‘Vincenzo Nibali op weg naar ploeg Riis’

zaterdag 19 maart 2016 om 09:32
‘Vincenzo Nibali op weg naar ploeg Riis’

Foto: Sirotti

Lang dacht men dat Vincenzo Nibali volgend jaar naar Trek-Segafredo zou verkassen, maar volgens Het Nieuwsblad zijn de onderhandelingen met de Amerikaanse formatie na de Dubai Tour in februari gestopt. De Belgische krant meldt dat de Haai van Messina op weg is naar de nieuwe ploeg van Bjarne Riis.

Riis hoopt volgend jaar een WorldTour-team op poten te hebben, waarbij hij volgens de geruchten gaat samenwerken met de prins van Bahrein. Het Nieuwsblad schrijft dat de ploeg mogelijk fietsen van Bianchi gaat gebruiken. De Italiaanse firma is momenteel ook fietsensponsor van LottoNL-Jumbo.

Vincenzo Nibali staat vandaag aan de start van Milaan San-Remo. Hij doet dat in het shirt van Astana, dat hem hoopt te behouden. Ploegbaas Alexandre Vinokourov zou met geldschieters in gesprek zijn om het loon van de Italiaan te verhogen.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Stelvio-fan 19 maart 2016 om 09:41

Op zich goed nieuws dat hij dan weggaat bij Astana.
Hoe meer ploegen een potentiële grote-rondewinnaar hebben, hoe spannender het wordt denk ik. Astana heeft al sterke renners zat met Aru als absolute kopman.

Wheely 19 maart 2016 om 09:45

Kun je als nieuwe ploeg meteen WT ploeg zijn dan?

Netraam 19 maart 2016 om 09:52

@Wheely
Je kan een licentie overkopen en er worden soms uitzonderingen gemaakt, kijk maar naar Sky.

Ontopic: Riis heeft wel een voorkeur voor Italianen. Met Bianchi als fietssponsor zal dat ook wel goed komen. Maar hoe lang is Bianchi dan nog fietssponsor van LottoNL? Battaglin staat ook maar 1 jaar onder contract….

tendam 19 maart 2016 om 09:53

Die Riis krijgt het toch altijd weer voor elkaar. Love him or hate him, hij heeft blijkbaar het charisma en het talent om sponsoren over de streep te trekken.

Wel zuur voor LottoNL, ze helpen mee om die tijdritfiets fatsoenlijk te krijgen en als het is gelukt gaat Bianchi ervandoor ;)

Wim Kruithof 19 maart 2016 om 10:03

Wheely, voor de Tour de France hoef je geen World-Tour meer te zijn in 2017, als de lijn zich doorzet.

tendam inderdaad. Ik bewonder de man toch dat ‘ie weer de wielrennerij instapt. Die liefde zit wel heel diep en dat voedt motivatie veel sterker dan het geld van Vino of Tinkov, denk ik.

Dan tien keer liever Riis…

Wheely 19 maart 2016 om 10:03

@Netraam
Ah ok, op die fiets. Thanks.

On:
Ik moet het nog zien, er is ook nog een grote kans dat Tinkoff er mee stopt. Wel mooi Nibali op een Bianchi!

@Wim
Ja het is bijna een voordeel om geen WT te zijn volgend jaar op die manier.

Verweggistan 19 maart 2016 om 10:20

Bij zo’n nieuwe ploeg is natuurlijk alle ruimte om zijn eigen begeleiding (trainers e.d.) en favoriete renners (Vanotti, Agnoli) mee te nemen, en wellicht dat Basso er ploegleider kan worden

Wielerfan1987 19 maart 2016 om 10:24

Dan is het maar te hopen dat TLJ bewijst van meerwaarde te zijn voor Bianchi….
Dragen een aardig bedrag bij aan sponsorgeld en leveren daarnaast de laatste jaren echt goed materiaal.

Het zou toch zonde zijn als TLJ die sponsor kwijtraakt.

