grote rondes”, zo vertelt Guercilena, die ook vertrouwen heeft in die andere Nibali. “Hij heeft nog altijd ruimte om te verbeteren.”

Antonio: “Ik hoop zelf ook mooie resultaten te boeken”
“Ik kijk echt uit naar mijn periode bij Trek-Segafredo”, is de eerste reactie van Antonio. “Ik ken Giulio Ciccone heel erg goed, aangezien we vrienden zijn. Hij heeft me verteld over de goede sfeer binnen het team, maar ook hoe professioneel ze te werk gaan. Het doel is om mijn broer te helpen, maar ik zal ook alles geven voor de andere kopmannen. Daarnaast hoop ik zelf ook mooie resultaten te boeken.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

Viktrodriguez 8 augustus 2019 om 16:12

De minst verrassende officiële aankondiging van het jaar.

El Mel 8 augustus 2019 om 16:14

Wisselen kopmannen tegenwoordig vaker van team? Of is dat iets van alle tijden?

hartstikkebedankt 8 augustus 2019 om 16:14

Waar ligt je hart dan, bij de koffie van Segafredo? Wel een mooie ploeg voor Nibali denk ik, met Porte, Mollema, Ciccone hebben ze toch een paar mooie klimmers. Hopelijk zien we volgend jaar voorjaar ook weer een goede Stuyven en Pedersen.

Franco Ballerini 8 augustus 2019 om 16:23

Hoop dat Porte het kan opbrengen te knechten voor Nibali.

Ab Normaal 8 augustus 2019 om 16:22

Tref Segafredo: ben je als kopman over de hill en niet goed genoeg meer om een grote ronde te winnen, dan ben je welkom bin Treg Segafredo.

Wat een aankoopbeleid daar als het om kopmannen voor grote ronden gaat.

HoofdIsVrij 8 augustus 2019 om 16:25

Valt mij ook op.

Eerst Contador, daarna Porte, nu Nibali…

hartstikkebedankt 8 augustus 2019 om 16:28

Ja ach, je kunt ook niet allemaal winnaars halen. Mollema levert naast de grote ronden ook in andere wedstrijden genoeg op, Contador was een icoon, Porte tja, en voor Nibali heeft de Italiaanse co-sponsor natuurlijk grote belangen. Maar het was idd aardiger geweest om een Landa hier te zien.

greeny 8 augustus 2019 om 16:59

ach ja zo over the hill die nibali.. man wat een waardeloos jaar heeft die. slechts 2e in de giro, slechts één (1) etappezege in de tour, slechts 8e in luik en in san remo, slechts 3e in de tour of the alps. wat een dramatische renner

Jean Dumas 8 augustus 2019 om 17:44

Het is een vrijbuitersploeg zonder duidelijke focus. Ideaal voor subtoppers.

Vincenzo 9 augustus 2019 om 08:05

Pardon, Nibali is niet over de Hil.
Hij kan zeker nog een grote ronde winnen en Trek heeft zeer goede knechten en een fijne sfeer en als alles goed valt is alles nog mogelijk.

koos1 8 augustus 2019 om 16:24

Dat was natuurlijk al een tijdje bekend. Benieuwd wie ze in welke grote ronde gaan uitspelen als kopman. Giro: Nibali (geen Tour ivm OS?), Tour: Porte en Mollema in de Vuelta?

Titaantje 8 augustus 2019 om 17:28

Mollema heeft al vaker aangegeven het niet erg te vinden om te knechten. Ik zie zijn meerwaarde als knecht niet echt (hij rijdt altijd achteraan, zeker nooit op kop voor een kopman), maar het is wel een goede renner om mee te hebben.

Johnny7 8 augustus 2019 om 16:49

“Ik volg de euro’s”

Alleen Trek is zo gek om oude klassementsrenners een dik salaris te geven dat ze niet meer verdienen tegenwoordig. Bejaardenploeg kan je het beter noemen.

Verweggistan 8 augustus 2019 om 17:10

Voor het geld lijkt mij Bahrain een betere keuze.

Johnny7 8 augustus 2019 om 22:17

Bahrein wou zijn salaris flink verlagen en daar had hij uiteraard geen zin in.

floris_harr 8 augustus 2019 om 21:05

Goeie aankoop van Trek, Nibali was dit jaar in de Giro ook toch weer heel sterk, verwacht dat hij de komende jaren ook nog wel dingen gaat laten zien. Zie in Mollema idd geen ideale knecht, sws denk ik dat deze ploeg niet de capiciteiten heeft om een ronde te winnen als je kijkt naar knechten

djoriana 8 augustus 2019 om 21:37

Ik hoop voor antonio dat Vincenzo nog lang door doet. Ik denk dat zijn carrière dan ook snel klaar is.

Ben Geerts 9 augustus 2019 om 08:04

Ik volg mijn hart….en natuurlijk (terecht) de Dollars

Headlines

Materiaalzone

Populair