Bianchi sponsorde voorheen toch ook nig een procontinentale ploeg? (Androni?)

Coldeportes 19 maart 2016 om 10:36

Zie het interview over Aru; daar kan Vino nog heel wat extra dollars bieden maar Nibali gaat 100% weg. Die is helemaal klaar met zijn huidige ploeg (brieven van Vino, Aru) en zal bij Riis die gesteund wordt met oliedollars natuurlijk net zo veel of meer kunnen verdienen. En Riis is natuurlijk ook in de koers tactisch sterk, de ouwe boef ;)

Jacco van Stierop 19 maart 2016 om 10:50

Dat Bianchi wellicht de ploeg van Riis fietsen gaat leveren hoeft toch niet automatisch te betekenen dat TLJ op zoek moet naar een andere leverancier? Zowel Astana als Etixx als Tinkoff rijden op Specialized, Orica en IAM op Scott en Movistar en Katusha op Canyon.

rahimns 19 maart 2016 om 10:55

Het contract met Lotto-Jumbo loopt aan het eind van dit jaar af, dus de kans lijkt groot dat TLJ dan naar een andere fietssponsor moet uitkijken. Ik kan me niet voorstellen dat het relatief kleine Bianchi 2 WT-ploegen kan sponsoren.

Wielerfan1987 19 maart 2016 om 11:05

@Rahimns

Dat zou wel zonde zijn.

Ik kan mij natuurlijk voorstellen dat Bianchi een paradepaardje als Nibali op haar materiaal wil hebben.
Maar TLJ heeft toch de nodige moeite voor Bianchi gedaan de afgelopen jaren op het gebied van product ontwikkeling en het zou zonde zijn als ze dit goede en mooie materiaal zouden verliezen, om nog maar niet te spreken over die 1,5 miljoen die Bianchi volgens geruchten meebrengt.

MooieMario 19 maart 2016 om 11:14

Riis onderhandeld met een sponsor. Sponsor wil een grote naam en instant succces dus moet Riis met een toprenner komen. Contador stopt mogelijk,Froome ligt vast bij Sky, Quintana en Valverde bij Movistar, Purito zal ook niet eeuwig meer koersen dus blijven Nibali en Aru over.

Onie 19 maart 2016 om 11:18

Beste oplossing voor TLJ is om Nibali binnen te halen, weet je zeker dat Bianchi blijft ;). Zou zonde zijn mocht Bianchi moeten kiezen tussen de ploegen, beide zou natuurlijk ’t mooist zijn.

Cadellie 19 maart 2016 om 11:33

Een fietsenmerk zoals Bianchi mag toch veel meer verwachten dan LottoNL-Jumbo. Met alle respect, ze winnen gewoon niet genoeg. Ik snap Bianchi best dat ze dan het heil met Nibali op gaan/willen zoeken..
Ik zou zeggen LottoNL-Jumbo stap maar weer terug op Colnago! Ook Italiaans en geen WorldTour rijdt met die fietsen..

Covadonga 19 maart 2016 om 12:35

@mm
Je vergeet op zijn minst Sagan en Kristoff. Zet die maar in de plek van Purito. Die heeft het beste wel gehad. Pakweg een Boonen of een Cancellara noem je toch ook niet meer…

tendam 19 maart 2016 om 12:57

@cadellie
Hiervoor zat Bianchi bij Vacansoleil en Androni. Toch ook niet echt topteams.

Het is wel vanaf het begin duidelijk dat LottoNL en Bianchi een gedwongen huwelijk is. Een Italiaans georienteerde ploeg past natuurlijk veel beter bij Bianchi.

NielsCos 19 maart 2016 om 14:04

Is nog allemaal veel te vroeg. Nibali zei in zijn interview over Aru in La Gazzetto Dello Sport dat hij na de Giro wil beslissen. Als hij de Giro kan winnen wordt hij een dure man, duurder dan hij nu al is.
Trek gaat voorstellen doen, net als de nieuwe ploeg van Riis (indien die er komt)

Headlines

Materiaalzone